設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akhkmike

[4K/8K電視] 集中研究水貨電視

星級玩家

最緊要有APP玩, 電視都無咩睇家下 ,, 藍 VIU APP都有直播 , 其他台都無睇咁濟

星級玩家

cookie88 發表於 2021-10-12 19:48
想請教各位師兄,Samsung 65Q70T 或65Q80T 機背4粒掛牆螺絲位同機底距離高度有幾多? ...

我試過打去三星問 36984698, 簡電視影音查詢 , 佢地會叫工程部覆你 一日內覆到 問65Q70T  , 因為行貨無 65Q80T 的

星級玩家

整合 SONY水貨 問題 有錯請更正  
我都係整合 店鋪公關唔好又抽水  歡迎高手提點

Tao 佬買機要私信開價 大陸版A90J也是LG的EVO面板

非常感謝 takethat3t geo kkfaikk 提供資料

APP APK 遲d再補 ,以下資料足夠DIY 買 SONY

SONY語音遙控型號  RMF-TX600U / TX500U

6👈🔐ShBMXHk2tdL🔐 https://m.tb.cn/h.fflYTCz?sm=d55423  英文外贸遥控器

國行轉介面教學

https://www.bilibili.com/video/BV1ty4y1b72P/

改主版教學

tvpartstoday.com

Chromecast和Google TV-4K Android電視棒

Magic TV BOX

國行最簡單方法 買個Google TV 電視棒+遙控就得 但會曬左個HDMI位
國行改主板煩小小但比較原美 跟返功能系統 純配個遙控就得 Sony or Tao
美水收唔到香港數碼台 但有原裝Android系統+配件,可用TV box 睇

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
sam2004 + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得
ungo918 + 10 + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分

星級玩家

PinLoChan@G 發表於 2021-10-15 23:32
想買大陸水83A90J,對比港行和美水,仲有咩要留意?

電.......
美水大機尾頭係20A C19, 要轉humbbel 尾頭  , 國行電就唔洗擔, 最多換三腳 so easy

星級玩家

努力中....呢排多野做    慢左

星級玩家

geo 發表於 2021-10-26 16:46
呢個唔關事,係佢唔識set

會唔會有分 咩手機版 電腦版個D 因為app 都有version ?

星級玩家

yangkong 發表於 2021-10-30 22:50
想買X95J 65”水貨,請問如果唔睇電視只用嚟打機 / Netflix / YouTube,係咪大陸/歐美水貨都冇所謂?另外有 ...

差唔多錢會唔會美水好D ? 你淨用app 同 打機, 美水有原裝 Android同remote  ,先前有ching share 邊到有美水.....

星級玩家

vincent369 發表於 2021-10-27 00:51
提提各位師兄, OLED難生產,相對LCD/LED易壞,有機會屏幕問題一般使用後一二年出現,除有機會消印外,還有死點, ...

真心求問...唔知有無人試過車返上去  無盒電器上....重有幫你拎去廠? 好似有D難.....買水貨有咩都係親力親為好

星級玩家

kelvinhin 發表於 2021-11-1 23:19
早兩年仲可以去BH買美版直送香港, 但依家已經冇得咁做. 由於未必有集運願意做咁大件貨集運, 可能買中國版 ...

兩者都有師兄分享過...美版好似有間代購.....換底版就最平做法又達到效果...如果做到真係要分享呀

星級玩家

owen234hk 發表於 2021-11-1 12:03
求介紹想買 1 萬蚊內水貨65寸電視機
主要用途睇下電視﹑PS5﹑netflix
暫時睇啱

80T 全列陣背光, 功能數值強過Q70A  (6.3 cm)
70A 2021 超薄身..新款...兩者都支援PS5  (2.8 cm)      

想畫質咪Q80T   追新又薄..太矛能Remote 咪Q70A