設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[原創文章] 日本 Nintendo Store OSAKA 大阪店正式開幕,特派記者現場報導

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.16.jpeg

日本第二間 Nintendo Store 係剛剛的11月11號 係大阪 的 大丸梅田店 開張啦,我地的版友 JKC710 剛好早幾日去了現場,影了相比Game76的大家先睹為快。

WhatsApp Image 2022-11-13 at 09.46.31.jpeg

第一張相係落機後第二日一早八點幾到現場已經太遲派晒飛的失落通告,雖然知道一早就會派飛輪流入場,但未夠九點就派晒真係好誇張,同當年東京店剛開張完全一樣。

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.17 (1).jpeg

之後再過幾日,再戰多次終於可以排到飛仔入場啦

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.17.jpeg

門口寫著無拿到飛仔請回的信息

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.18 (1).jpeg

入到去首先會見到印有 Nintendo OSAKA 的 LOGO T-Shirt

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.22 (1).jpeg

同埋 Nintendo Store 限定精品

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.18.jpeg

地方同東京店比,非常寬敞,可能同有人潮管制有關吧,唔算好迫

WhatsApp Image 2022-11-17 at 18.24.01.jpeg

同東京店一樣,主打的四位主角都會係各自區域坐陣,馬大叔唔駛介紹吧

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.19.jpeg

大量唔同造型的毛公仔

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.20.jpeg

其它Mario遊戲裡會出現的角色都會有,同樣受歡迎的Yoshi都有唔少產品

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.20 (1).jpeg

去旅行用的糖果類手信當然亦唔少得

WhatsApp Image 2022-11-17 at 18.34.04.jpeg

杯杯碟碟的日用品都係主打商品

WhatsApp Image 2022-11-17 at 18.24.02 (1).jpeg

最受日本中小學學生歡迎的遊戲,動物森友會,最新的廚具系列都放晒出來

WhatsApp Image 2022-11-17 at 18.24.02.jpeg

小編最愛的,來自Zelda系列的林克,除了主打的精品外,亦有唔少係面向社會人士的恤衫領帶等服裝類產品

WhatsApp Image 2022-11-17 at 18.22.28.jpeg

日本小學生 Number One 電競項目 Splatoon

WhatsApp Image 2022-11-17 at 18.22.34.jpeg

Splatoon 區有最新三代的 T-Shirt同精品

WhatsApp Image 2022-11-17 at 18.25.20.jpeg

上次東京店好快賣晒的滑板,絕版多時,終於重出了

WhatsApp Image 2022-11-17 at 18.42.06.jpeg

Splatoon 3 打工時見到的鮭魚,實物係拉後會向前走的車仔

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.22.jpeg

左面果件T-Shirt係咪好熟口面呢,入Game後的初始衫,雖然設計成爛衫咁,當係熱賣商品來呀!

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.23 (1).jpeg

遊戲內好魷型的波鞋都實物化了

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.23.jpeg
仲有由一代到三代都有的練習用吹氣魷魚

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.24.jpeg

聯乘 new era 的帽,同其它Splatoon 產品

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.21 (1).jpeg

當然仲有大量公仔賣

WhatsApp Image 2022-11-17 at 18.44.50.jpeg

話明係任天堂店,當然有遊戲同主機賣啦,不過唔覺有人特登入來買Game就是了

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.12.21.jpeg

最後就係排隊比錢走人

WhatsApp Image 2022-11-17 at 19.17.05.jpeg

店鋪的袋係OSAKA限定的Logo袋,雖然有少少唔環保,但記得要埋個膠袋留念啊。

WhatsApp Image 2022-11-17 at 20.10.57.jpeg

今次買的野唔算多,最大件的就係塊滑板,如果有緣見到想買的朋友,緊記會佔用大行李箱唔少的位,要有心理準備。

地址: 大阪府大阪市北区梅田3-1-1 大丸梅田店13F

評分

參與人數 3威望 +36 金錢 +36 收起 理由
Tiramisub2046 + 10 + 10 好想去
DVD迷 + 16 + 16 認同到一個"點"呀!
JKC710 + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

開心XDD

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

多謝定師兄幫忙出文

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由
阿定 + 100 + 100 最緊要有你Send過來的靚相

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好開心呀!!😁😁😁

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

同場加映, 大阪 USJ 的 Mario 園區 的 聖誕限定商品

WhatsApp Image 2022-11-18 at 15.41.37.jpeg
最顯眼的就係可以成棵聖誕樹直接買番去的呢個景品,見到粒星就知係好野。

WhatsApp Image 2022-11-18 at 15.41.36 (2).jpeg

呢頂聖誕帽,帶上頭都應該幾大怪。

WhatsApp Image 2022-11-18 at 15.41.36 (1).jpeg

手信用的杯,應該係園區必賣的產品吧

WhatsApp Image 2022-11-18 at 15.41.35 (3).jpeg

掛門口用的 Mario 裝飾,同埋好Q的雪人,不過就唔見Mario64 的企鵝

WhatsApp Image 2022-11-18 at 15.41.36.jpeg

例牌手信,公仔,個人覺得奸角門都好得意,特別係怕羞鬼同食人花

WhatsApp Image 2022-11-18 at 15.41.37 (1).jpeg

入得Mario區當然要玩 Mario Kart,門口的大庫巴網上見得多,但現場見到仍會覺得好震撼

WhatsApp Image 2022-11-18 at 15.41.37 (2).jpeg

獎杯有實物比大家欣賞

WhatsApp Image 2022-11-18 at 15.41.37 (3).jpeg

今次遊戲係要贏環球杯嗎?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
JKC710 + 10 + 10

查看全部評分