設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[CAS音響] Cary Audio DMS-700 辛丑初八第一入

鑽石玩家

黎部真心好野....我仲用緊dms 500    dms聽tidal真係特別正,!!!   不過黎個牌子dms出得好密好快下,二年後又出新野

我仲觀望緊,因為都要5雞多野...  希望一年後有二手  3萬多比較易入手...

鑽石玩家

toms110 發表於 2021-2-20 11:26
我都係用緊Tidal, 亦都有聽其他師兄講, DMS系列聽Tidal不嬲係強項, 所以就算知佢極大可能今年會有DMS800 ...

早買早享受啦~ 而且我覺得,都唔追得咁多....冇可能每二年 又換新,一買一賣,

不過今代個apps都有新改進 升級感覺比較大!!

鑽石玩家

toms110 發表於 2021-2-21 01:45
過年後三選一,自己限自己只能換/加一樣硬件,CD盤/串流/喇叭/AV後級,最後揀咗串流,主要原因係之前聽過 ...

有買貴冇買錯!!!    如果聽FILE  同價位佢未必最好!  但聽TIDAL 真係 令人念念不忘!!!

鑽石玩家

rayray2525 發表於 2021-2-24 00:30
我對呢部700都好有興趣
但我只有av amp 馬仔8015去推佢 會唔會好晒發揮唔到部700 ...

部機價錢夠你買對好座地同 AMP  玩二聲道囉~ 哈哈

鑽石玩家

toms110 發表於 2021-2-24 18:41
我就掉轉嚟, 入咗700先, 有緣嘅話, 下一步就係喇叭

我都明白GE   因為真係好吸引, 聽TIDAL的確有一手, 好舒服投入有質感,!!  

我窮,我都係等人玩完  放二手算,

鑽石玩家

charliey 發表於 2021-2-25 14:55
DMS my dream model series for streaming n CAD... 由佢 dms500 已試聽過,簡單易用好聲,只係唔平(於我 ...

等二手囉.... 反正DMS系列 二年出一機, 而家DMS600二手 都係去到3雞 有找,出左緊緊二年,

我都係用緊二手DMS 500喳, 因為真係好好聲, 好過買D入門2萬樓下或者國產品牌 streaming

鑽石玩家

toms110 發表於 2021-2-26 11:23
要就到外貌、顏色(一定要白色或銀色),又要好聲,價錢又負擔到,暫時有三款: 805D3、Sopra N1、同埋 Diab ...

有冇諗過黎對呢?https://audiovector.com/r-1/     有你想要顏色!!

https://www.whathifi.com/us/reviews/audiovector-r1-arrete

鑽石玩家

toms110 發表於 2021-2-26 15:05
個高音咁似Elac嘅?

係阿~ 黎個牌子係一位網友介紹,  我新手上路初燒完  想換個喇叭時候, 就去試下黎個牌子,

一聽愛上, 就帶左番屋企!! 外型都幾靚仔,尤其白色!! 我買左個最入門款QR 1  建議你有機會試聽下