設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[重低音] JL F110 由壞電容到換邊

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

買左隻JL F110都有8年,近期的起心肝去整返好佢,最初閃完燈後完全開唔著,跟住問邊度有得維修,揾返代理又非常貴(check都要$4500),跟住死揾爛揾先揾到個好師傅維修。
師傅換晒啲電容,F110回復精神!
著到機開心左一陣睇功夫熊貓出事喇,唇都爆埋,跟住又問師傅有冇得整。結果佢都要訂貨。
自己拆出黎睇下,再睇返有Ching自己換唇,咁自己試下訂返黎換。
又比我攪返掂
到返Setting問題,想問問各位大師F110用Mic Cal完之後果棧燈係唔係到長著?咁樣係唔係正常?如果有調F110心得可唔可以分享一下,上次我調隻F110已經有8年前,依家唔識點調返好佢,希望各大師比啲意見

評分

參與人數 10威望 +366 金錢 +362 收起 理由
kamyungho + 10 + 10
Ken134547 + 20 + 20
catlung + 20 + 20 超正, 一定要加分
LoMichael@G + 10 + 10 時不時搽番啲潤唇膏,就冇咁易爆拆。.
keke323 + 80 + 80
pinkspider + 50 + 50
marco + 16 + 12 爆唇都可以自己換,勁抽
MDLP + 50 + 50
hangshun + 30 + 30
chhanthony + 80 + 80

查看全部評分

進階玩家

可以PM詳細維修師傅資料嗎?

鉑金玩家

用緊JL F113, 已經第7年.

有時會聽到樸樸聲, 同埋power set咗Auto, 部F113熄機後, 無任何signal都會自己著返. 睇外國嘅forum, 好似話要換電容.

有勞樓主或師兄,PM 師傅資料給我,謝謝!
Anthem AVM70, Ediscreation 5ch Amp EC-5, Ediscreation 7ch Amp EC-7, Oppo UDP-203, Zidoo Neo Alpha, Samsung S95C 65", Optoma D3+, FLR: JBL Studio 580, C: JBL Studio 520C, SLR: JBL Control X, TF/TR: Aud

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

想问维修师傅謝謝........TKSSSSSSSSSSSSS

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

題外話,想問下家庭電器維修,有無邊間介紹?
Thanks.
想用盡量發揮現有器材.....哈哈

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章

deltachu 發表於 2023-10-5 11:54
唔該,唔好再post這間宇宙影音維修中心,我係其中一個受害者. 一年多前,我部 Denon AVPA1HD俾這位良師傅整 ...

我幾個朋友搵過佢整機,用左一兩年都冇問題,會唔會係你同師傅有誤會呀,早排搵宇宙整機

都有傾開呢件事,我覺得雙方都有問題,但我見你係咁追擊佢,係咪要佢身敗名裂?

做人既野,唔需要趕盡殺絕

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

deltachu 發表於 2023-10-5 11:54
唔該,唔好再post這間宇宙影音維修中心,我係其中一個受害者. 一年多前,我部 Denon AVPA1HD俾這位良師傅整 ...

OK, blacklist 宇宙影音維修中心, 多謝比料.

星級玩家

唔該,唔好再post這間宇宙影音維修中心,我係其中一個受害者. 一年多前,我部 Denon AVPA1HD俾這位良師傅整完後。用了唔夠兩日情況同未整前一樣,隔多一日機都唔著,跟佢一再call佢,佢玩失蹤。總數收咗我三千幾, 又唔肯退錢。唔該,唔好再post佢啲資料出來,以免其他師兄受害。
https://post76.hk/forum.php?mod= ... d=344399&extra=

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Woofer 維修

恆聲音響   
深水埗鴨寮街243號(閣樓)
Phone: 2729 3313

駿昇影音
修理單元, 換邊
大埔樟樹灘村
Phone:  2307 8966
https://www.facebook.com/RacingAudio/

象記喇叭修理店 (外邊)
張軍尚師傅
Phone:   23860924
深水埗鴨寮街214至216號8樓D室
https://www.tuugo.hk/Companies/% ... %BA%97/116000115440

宇宙影音維修中心 (Universal AV Centre)
https://www.facebook.com/groups/305608602938853/
852-9478 0011 (可 whatsapp.wechat.line)
(852) 3173 2666, (852) 3173 2667
旺角旺角花園街九龍旺角花園街75-77號花園商業大廈9樓901-902室花園商業大廈

黑鑽玩家

請師兄PM維修師傅資料給我,我打算買JL, 攞定師父資料以備不時之需

星級玩家

麻煩師兄PM 詳細維修師傅資料。Thanks