設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[合併式擴音機] 等咗成個月都直

黃金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
同6000a play級數真係唔同😄

評分

參與人數 8威望 +180 金錢 +170 收起 理由
keke323 + 80 + 80 恭喜Ching!!!
que + 10 + 10 恭喜Ching!!!
antonthunder + 10 + 10
tonyyeung119 + 10 恭喜Ching!!!
秋楓@FB + 10 + 10 恭喜Ching!!!
leo25 + 40 + 40
Foreverwest + 10 + 10 恭喜Ching!!!
bbc701 + 10 + 10 恭喜Ching!!!

查看全部評分

黃金玩家

mild7 發表於 2022-7-18 11:01
師兄,請講多D有幾[直]?

小弟都是新手一名,如表達得唔好請勿見怪。
   未搭新機前用返6000A Play聽咗幾隻cd。喇叭是FACOL 816
   藤田惠美的feel so good  關正傑漁舟唱晚
   Mot Alvak Morgon Vestan-Fjella Gløder
   之後再用A110聽感覺背景好乾淨好多,分析力同6000A完全兩回事。
   雖然喇叭可能叫入門,但明顯A110推816比6000A好。
   聽關正傑的漁舟唱晚,海浪聲清折好多。之前總覺得人聲有小小蒙,
   但A110比我感覺清析之如喺乾淨咗,人聲雖然厚但唔粗唔識點表達。
   聽哩首Mot Alvak Morgon Vestan-Fjella Gløder,
   樂器比較多6000A開大聲小小感覺會有亂,底音唔夠實濳得唔夠深。
   但A110就冇哩個問題樂器定位清楚,就連喇叭都覺得有所提升。
   總體嚟講A110都在6000A之上,但好幾多小弟就唔太清楚。
   如表達得唔好勿怪....謝謝

黃金玩家

神武光輝 發表於 2022-7-18 13:46
我之前都有用,流行曲冇問題,交響樂就唔掂

c hing小弟未去到您聽交響樂級數

黃金玩家

多毛肥 發表於 2022-7-18 16:10
多謝師兄開箱,先發覺呢隻居然冇AB speaker/Bi-wire

Bi-wire好似2500ne先有

黃金玩家

mild7 發表於 2022-7-18 16:55
6000a vs 110

個價位已輸哂啦enjoy

買到心頭好確enjoy,希望c hing您都enjoy自己套音響😄

黃金玩家

粉果人 發表於 2022-7-18 17:48
我反而想問而家有冇靚價啫?
一年前試過,果時我問要兩皮半,而且要訂貨等兩個月
之後冇買到,買左蝦餃h1 ...

同c hing講個價冇變一樣兩皮半😅

黃金玩家

bbc701 發表於 2022-7-18 19:52
PMA-A110 勁正我都係前用家,份內置 DAC 非常可用,恭喜晒

先謝謝c hing
小弟電腦都有唔小歌,正上網爬文學學。
電腦用什麼軟件,喺A110份DAC才好聲😄

黃金玩家

bbc701 發表於 2022-7-18 22:30
小弟試玩 Roon 14日後,已經比 lifetime 其他軟件唔清楚了,有啲人用其他免費的,你 Google 下吧 ...

感謝c hing提點🙏🏼🙏🏼😄

黃金玩家

bbc701 發表於 2022-7-18 19:52
PMA-A110 勁正我都係前用家,份內置 DAC 非常可用,恭喜晒

C hing唔好意思想請教下,部PMA- A110冇開冷氣下。
是否熱量都算高架呢?
感覺回覆的c hing們🙏🏼😄

黃金玩家

bbc701 發表於 2022-7-19 21:42
暖,但新機熱得來唔辣手就冇問題

那就放心,萬分感謝c hing回應🙏🏼🙏🏼😄