設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

LX904 進階McAcc設定"零失敗"屈機攻略

查看數: 68578 | 評論數: 422 | 收藏 16
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2021-5-6 18:26

正文摘要:

本帖最後由 MDLP 於 2021-11-11 12:50 編輯 留意904個biamp功能係帶有分頻 首先高音同低音唔可以插錯 第二唔建議JBL號角喇叭用此功能 我搵唔到呢個電子分音功能個分頻點係幾多 但一般jbl號角高音同低音分頻點比 ...

RickTang@G 發表於 2023-6-13 09:36
剛入手904,慢慢睇哂佢,做下功課先,多謝文章
cheongwing 發表於 2022-10-3 15:09
MDLP 發表於 2022-10-3 10:29
APC定係APC+?
APC+係訊號對訊號
0.1與7.0比較後自動調節

系APC+,原來如此
MDLP 發表於 2022-10-3 10:29
cheongwing 發表於 2022-10-3 08:02
大師:想請問一下,睇大陪份戲APC經常出現+11msec,有冇解決方法,試過更改相位和距離! ...

APC定係APC+?
APC+係訊號對訊號
0.1與7.0比較後自動調節
同autocal個distance/level/EQ都無關
cheongwing 發表於 2022-10-3 08:02
大師:想請問一下,睇大陪份戲APC經常出現+11msec,有冇解決方法,試過更改相位和距離!
marco 發表於 2022-9-7 12:19

your welcome.我估用耐左既901都有呢個小問題,可以rest完就有得繼續玩都OK啦
tabotabo 發表於 2022-9-7 07:53
marco 發表於 2022-8-11 11:19
試下斷電等陣間再開返睇下得吾得?

Thanks Marco
mcdull 發表於 2022-9-6 10:40
MDLP 發表於 2022-9-5 12:08
先解答問題一
但係又同問題二有關連
問題一係t9正常你應該插LFE

多謝MDLP大師,尋晚抄返本Menu出嚟睇再睇下YouTube……另外佢跟sub 仔嗰條我又無keep 😭今晚再試下
MDLP 發表於 2022-9-5 14:03
yytannoy@G 發表於 2022-9-5 13:23
號角喇叭一對還好,如果成套都號角就難攪,由其香港D小空間屋企,如果唔落D真功夫,只係靠AMP 支咪cal完就算,基 ...

要睇下邊間廠出嘅號角同埋邊個型號
yytannoy@G 發表於 2022-9-5 13:23
號角喇叭一對還好,如果成套都號角就難攪,由其香港D小空間屋企,如果唔落D真功夫,只係靠AMP 支咪cal完就算,基本上都只係叫做有聲同吵耳...........
MDLP 發表於 2022-9-5 12:08
mcdull 發表於 2022-9-4 12:16
超感謝MDLP大師, 無私奉獻詳盡介紹,去完試聽會的起心肝呢兩日狂刨76 Mcacc教學同埋大師嘅文章👍🏻👍🏻👍 ...

先解答問題一
但係又同問題二有關連
問題一係t9正常你應該插LFE
但我唔肯定0/180喺LFE下是否受控
你唔想睇說明書嘅話就插low level
個crossover同個phase就會生效
但你又要先解決咗問題二
要先知道問題一點樣去調
問題2喺lx904加LS40
根本上係強項
呢個組合太多人擁有過唔使懷疑
但問題我又真係見過有啲屋企
唔知係間屋長闊高問題
定係隻喇叭過馬步問題
定係本身供電出咗問題
幾乎任何牌子嘅AVamp
喺同一個屋企啲聲音係可以完全冇曬光澤
如果你係呢個情況我就真係唔幫唔到你
重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。
快速回復 返回頂部 返回列表