設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[主題新聞] 【速報】香港電腦通訊節 2021 首日優惠搶先睇

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

一連四日的《香港電腦通訊節2021》今天正式在香港會議展覽中心開鑼!!!今年有近 200 多間參展商參展,當中不乏首度曝光新品及會場限定折扣!!! 本帖我地會帶大家盤點首日見到既會場產品及優惠,等大家入場前有個計劃啦!!
2021 PC_show live theme.jpg

Logitech (A01-02)

一進入會場當然就會俾 Logitech 兩個大型展位所吸引,今年電腦節 Logitech 兩大部份, 左邊嘅 "Logitech G 專業電競設備體驗區" 有專屬嘅位置比LogitechClub會員免費體驗 Logitech G 設備打機,未係LogitechClub會員? 唔緊要即場成為會員成為會員都可以即刻享用體驗區

另一邊嘅展位當然唔少得就係會場特價購物區啦,所有產品可享最高低至半價嘅會員價,兼有「即買即送」禮品! 而且歡迎使用消費券~

我哋先為大家精選兩件優惠產品:
買軚盤送車架! Logitech G923 TRUEFORCE 遊戲賽車軚盤(支援 PS5, PS4, PC)  特價$2,999 (原價$3,999)
送 Zenox Club Spec車架 +  LEGO 超級賽車系列 McLaren – Senna + Logitech G 毛巾 + Logitech G 變色杯 + Zenox 腰枕 (總值$1,695)

G733 LIGHTSPEED 無線電競耳機   特價$1,079 (原價$1,199)
送 G304 LIGHTSPEED 無線電競遊戲滑鼠 + 耳機架 + Logitech G 毛巾 + Logitech G 變色杯 (總值$746)

VSTECS (H01) ​

儲存設備專家VSTECS 今年除咗帶俾大家好多會場超特價嘅優惠之外, 更加特別展出新鮮熱辣由 PS5 官方認證嘅升級內置SSD 產品,加埋唔少為各種遊戲機而設嘅儲存設備新產品, 考慮緊想為你嘅 PS5, PS4, XBox, Switch 增強容量嘅話,唔使諗一於落嚟親身睇吓

最新公布官方認證可用於PS5內置嘅SSD都有現場展示!

配合多種遊戲機的外置儲存方案

會場設有 WD_Black 專區,有乜問題落嚟直接問專家啦

精選優惠產品包括:

WD MyPassport SSD
1TB 會場特價$999
2TB 會場特價$1,999

WD Blue SN550 NVMe 1GB 會場特價$719

WD WD_Black SN750 NVMe SSD 1TB 會場特價$999

NETGEAR (G21-G24)

電腦節點會少得 Wireless router 產品呢? 各大品牌都會推出大量優惠,先嚟睇吓 Netgear 有乜嘢精選產品

配合新制式 Wi-Fi 6E 嘅推出,擺喺門口當眼位嘅係最新嘅RAXE500

精選優惠產品包括:
RN424 4 Bay Nas
半價 $1490 (原價$2980)

arlo pro 4, 2K 全無線 ip cam, 新型號登場:

單鏡裝會場價 $1969 (原價 $2180)
雙鏡裝會場價$3589 (原價 $3988)

arlo ultra 2 , 4k 全無線 ip cam  
送$300 超市 coupon

netgear orbi rbk 853,  ax6000 三頻旗艦 mesh wifi, 3 件裝。會場價$7190 (原價$7990)
netgear orbi rbk 752,  ax4200 三頻高階 mesh wifi, 2 件裝會場價$2840 (原價$3588)

netgear nighthawk pro gaming xr1000, ax5400 高階電競 router。會場價$1688(原價$2480)

netgear mk62 mesh wifi, ax1800 兩件裝。會場價$1188 (價$1780)
netgear mk63 mesh wifi, ax1800 三件裝。會場價$1880 (價$2630)

BELKIN + Linksys (E17-E20)

要揀信得過嘅外國牌子router 點可以冇 Linksys? 即刻睇埋Linksys 嘅會場優惠先

Linksys MC4200
會場價$1399, 送belkin防雷插頭

其他優惠包括:

要買優質配件,第一個諗起嘅一定係BELKIN。
BELKIN今次電腦節帶來非常多嘅優惠,唔係講笑真係非常吸引,小編都已經立即俾錢喇

Soundform Earbuds 無線耳機 會場價$299
Soundform Freedom 無線耳機 會場價$699

SOUNDFORM ELITE (G1S0001my) Hi-Fi 智能喇叭 + 無線充電器
會場價 $1598

Valet charge dock for iPhone + APPLE watch
會場價 $219

其他優惠包括:

