設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: DVD迷

變形金剛 【美版 與 港版】畫質對比!!!(不是專業)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

講真,韓版出成點...我都幫不到你們了............................
DVD迷 發表於 2009-2-5 21:35

你已經幫左我地好多呢~~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

DVD迷兄, 我支持你, 其實你D相已經可以表達到二個版唔同既分別, 已經算交代架勒~~~
小瑟 發表於 2009-2-5 22:59

多謝!

你已經幫左我地好多呢~~~~~
小瑟 發表於 2009-2-5 23:06

因為買咗中字版,唔想再浪費金錢去買韓版,加上我手上仲有好多其他bd影碟都未買,因為停咗兩三個月無買bd的原因,是草錢買咗部高清電視機!
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

其實我見 迷兄既 電視邊 既 full hd sticker 都有光d同暗d , 咁樣真係好難比
不過我睇左港版, 我就覺得 粒子好似粗d, 我覺得hd dvd 果隻好似順眼同滑d
mtvbb 發表於 2009-2-5 22:19

那你真要睇睇呢張圖片,請留心d,兩張圖片中的電視機都影得一模一樣黑暗,不過畫面真出現不同深淺色了.

睇唔睇得出,兩個波羅包深淺問題呢???
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

進階玩家

44# DVD迷

波羅包係光度高左,不過d黑位又睇多左畫面,總括港版有好有吾好既,中懇d黎講畫質係可接受

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

那你真要睇睇呢張圖片,請留心d,兩張圖片中的電視機都影得一模一樣黑暗,不過畫面真出現不同深淺色了.

睇唔睇得出 ...
DVD迷 發表於 2009-2-5 23:35

其實我係好想講, 你拍照很落力比大家睇, 不過你將相真係睇唔多有物大分別
如果你要講深淺色
我只可講
你上面果張相睇你tv 個 full hd 都係暗d, 下面果張明顯係光dd , 如各位有興趣可 click 一下迷兄呢張包包相, zoom 大d 會好易見到
故我覺得好難講色彩上既差別, 或許你部 dc 拍唔到出來都出奇

進階玩家

港版搞么咁多事捏……想买又不想买,真系难顶!

銀級玩家

懶人一個

等韓版

專業玩家

我覺得港版沒有大問題
我會買港版
就係咁

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果港版都係賣$230既話我買咩版都無乜所謂!

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

隻行碟睇完都OK , 唔睇呢個 REPORT , 真係唔知到比美版淺色 .
唯一最大問題都係貴得黎又包裝得唔靚 .
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7