《蜘蛛俠》終於重返《復仇者聯盟》

the-amazing-spiderman

Marvel官方終於確定,蜘蛛俠會於不久的將來加入到復仇者聯盟的世界觀中!由於電影版權一直都屬於 Sony Pictures Entertainment 關係,於漫畫中本身已是復仇者聯盟一員的蜘蛛俠一直都未能在電影中與Ironman或美國隊長一同參戰,但呢個情景相信應該不用等多久就真正在電影中出現了!

近日壞消息不斷的 Sony 昨日終於正式宣布,跟 Marvel Studios 達成合作協議,共同重新開拍蜘蛛俠電影,不過唔知點解,今次又要再一次黎個 Reboot,而蜘蛛仔亦會再另覓新主角(其實小編認為Andrew Garfield做得幾好丫,仲岩岩接受左佢係新蜘蛛仔)。蜘蛛俠今次歸隊《復仇者聯盟》亦令 Disney 需要重新部署 Marvel 英雄世界電影時間線的部署,包括雷神 Thor: Ragnorak 第三集,Black Panther,Captain America: Civil War 都會考慮將時間線就一就蜘蛛俠的新電影上場呢.

一眾《復仇者聯盟》FANS們係咪好興奮呢?我地電影討論區都已經有討論,大家不如都傾埋一份啦!!
【電影區討論串】http://www.post76.com/x2/forum.php?mod=viewthread&tid=208658&fromuid=4

消息來源:variety.com

Post76編輯部

關於Post76編輯部

新聞中心的編輯們,為喜歡生活影音的您,每天送上最新資訊,有您的支持,就係我地最好既推動力,齊齊參與 「有玩、有FUN ... Post76.com」.

觀看所有 Post76編輯部 的文章

相關文章