G.E.M. GET EVERYBODY MOVING Concert 2011 Blu-Ray

G.E.M. 今次出 Blu-Ray Concert 仲駛問咩一定即出即買,夸何因本人較早時有 D 私事要做, 所以延遲至今先同大家見面! 但大家記住今次既 Report 我唔會客觀地去寫一個碟評,點解? 因為佢係阿 G.E.M.,就容許我一次放縱吧!!!

一買番黎第一時間反轉個封面睇下有咩歌先, 成個演唱會 Run Down 有成 28 首歌合共 138 分鐘,要睇 2 個鐘多少少先睇得晒。仲有既係,依楂歌對我黎講全部一 D 都唔陌生,簡直識背甘滯! 而 Special Features 方面只有 13 分鍾,分別有 01. A.I.N.Y. (Piano Version)、2. Tan 幕後的故事、03. Lupo 眼中的 G.E.M. 强烈建議你地睇睇晒先好熄機。唯一不足地方既係制作特輯唔夠喉太短了! 哈哈! 不過 Post76 版友有福了,可以多睇較早前幾分鐘 Post76 獨家花絮補番數呢!!!

Post76 呈獻【九週年台慶獻禮第二擊】… G.E.M. 2011 演唱會專輯獨家專訪

2.jpg

3.jpg

4.jpg

1.jpg
今次演唱會選曲好互動感,你按邊首都好亦會出番個段封面比你睇

PC261158.JPG
有 3 條聲軌比大家聽,更設有 Karaoke Dolby Digital Stero 比樂迷唱 K,抵讚!

整體黎講,今次演唱會選曲既先後幾有心思,加上富有現代感既燈光舞台效果,實在係一張娛樂性極高既藍光碟! 加上只有 20 歲 G.E.M. 既現場演譯,唱功無可置疑地好,剩係依點都值得比 $189 去擁有一隻碟呢! 而後期制作方面,同平時大家睇開既 Concert 有 D 唔同,今次剪接得比較多,務求做到更精彩更有電影感。而畫面方面,正如版友所講未去到示範級別,雜訊較多! 都係個句,我地注重演唱會 Quality 多過其他野。依隻 GET EVERYBODY MOVING 對我巳經收貨有餘了!

歡迎進入我們的影音玩樂討論區發表意見.
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=99135

*** 溫馨提示:想更緊貼更多影音界的最新資訊,請到  http://www.facebook.com/post76 的專頁內頭頂按「讚好」加入我們,每天就會收到全新的中文影音免費資訊呢!! ***


🏠 ★ Post76網店經已開幕 《store.post76.hk》

Post76 Reporter

關於Post76 Reporter

身為76戰地記者, 人玩我又玩, 人唔玩我都要玩, 咁先係76新聞, 事事上心, 願天下毒物都任我們76記者任玩任試.

觀看所有 Post76 Reporter 的文章

相關文章