設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[討論] ONKYO 電競耳機套組「SHIDO 001/002」團購(已結束)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2021-5-10 14:48
午安呀大家好,

截到今日, 我地收到11隻耳機的認購意向, 同我想像都的會有一點點的出入.

其實冇興趣可以理解... 不過拎 ONKYO 可能會執黎用理由就真係.....

其實都係講緊一千銀0者....
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

進階玩家

你的網名: Prince
認購Item: ONKYO 電競耳機套組「SHIDO 001/002」團購
認購數量: 1套
送貨方式: 順豐快遞
想留意見: -

專業玩家

你的網名: 新手001
認購Item: ONKYO 電競耳機套組「SHIDO 001/002」團購
想留意見:

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2021-5-10 18:19
即係話, 如果 PS4都可以用 USB 可以做到解碼, 對嗎????

係,PS4同PS5都可以用到!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

阿定 發表於 2021-5-10 16:23
我試下幫隻耳機講兩句好說話吧,隻耳機係2019年4月開始搞Crowd funding,之後8月派比Supporter,9月有少 ...

即係話, 如果 PS4都可以用 USB 可以做到解碼, 對嗎????
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

t1174 發表於 2021-5-7 19:46
主要是都幾年前的東西了吧,冇展都兩年以上啦,以前在香港的展就見過。另外後面得個 USB, 真係只是接電腦真係只是接電腦打機, console 都唔知接唔接到,電腦打機 D game 都未出得來,D display card 都炒到 HIHI, 現在 HDD 都炒起,點有時間理對出了兩年以上的打 PC GAME 用耳機?

我試下幫隻耳機講兩句好說話吧,隻耳機係2019年4月開始搞Crowd funding,之後8月派比Supporter,9月有少量現貨係Tokyo Game Show 2019賣,期間斷斷續續係日本唔同展場限量發售,拖到今年年頭日本先叫做正式推出,可以係大部份賣電子產品的連鎖店買得到,所以話佢係兩年前的產品又唔可以話錯,但公平點講,其實都只係正式推出了大半年而已,因為頭一年的玩家其實都係半隻白老鼠來。

Console的話,隻 002 DAC我試過駁Switch,PS4同PS5都無問題,官網無寫得唔得可能同版權有關,但官網Q&A有講點樣駁PS4,情況同其它品牌差不多,無寫可以,但駁落去又用到,附加一句,XBOX Series X 駁隻 002 DAC係無反應的,如果梗要講駁隻001耳機落XBOX手掣係用到無問題的話,我講出來自己都會心虛就是了。

而且還要是剛死了還未真確定生不生的安橋。。。。千幾都係錢囉。現在D 乜 Kickstart 呀團購呀,真係聽到都怕怕。

信唔信Onkyo會執我就無意見,因為日本Onkyo好多動漫合作產品,EVA同鬼滅都有,所以我自己就覺得無咁易死的,不過Kickstart我都中過招,所以都有少少怕,不過今次係零售版,應該唔太關事,至於76搞團購信唔信得過,我就唔評論了,就算我話信得過都比人話係打手的吧 (笑)。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

午安呀大家好,

截到今日, 我地收到11隻耳機的認購意向, 同我想像都的會有一點點的出入.
的確我都同意1174兄講, 呢隻耳機可能都吹左二年幾三年了, 係有一點慢先攪呢個團購呢.

不過如果話ONKYO會執, 講真我真係一D都唔擔心呢, 以ONKYO個名, 佢要賣大把公司爭住買啦.
就連山水依家都仲未執得就真係唔洗驚呢~

其實有D版友都係對第三口價 HK$1,099 有興趣的, 如果去到20隻(過埋今個星期啦, 反正都等到咁耐唔差在啦! ),
我又再申請可唔可以呢20位師兄都可以用$1099買到啦~

onkyo shido 001 002.jpg
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

科林玩家

你的網名:RolfNei@G
想留意見: 觀望中,好價錢才考慮。 畢竟兩年前出,dac風評普普。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2021-5-6 21:38
依家計埋093師兄就有9隻,我目標最小20隻啦,如果唔係個價都唔算好吸引。大家點睇???? ...

主要是都幾年前的東西了吧,冇展都兩年以上啦,以前在香港的展就見過。另外後面得個 USB, 真係只是接電腦打機, console 都唔知接唔接到,電腦打機 D game 都未出得來,D display card 都炒到 HIHI, 現在 HDD 都炒起,點有時間理對出了兩年以上的打 PC GAME 用耳機?

而且還要是剛死了還未真確定生不生的安橋。。。。千幾都係錢囉。現在D 乜 Kickstart 呀團購呀,真係聽到都怕怕。

進階玩家

你的網名: BeanLam@G
想留意見: no