設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

麥景圖ma5300 加 sonus faber 1se

查看數: 13828 | 評論數: 37 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2021-2-20 19:29

正文摘要:

各位,請問呢個性比高不高,上星期見做特價5萬4左右,對比馬仔model 30加 b&w 705 是否同級或更好。

wow仔 發表於 2021-3-11 15:54
crab939 發表於 2021-3-11 14:43
呢個仲正,不過要近十皮
一休大師 發表於 2021-3-10 17:57
jpclhair 發表於 2021-3-10 15:13
大師 可以介紹一下 MCT 嘛?

其實都冇乜特別, 純粹只係mcintosh 自家嘅數碼傳輸方式, 不過可以傳送埋sacd 咁解! 如果你用AES/ 同軸 去數碼傳送, 咁就唔能夠傳送埋sacd 咁解啦
jpclhair 發表於 2021-3-10 15:13
一休大師 發表於 2021-2-27 23:47
其實5300 已經有解碼, 仲可以 option 上DA2, 咁有個靚轉盤已經搞掂啦! 不過你會聽sa cd就真, 除非你 ...

大師 可以介紹一下 MCT 嘛?
wow仔 發表於 2021-3-10 13:47
我都諗緊 7200AE, 家中已有Elac vela 403,唔知夾唔夾。阿二又無 Elac 試
JeanPierre@FB 發表於 2021-3-10 12:59
各位師兄! 想問7200A巳夾唔夾到Proac DB1好聲音, 乜嘢音樂都聽下!謝謝
Yoda 發表於 2021-3-10 12:13
現場聽MA5300 加 Sonus Faber 已經有很好的表現, 高密度聲音, 有高級HiFi 的效果, 我自己亦是MA5300 的用家, 老麥的厚底聲音是有很耐聽很舒服的感覺!!!
一休大師 發表於 2021-2-27 23:47
kameyui 發表於 2021-2-27 21:15
我而家都只係用緊部 Philips 9700 Bluray駁MA5300 聽CD 同SACD ....
其實D 聲都唔錯.

其實5300 已經有解碼, 仲可以 option 上DA2, 咁有個靚轉盤已經搞掂啦! 不過你會聽sa cd就真, 除非你用mcintosh轉盤 行mct 傳送, 咁就可以聽埋sacd
馬記 睇佢入面料都幾靚, 都係一個唔錯嘅選擇嚟嘅
kameyui 發表於 2021-2-27 21:15
我而家都只係用緊部 Philips 9700 Bluray駁MA5300 聽CD 同SACD ....
其實D 聲都唔錯.

今年都想升級買部好D O既SCAD機, 最好有BALANCE, 唔好晒左部MA5300 嘛

1皮野內唔知有咩好選擇, Marantz ND8006 係唔係都係一個幾好O既選擇呢 ?

希望各位師兄可以比O的意見小弟

謝謝
重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。
快速回復 返回頂部 返回列表