設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[CAS音響] Cary Audio DMS-700 辛丑初八第一入

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

新一年嚟個小升級,T2聽咗大半年,開始覺得佢過份高清、乏味、聲薄、唔夠暖。。。(要換新嘢梗有一堆藉口)

適逢上年年尾Cary Audio出咗部新旗艦,又記得之前去試舊款550嗰陣,對佢暖暖厚潤嘅Hi-Fi感覺念念不忘,於是就喺初六當日用電話同七哥拜個早年,再搵佢幫手,喺Cary Audio初八啟市當日就即刻送貨,仲有勞七哥專人跟車押送,實屬榮幸

講返呢部機,睇資料堅超級無敵,晶片係用最新嘅AK4499EQ,有別於以往AKM嘅Delta-Sigma架構,之前實聽用AK4493EQ晶片嘅550都已經聽出耳油(都係配金仔E480),旗艦理應更加唔使擔心

雖然網上仲有啲推論,對呢部機都仲爭拗緊究竟佢係R2R Ladder架構定係Delta-Sigma架構、又或只係R2R電流輸出或者電容輸出。。。

對我嚟講太過深究喇,棧搞到自己一頭煙,不如一於駁好晒線,自己做個自私毒L開機慢慢欣賞仲實際

隨Post附上手機傷眼開箱圖

評分

參與人數 19威望 +420 金錢 +410 收起 理由
orhui + 50 + 50 認同到一個點呀
que + 10 + 10 恭喜哂Ching
carjaswong + 10 恭喜哂Ching
chm + 10 + 10 超正, 勁
AskaLung@FB + 20 + 20 恭喜哂Ching
keke323 + 80 + 80 超正, 一定要加分
wkkevin + 20 + 20 超正, 一定要加分
一休大師 + 10 + 10 恭喜哂Ching
pinkspider + 50 + 50
cheung123 + 10 + 10
unclewill + 10 + 10 超正, 一定要加分
Jerrywu + 10 + 10 超正, 一定要加分
fatboy88 + 10 + 10 恭喜哂Ching
Arong2020 + 10 + 10 恭喜哂Ching
XPR + 10 + 10 話題性討論,極具參考價值
ryan123 + 20 + 20 恭喜哂Ching
PepperFish@FB + 10 + 10 恭喜哂Ching
168sum + 20 + 20
Samson2011 + 50 + 50

查看全部評分

鑽石玩家

黎部真心好野....我仲用緊dms 500    dms聽tidal真係特別正,!!!   不過黎個牌子dms出得好密好快下,二年後又出新野

我仲觀望緊,因為都要5雞多野...  希望一年後有二手  3萬多比較易入手...

鑽石玩家

一斤花生@G 發表於 2021-2-20 05:48
黎部真心好野....我仲用緊dms 500    dms聽tidal真係特別正,!!!   不過黎個牌子dms出得好密好快下,二年後又 ...

我都係用緊Tidal, 亦都有聽其他師兄講, DMS系列聽Tidal不嬲係強項, 所以就算知佢極大可能今年會有DMS800都唔等喇, 享受咗至算

鑽石玩家

toms110 發表於 2021-2-20 11:26
我都係用緊Tidal, 亦都有聽其他師兄講, DMS系列聽Tidal不嬲係強項, 所以就算知佢極大可能今年會有DMS800 ...

早買早享受啦~ 而且我覺得,都唔追得咁多....冇可能每二年 又換新,一買一賣,

不過今代個apps都有新改進 升級感覺比較大!!

黑鑽玩家

想問問 Carry apps 好吾好用?

鑽石玩家

一斤花生@G 發表於 2021-2-20 13:31
早買早享受啦~ 而且我覺得,都唔追得咁多....冇可能每二年 又換新,一買一賣,

不過今代個apps都有新改進  ...

係呀,我開頭試玩550嗰陣,我覺得佢個Apps係簡單過頭,冇乜詳細設定,但勝在穩定

鑽石玩家

國大代表 發表於 2021-2-20 13:50
想問問 Carry apps 好吾好用?

琴晚初步試過一陣,好易上手,好多詳細設定,但好清楚易明,不過今次個Apps係專登為700而設,其他型號唔係用呢個Apps

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

請問下係咪好聽過T2好多?

鑽石玩家

ryan123 發表於 2021-2-20 22:19
請問下係咪好聽過T2好多?

ryan123師兄你好, 我啱啱聽咗30分鐘, 所有器材線材不變下, 的確用Tidal播放係超出起碼一班, 自己都好意外, 原來串流真係可以好靚聲

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
一休大師 + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得
ryan123 + 20 + 20 超正, 一定要加分

查看全部評分

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

請問上面lumin係咩機,師兄用咩喇叭