設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

一切由OPPO播放機停產開始...

查看數: 19715 | 評論數: 79 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2022-4-12 00:06

正文摘要:

本帖最後由 frankpoon 於 2022-4-12 00:09 編輯 經過兜兜轉轉, 最後終於決定購入魅視M9203, 最主要是我不需要兩聲道, 因我只是玩投影,最重要是畫質, 而兼顧兩聲道的高清播放器, 成本高,價錢貴. 這個定價其實並沒 ...

ksli312 發表於 2022-9-5 14:44
可否pm 大口兄聯絡?thanks
:o) 發表於 2022-9-3 23:05
SSD唔support?
K.M.Law@G 發表於 2022-9-3 14:28
hjfb 發表於 2022-8-31 11:08
睇番舊post,orico 9558U3經OPPO 203好似唔一定認到5bay ? 有無師兄用梗呢??

Mine using QNAP NAS and my OPPO 203 access NAS via DLNA for steaming, its OK!!
hjfb 發表於 2022-8-31 11:08
睇番舊post,orico 9558U3經OPPO 203好似唔一定認到5bay ? 有無師兄用梗呢??
hjfb 發表於 2022-8-30 09:30

唔知轉用這款ORICO HDD,電源插用150w,加散熱風扇,會唔會改善到問題?
504447544369_ou7Ts4NlVdJzKNNVGciXhf35Ha24rXEjjhd52y2w.jpg 504447544369_WeDXswV0gYWnlth9bVs9xX0h69PoaSFK5H99FzJz.jpg
hjfb 發表於 2022-8-30 09:13
tonylkt23 發表於 2022-8-30 08:25
可能係隻硬碟夠期

但係套戲2hr40m長,睇到2hr左右至開始窒,未睇晒先吊癮!thx 師兄
tonylkt23 發表於 2022-8-30 08:25
hjfb 發表於 2022-8-29 10:50
請問師兄,最近小弟轉用203俄佬65版+綠聯硬盤盒(USB3.0 幾十蚊人仔)+2T hd,看4K片時有卡住卡住咁唔順暢 ...

可能係隻硬碟夠期
gamma 發表於 2022-8-29 23:06
avsuperman 發表於 2022-8-29 21:11
唔知點解手指係唔對應,要用HDD

我一隻超慢sandisk同埋另一隻6聯+三星SD卡都冇問題, 不過都試過一兩次讀唔到, 大部份時間我都係用smb, 校方便
avsuperman 發表於 2022-8-29 21:11
gamma 發表於 2022-8-29 16:40
抄套片落隻手指然後插落部205度(代替HD),睇吓會唔會一樣窒

唔知點解手指係唔對應,要用HDD
重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。
快速回復 返回頂部 返回列表