設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[家訪討論] PAC 家訪後感2022

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

1A39E9DC-9625-4C98-BA34-E83D0EB01B7B.jpeg 0F100F23-95FF-4889-80D4-021224B56C6A.jpeg 84874087-6705-4336-BFBC-605978088C9A.jpeg
一連兩日三場家訪完滿結束,非常多謝各位師兄今次踴躍參加
氣氛好好,各位師兄都好肯分享。有機會再玩過,祝大家身體健康,影音越玩越精。

評分

參與人數 21威望 +610 金錢 +610 收起 理由
catlung + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!
carreyjim + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!
bigair + 50 + 50
getjoe + 10 + 10
fm31331 + 80 + 80 呢個Topic好正,好有參考價值!
pinkspider + 50 + 50
tony019002 + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!
timmy + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!
Benip + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
Ken134547 + 20 + 20
kkgoal + 20 + 20 呢個Topic好正,好有參考價值!
matt88p + 30 + 30
lut + 10
SteveMCWong@FB + 10 + 10 多謝PAC師兄熱情款待
Foreverwest + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
MDLP + 80 + 80
C-3PO + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!
ChauBen@G + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
jjwenda + 10 呢個Topic好正,好有參考價值!
Manko + 10

查看全部評分

黃金玩家

今日有幸可以到PAC家中拜訪,感受KEF reference 5 + ANTHEM AVM 90嘅效果,印象最深刻是播放一代宗師同龍虎門,一套高水準的家庭影院,原來可以做用舊制式,營造到好似由天花落雨,落石嘅效果,我仲以為條片係有用天空聲道😂。今次除咗可以欣賞到一套hi end 家庭影院外,PAC 亦都好樂意同我哋分享HTPC的知識,智能家居點樣溶入家庭影院,subwoofer 相位嘅玩法,我亦係另外三位師兄身上學到唔少心得,希望以後大家多D互相家訪,齊齊愈玩愈好,總給今日嘅心情就係眼界大開,獲益良多。

評分

參與人數 2威望 +90 金錢 +90 收起 理由
Manko + 10 + 10
pac + 80 + 80

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

SteveMCWong@FB 發表於 2022-11-27 09:31
今日有幸可以到PAC家中拜訪,感受KEF reference 5 + ANTHEM AVM 90嘅效果,印象最深刻是播放一代宗師同龍虎 ...

多謝光臨。
一齊玩開心啲

黑鑽玩家

好有幸尋日可以上PAC 大師度家訪同現場感受對KEF ref 5 meta.因我形容詞貧乏,所以只係講D感受-最深印象係嗰一連串嘅鼓聲,極震撼但又唔覺得over, 每件樂器聲都極通透,耳界大開.另外部anthem avm90睇戲時嘅環境聲,臨場感一流,睇morbius 一幕d蝙蝠聲連每一隻飛去邊個方向都好清晰係到要再多謝PAC大師嘅招呼同各樣setting嘅分享!

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由

查看全部評分

TV: Pan P55VT50
Classe SSP-800
Lexicon LX-7
Revel C32 F32
Revel M22
Surrounds: Revel S206
Epson TW8400
OPPO 203

白鑽玩家

jluke7 發表於 2022-11-27 10:41
好有幸尋日可以上PAC 大師度家訪同現場感受對KEF ref 5 meta.因我形容詞貧乏,所以只係講D感受-最深印象係嗰 ...

AVM90夾THE REFERENCE 真係幾好架

鉑金玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

二次PAC有新KEF Reference 5入屋都有機會上去家訪
二次比我體驗都好有新鮮感,今代二聲道KEF Reference 5 Meta表現有明顯改變,背景好靜不失空氣感
平日播絳州大鼓第一首時正常喇叭振膜就開始瘋狂跳動
但今日播絳州大鼓成間屋量感十足亦睇唔出KEF Reference 5 Meta喇叭振膜有震動,可見整體系統相當迎刃有餘,仲有好多潛力解放,期待下次在去會有咩新境界
家訪最後我對天花喇叭好有興趣,PAC也很願意介紹,但當一介紹就知唔簡單也沒有在問落去,邊個會諗天花會裝隻8吋喇叭,環繞喇叭都未必會裝到8吋
師兄獨樂樂不如衆樂樂心態絕對係Post76清泉,問得既都實教

評分

查看全部評分

白鑽玩家

lokki 發表於 2022-11-27 13:35
二次PAC有新KEF Reference 5入屋都有機會上去家訪
二次比我體驗都好有新鮮感,今代二聲道KEF Reference 5 M ...

獨樂樂不如眾樂樂是我的座右銘

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
funny1 + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

自己作為一個新手,呢次聚會,好老實真係令我大開眼界,原來兩聲道和家庭影院,經過悉心調教後,係可去到呢個境界,真係難以簡單用文字和語言來表達套機嘅效果表現,暫時係自己聽過嘅組合當中數一數二嘅

其中令自己最深刻回味嘅就係睇演唱會和電影,置身其中嗰種包圍感,聲音嘅密度,其次就係去到咁大嘅音壓,喺冇乜做吸音acoustic 嘅情況底下,居然冇駐波出現,調教技巧加上對Kef嘅表現應記一功

覺得自己係一個發燒友嘅,有機會真係要上去睇一睇,聽一聽,感受吓,就知道留言絕冇誇大到

最後非常多謝Pac師兄的招呼,分享玩機心得,下次有機會小弟都想再上去傾吓偈,吸吓毒~

評分

查看全部評分

白鑽玩家

jjwenda 發表於 2022-11-27 17:11
自己作為一個新手,呢次聚會,好老實真係令我大開眼界,原來兩聲道和家庭影院,經過悉心調教後,係可去到呢 ...

𣎴過下次無THE REFERENCE META架喇!
明天收走了

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

pac 發表於 2022-11-27 17:54
𣎴過下次無THE REFERENCE META架喇!
明天收走了

正如Pac師兄所講,調教技巧尤勝於音響器材本身,如果各方面配合的話,二佬有時都會贏大佬,相信就算冇Meta,都會有好表現

評分

查看全部評分