設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[紀錄片] 2021年看過的最好記錄片

黃金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
#最好看的紀錄片

2021年看過的最好記錄片,原來都有五套值得欣賞!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
:o) + 10 + 10 How to Become a Tyrant呢套好啱成龍大哥睇.

查看全部評分

黃金玩家

師兄純粹係講Netflix?

黃金玩家

WilsonWong4@G 發表於 2022-1-13 22:31

我大多數睇Netflix ,其他不多
同埋要真係睇咗及好睇才推介
其他有睇的不是Netflix 但唔好睇,例如長津湖的紀錄片
你有好的記錄片可以介紹嗎?

黃金玩家

WilsonWong4@G 發表於 2022-1-13 22:31

忘記Disney+呢套Get Back 也不錯,不過我2022 才睇

黃金玩家

龍無忌@FB 發表於 2022-1-14 14:56
忘記Disney+呢套Get Back 也不錯,不過我2022 才睇

不過有啲長

黃金玩家

龍無忌@FB 發表於 2022-1-14 14:53
我大多數睇Netflix ,其他不多
同埋要真係睇咗及好睇才推介
其他有睇的不是Netflix 但唔好睇,例如長津湖 ...

個人認為Will Smith嗰套Welcome to Earth好值得睇

評分

參與人數 2威望 +14 金錢 +13 收起 理由
成龍大哥 + 8 + 9 都好值得睇! post76.香港加油!
:o) + 6 + 4 都好值得睇! post76.香港加油!

查看全部評分

黃金玩家

WilsonWong4@G 發表於 2022-1-14 17:30
個人認為Will Smith嗰套Welcome to Earth好值得睇

Disney +  有,啱啱裝咗個零月,可以搵嚟睇吓先!多謝師兄介紹🙏

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

<龍虎武師>都好值得睇!

鑽石玩家

香港加油

76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽鑽石勲章

阿傻龍大哥《How to Become a Tyrant》呢套應該好啱你睇,誠意推薦

暴君養成指引第 1 集。奪取權力
想成為暴君嗎?獨裁統治是有規則可循的,從歷史上最殘忍的獨裁者之一阿道夫·希特勒開始。

暴君養成指引第 2 集。剷除對手
你已經確保了自己在高層的地位,但要保持權力就得小心提防。在這方面,沒有人比薩達姆·侯賽因做得更好或更殘酷。

暴君養成指引第 3 集。恐怖統治
當控制住你的人口時,被愛和被恐懼哪個更好?伊迪·阿明當然認為他知道這個問題的正確答案。

暴君養成指引第 4 集。控制真相
通過公關宣傳、修正主義歷史和審查制度,蘇聯獨裁者約瑟夫·斯大林發現了某種對真相有用的靈活性。

暴君養成指引第 5 集。打造新社會
言論自由?大會的權利?反對派出身的獨裁者穆阿邁爾·卡扎菲意識到,在重塑社會時,公民自由必須被拋棄。但他變得軟弱了。

暴君養成指引第 6 集。永久統治
奪取權力很難,但保持權力更難。在朝鮮,金氏王朝解開了永久統治的秘密:他們自稱為神。

黃金玩家

:o) 發表於 2022-1-16 18:45
阿傻龍大哥《How to Become a Tyrant》呢套應該好啱你睇,誠意推薦  

暴君養成指引第 1 集。奪 ...

多謝,我咪就係推介呢部,見圖右下角

評分

參與人數 2威望 +16 金錢 +14 收起 理由
成龍大哥 + 6 + 4 哈哈哈哈,,,,,,,,,,,post76加油,香港人加油.
:o) + 10 + 10 傻龍唔係指你呀! sosad

查看全部評分