PCM x anlander (E35-36)

PCM今年拍夥網店 anlander,部份特色產品更有專人示範以及會場優惠,有興趣嘅朋友唔好錯過喇

SwitchBot Curtain 窗簾機器人
無需特別裝工改動,1分鐘裝上即變【電動窗簾】
會場有專人示範,現買九折優惠

M2K "T"蘇轉換插 PDQC快充版
將一位電制一插變成 "2個13A三腳插" + "2USB 1 TYPE C - 5.7A (28.5W)"
會場有專人示範,現買九折優惠

TCL 電視全線特價,會場購買額外再有5% Discount !

重點推介型號:TCL P725 65’$7980
重點推介型號:TCL C725 55’$7980

Panasonic電視都有特價

重點推介型Panasonic HZ1000 65’$23,750
重點推介型號:Panasonic HX800 55’$6,650

Phottix (J33)

需要拍 vlog? 定係想試吓拍片? 靚嘅燈光當然唔少得。 Phottix今年響電腦節有多款燈具展示,由手機美顏 "燈仔" 到專業拍攝 "大燈" 都有現場示範,平時比較少見咁齊全嘅展示,如果對燈具有問題嘅朋友可以更可以即場睇埋專家嘅示範,有嘢學之餘又有會場特價

延續 Phottix M200R小型RGB燈嘅成功,同系列加推更細一個size嘅M100R,同樣可RGB轉顏色,但更為小巧輕便!

另一款更加嬌小嘅 led M5 亦非常令人注目, 配合手機使用非常方便

同時間亦有更大型嘅M500R 以及 M1000R展示中,要幾大size先夠你拍vlog? 或者邊種燈具最fit你要求? 不如現場問吓專家啦

Zenox (A06)

喜愛電競嘅朋友點會未聽過 Zenox 嘅電競椅? 今次 Zenox 會連埋 Philips Hue智能燈帶嚟好多優惠,因為會場優惠太多恕我們未能一一盡錄,先睇吓我哋為大家介紹嘅精選優惠產品先啦

購買任何Zenox電競椅可以以$1換購Philips Hue Play (原價$1,300)(每天限量四隻)

Philips Hue Play + Hue Bridge
優惠價 $999 (原價$1,680)

Philips 66242 Edison PC Screen BLK Table Lamp + Flexispot Monitor Arm Bundle (螢幕掛燈+螢幕吊臂)
優惠價 $888 (原價$1,247)

最新展示文書系列升降枱,冇傳統電競系列咁誇張,外表非常容易融入家中!
優惠價 $3,599 (原價$4,599)

Hisense 海信電視 (K27,K29)

之前我哋做過評測,發覺海信嘅電視性價比都相當唔錯。想搵部平靚正嘅選擇電視,嚟到電腦節唔好錯過海信嘅會場優惠喇

重點推介型Hisense HK65U7A111 65吋 優惠價$8990 (原價12990)

重點推介型Hisense HK55U7A(1000) 55吋
優惠價$5490 (原價6990)

Nexstgo (M01)

唔好以為電腦節只係賣啲牛龜咁大嘅平價notebook,Nexstgo今次推出嘅notebook款式相當吸引,其中更不乏 "價錢平又靚仔"嘅notebook 選擇,大家千祈唔好睇漏咗呀

[大Mon 又抵用]
重點推介型VAIO E15 15.6’

優惠價$5,999

[日本製靚仔Notebook]
重點推介型VAIO SX14 14’  

優惠價$8,499

其他優惠包括:

[可能係會場內最抵嘅 i5 Notebook]
重點推介型AVITA PURA 14’

優惠價$3,699

[ Red Dot 攞獎之選]
重點推介型AVITA LIBER V

優惠價$4,999

其他優惠包括:

另外,會場購買任何款式AVITA notebook更送埋價值$1,000 嘅即場免費雷射雕刻服務  

我哋會為大家繼續update 香港電腦通訊節 2021 精彩優惠,大家密切留意喇  

星級玩家

影音小編輯 發表於 2021-8-21 12:19
Nexstgo (M01)

唔好以為電腦節只係賣啲牛龜咁大嘅平價notebook,Nexstgo今次推出嘅notebook款式相當吸引, ...

好多會場價都比出邊貴
山長水遠仲要入場費又迫⋯