設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[合併式擴音機] Technics SU-R1000

鉑金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

Technics R1000 開箱文,多年 TECHNICS FANS,因心急想第一手入手,無幫襯香港行貨水貨,5 月 網上英國訂回來的,我只是一名用家,分享下新野

真的好興奮呀

真的好興奮呀

開啦!

開啦!

好緊張

好緊張

REMOTE 好靚

REMOTE 好靚

可CAL 聲黑膠

可CAL 聲黑膠

黑色靚啲

黑色靚啲

機背

機背

做工好好

做工好好

著機

著機

本人是新手一名,只玩過E600,所以只是分享不專業個人感受,外國都大讚這機,一開聲聽完全去咗另一個 LEVEL,今次TECHNICS 用左新科技,最勁係佢份DAC,
聽 ROON 係好正,力水好似越推越有,無乜電子的感覺,高中低音塲好闊好深,用書架都推到好似大喇叭感覺,有音樂感。我主要用來聽黑膠,我仲未用盒入
面果隻較聲碟已經好掂,配返TECHNICS SL1200 GAE 聽黑膠,係完整的配搭,多左好多以前聽唔到的細節,聽完真係返唔到轉頭,好想試下佢個XLR PHONO,但無機試到。
一部機可以有高質素DAC同PHONO,有咪XLR LINE IN 聽CD,一機到位,已經好滿足了! PS 雖然唔係MADE IN JAPAN,我買的會錢係貴過水貨佬,因為唔想俾訂金,
但都無後悔買左佢,又一部會陪我好耐的TECHNICS,我真係好鐘意你,點算啊

評分

參與人數 10威望 +150 金錢 +140 收起 理由
vm8833 + 20 + 20
oldleaf + 10 + 10 恭喜哂Ching
unclewong + 10 超正, 一定要加分
kingyan + 10 + 10 好正
hiro + 10 + 10 超正, 一定要加分
antonthunder + 10 + 10 認同到一個點呀
Arong2020 + 10 + 10 恭喜哂Ching
chopinlau + 50 + 50
art911 + 10 + 10 話題性討論,極具參考價值
Foreverwest + 10 + 10 恭喜哂Ching

查看全部評分

djwin

鉑金玩家

留位

鉑金玩家

留位

鉑金玩家

留位

黑鑽玩家

早安!恭喜师兄得到心头爰,恭喜、恭喜!请问正在推的是什么音箱,可以这么到位呢?谢谢!

鉑金玩家

art911 發表於 2021-7-29 07:30
早安!恭喜师兄得到心头爰,恭喜、恭喜!请问正在推的是什么音箱,可以这么到位呢?谢谢! ...

現在推緊新出嘅JBL 4309

黑鑽玩家

djwin 發表於 2021-7-29 08:49
現在推緊新出嘅JBL 4309

早上好!师兄不是新手啊!一买就到位,这是大厂出品的D类功放啊。D类的特奌是结像力强、迅态反应快而准、推力巨大。因为没有厂机,香港很少人知,很少用。少许人把演唱会用的专业D类功放,小小修改作为家用呢。现大厂也开始生产,将会有一番新景像啊。小弟也是用D类功放的,希望可以能跟师兄多多交流、多多指教。谢谢!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
chopinlau + 50 + 50 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

art911 發表於 2021-7-29 09:14
早上好!师兄不是新手啊!一买就到位,这是大厂出品的D类功放啊。D类的特奌是结像力强、迅态反应快而准、 ...

香港都唔多人買新的 technics, 只因為我係用左20年technics 唱盤、剛開封多年前收起的SL1200 GAE, 才會想買咪這部擴音機收藏、只知新科技、但又唔試過唔安樂、我都用過 D 類皇冠擴音機、但太難玩、玩唔好、又多雜訊聲、最後放棄左!多謝你分享我先知原來是用左好多新的專業部件!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

djwin 發表於 2021-7-29 09:28
香港都唔多人買新的 technics, 只因為我係用左20年technics 唱盤、剛開封多年前收起的SL1200 GAE, 才會想 ...

我都是用家,份dac超堅,平心而論好過金仔,lux,同價位型號

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
chopinlau + 50 + 50 超正, 一定要加分

查看全部評分

鉑金玩家

jackybee 發表於 2021-7-29 09:40
我都是用家,份dac超堅,平心而論好過金仔,lux,同價位型號

歡迎加入technics