設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[其他] 新年升呢大執位,影音分家圓夢

鑽石玩家

三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
  事緣玩具器材越來越多,迷你倉爆左,手痕入左件1比1,唔知係唔係吃神奇女俠酷,有微言,把心一横不如玩盡d,決定升级地方,將影音野搬去工廈,家中玩山巴同聽下音樂睇下玩具,快左2個月大改造,終於圓萝。其實真係幾花精力及耗費,一手打造的視聽室地方唔大,得170呎,但勝在2個字車乘,有厠所熱水,仲望海,租嚟放影音同玩具都唔錯,惜早前厠所問題煩左好耐,搬運又複雜,因為件件野都唔細Size,6隻座地(新買Polk L600)+15吋低音同双8吋中置,最失敗係計算錯,投影距離不單唔可以上120,仲比原先92細小小,不如自己辛苦建立的家庭影院,開声一刻真係有小小感動。至於屋企就留返Polk L800聽歌,另一邊就用山巴+震子玩11.1.4睇8K,为了有震子效果另入舊Onkyo同埋zidoo,加埋兩件電處,電源線,今次係大出血,但值得

評分

參與人數 24威望 +620 金錢 +620 收起 理由
Ep-71 + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
mchan6 + 10 + 10
秋楓@FB + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
jackielch + 10 + 10 恭喜Ching!!!
beginners + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
nighos + 10 + 10 恭喜Ching!!!
catlung + 20 + 20 恭喜Ching!!!
MDLP + 80 + 80
MingSir + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
pac + 80 + 80 恭喜Ching!!!
crab939 + 10 + 10
gamma + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!
ivan8313 + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!
5.1外星人 + 10 + 10 熱到十分高
tony019002 + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!
matt88p + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!
corolladv + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
Manko + 10 + 10
chhanthony + 80 + 80
Foreverwest + 10 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

師兄個玩具陣,夠壯觀,不過要抹塵打掃都幾頭痕

鉑金玩家

三星玩樂勲章

真係好正呀😍

黑鑽玩家

師兄好鬼正👍另外原來zidoo 3000 有得留低,其實考慮zidoo 3000 or 魅視9205

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

sine點樣分配? 效果如何?

鑽石玩家

正到爆!不過搬嚟搬去都幾嘥精神!我諗唔會再比人拍門喇掛!

鑽石玩家

三星玩樂勲章

jjwenda 發表於 2023-1-19 17:07
師傅個玩具陣,視覺震撼,不過要抹塵打掃都幾頭痕

係,打掃係好辛苦,宜家仲有40盒無開同無位,如果解體匠機到左唔知開唔開好

鑽石玩家

三星玩樂勲章

國大代表 發表於 2023-1-19 19:51
師兄好鬼正👍另外原來zidoo 3000 有得留低,其實考慮zidoo 3000 or 魅視9205

玩開Zidoo,好方便,家中都購入20X入三星Q950A,效果都唔差,而睇碟就會用先鋒800,一套係工廈玩,一套係屋企,可以隨時有得玩

鑽石玩家

三星玩樂勲章

se人 發表於 2023-1-19 20:23
sine點樣分配? 效果如何?

SlNE入左唔夠一星期,起初有d波節,用60A插入工廈突然跳掣,SlNE服務好,比埋跳掣片睇,先安排换機,再問要唔要用另一部舊機借我玩住先,但自取我無要,後期新機到馬上送到工廈試埋,因工廈得三個電掣位,所以用60A,用後清晰有力,人声更鏗鏘响亮,提供穩定而乾淨的電壓係重要,60A可以插6部機(取消bypass)更係我的需要,本來屋企聽歌要求应用60A,但無計。兩声道主要滿足金仔480同Rose150,20A都夠用,因最近用埋SlNE散線,老細話係改良版,屏敝更好,線身夠軟,但未有時間試清楚效果

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
se人 + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

鑽石玩家

三星玩樂勲章

小邪ktm 發表於 2023-1-19 20:41
正到爆!不過搬嚟搬去都幾嘥精神!我諗唔會再比人拍門喇掛!

宜家包圍感更好,震撼有力,係唔夠深度,變左後面好快收,差d距離感,加埋原本用於後置的L600搬上前置,比L800係唔同感受。宜家點炸都無人投訴,不過搬運真係辛苦,中置刮花,幸未有損毁。宜家好似有兩頭家,真係一闊三大,但搬完,屋企空間多左,夫人開心晒

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
chhanthony + 80 + 80

查看全部評分