設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[重低音] 真係估佢唔到(KEF KF92)

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

問朋友借咗隻KEF KF92返來玩下‘本來都無嘜期望啦,一對9寸喇叭勁得去邊度,睇真啲本說明書原來有1000RMS架喎
我隻威仔DD15都係得1250RMS,即係話分AMP 夠曬力水啦!
拆箱開佢苞先 再搭線,set  phase .依隻野唔難玩架喎,我簡單攪幾下就攪掂左喇
13.png 9.png 8.png 10.png 11.png 12.png
試拾仔緊系要啲有底頻嘅片試啦
首先出場嘅係佢第五首
6.png 1.png
依隻拾仔用依首演唱會試完全系唔似9寸低音可以出到,收得快,果啲低頻可包住成間屋絕不腳軟,正

再試枝super bass 先
5.png 2.png
第二十四首,果枝super bass 如果隻拾仔控制力不足好易失真架,但KF92又從容過關喎

跟住試吓片啦
第十七 cut
依一段一開始會耐唔耐有啲好底下嘅底頻出來營造環境嘅,如果隻拾仔控制力不足好易失真架。中段鎗撃炸彈都好刺激下。
由於物理關係底果浸就一定唔會夠15寸抽架喇,但一定會好過隻中階嘅12寸嘅。
速度快,收放自如,就算大音壓都唔拍邊
再試多一套片先 7.png
依套片相信好多人都試過啦!隻毒魔把聲有超底架喎,如果拾仔出唔到睇依套戲就無㽼喇,KF92在此片一樣可以交足功課。
總括而言KF92系一隻速度快力感足嘅subwoofer 雙9寸但細過一隻12寸,容易Set 而且好隱形。
你唔會聽到啲底頻系佢度出嘅,相信煲好效果會更佳

評分

參與人數 25威望 +1070 金錢 +1070 收起 理由
wil-wil + 340 + 340 報告非常詳盡,用家心得
根本英俊 + 10 + 10 超正, 一定要加分
chopinlau + 50 + 50 超正
carreyjim + 20 + 20 超正, 一定要加分
terry1407 + 10 + 10 超正, 一定要加分
keke323 + 80 + 80 報告非常詳盡,用家心得
fm31331 + 50 + 50 報告非常詳盡,用家心得
timmy + 20 + 20 超正, 一定要加分
EricHo@G + 10 + 10 咁正,又想upgrade tim
MDLP + 50 + 50
bigair + 20 + 20 報告非常詳盡,用家心得
Foreverwest + 10 + 10 超正, 一定要加分
toms110 + 20 + 20 超正, 一定要加分
fungl + 50 + 50
pinkspider + 50 + 50
hangshun + 30 + 30 報告非常詳盡,用家心得
anson11 + 20 + 20 報告非常詳盡,用家心得
jerrygel + 10 + 10
rach + 50 + 50 報告非常詳盡,用家心得
yuppi + 20

查看全部評分

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

毒王又出嚟... 普毒眾生....

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

Pac兄, 有無試隻Hans Zimmer Live?

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

rach 發表於 2021-6-2 18:48
Pac兄, 有無試隻Hans Zimmer Live?

無呀

白鑽玩家

小寶老豆 發表於 2021-6-2 17:56
毒王又出嚟... 普毒眾生....

9寸無事嘅

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

呢啲size一流 又容易入屋
最緊要 pac 兄都話得

白鑽玩家

Ken134547 發表於 2021-6-2 19:10
呢啲size一流 又容易入屋
最緊要 pac 兄都話得

我可能老點你架喎

白鑽玩家

pac 發表於 2021-6-2 19:14
我可能老點你架喎

PAC兄有無機你自己入埋一只呀........

白鑽玩家

hangshun 發表於 2021-6-2 20:35
PAC兄有無機你自己入埋一只呀........

唔入喇!
一隻15寸都未玩得掂啦

白鑽玩家

pac 發表於 2021-6-2 20:43
唔入喇!
一隻15寸都未玩得掂啦

你點會玩吾掂呀.......講笑呀