設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[教學] Cambriddge Audio好聲支援 : 串流影音新世代 Workshop (#18 會後討論)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我地 STUDIO 入伙左都 2 年有多了, 2019 年搬去佈家葵芳呢個 STUDIO 就係希望可以做多啲活動同大家交流交流一下, 點知一個疫情打到所有事都亂哂龍 ... 😒

我地當初入伙時, 問過好多老友伙伴, 借來好多玩具🙋‍♂️
, 希望我地做 REVIEW 時可以有個 REFERENCE 器材可以比我地做下評測, 同埋比大家玩, 所以黎緊 10 月我地唔等了, 真係要攪下WORKSHOP仔比大家想試下玩新野又唔知點入手的朋友來我地度玩下, 親身體驗一下究竟有啲音響既設定, 接駁同玩法點先係正確的呢?💖😎

今次小瑟會先搵一直支持我地 STUDIO 內兩聲道器材的 Cambridge Audio 幫手先😁。佢地係我地 STUDIO 既產品可以話係十分齊全, 我地有哂 Cambridge Audio 的前後級 (Edge NQ + Edge W), 亦都有佢地的黑膠唱盤 (ALVA TT V2), 喇叭就有 B&W 705 Signature、Mission ZX 系列等等, 我想搵埋 Cambridge Audio 的老友幫手, 借埋部 EVO 75 同 EVO 150 All-in-One Player, 🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️試下即場同大家做個 WORKSHOP 睇下大家最想學下玩咩, 同即場試下個感覺. 相信對於好多新手想
入門玩黑膠,但又唔想接線咁煩」AV 分家又唔想整多套機,又想用返自己對靚仔前置喇叭未玩過前後級,唔知點玩好想簡單一部機就升級玩到 MQA-CD都可能會係一個非常的好玩,又可以落手落試埋一份的工作坊來呀!😘😘😘

所以今次小瑟就開個投票,問問大家, 最想有人教你玩的究竟係咩部份? 黎緊 10月的工作坊我地就重點教大家點樣可以簡單玩到呢幾個玩法!

如果有邊個 TOPIC 你係最想學, 最想即時試, 請快快投個靚票啦!!✌️😉
多選投票: ( 最多可選 2 項 ), 共有 63 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

昨晚我地第一次開放成個STUDIO比版友們玩下WORKSHOP, 見到大家都非常有禮同埋大家都討論得好開心. 呢次話哂係我地第一次的攪會員工作坊, 大家可以比下意見我地有咩可以做得更好!!!

同埋大家唔好忘記分享返昨晚的工作坊幫到你d咩呀, 有心分享的版友都可以得到 Melomania 1+ 一隻架!! (昨晚出席的版友都有份玩架!)

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

其實我部amy可以做AV Bypass,但一路無玩,都想有一個完整教學,唔洗每次換喇叭線。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Manko + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

先支持一下,在下正想研究avbypass半影音分家

鉑金玩家

早幾年前,經常見你下午响荃灣西某食店,原來已搬了

5萬

總版管

BASIC316 發表於 2022-9-24 12:44
早幾年前,經常見你下午响荃灣西某食店,原來已搬了

我地之前係觀塘架, 比較小係荃灣, 有機會果時係去HDAV拍野呀~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Topic:  "我已有AV AMP,如果AV BYPASS玩返我對前置喇叭呢? 唔洗整多套機"

Anthem MRX740 / 1140
Marantz SR8015
Yamaha A8a
Denon 8500 / A110

Anthem Avm90 + power amp
Marantz AV8805 + power amp

大家點選?

鑽石玩家

我都想學😍

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

我又要學😍

5萬

總版管

goharry 發表於 2022-9-24 20:39
Topic:  "我已有AV AMP,如果AV BYPASS玩返我對前置喇叭呢? 唔洗整多套機"

Anthem MRX740 / 1140

其實只要部AV AMP有PER-OUT, 基本上串埋EVO75/150都已經可以玩到AV BYPASS呢~

Post76玩樂網.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

有好玩野喎! 留名留名~~~~~~