設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

LG CX系列OLED更新後的新隱藏設定!

查看數: 15828 | 評論數: 36 | 收藏 1
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2021-1-14 21:52

正文摘要:

昨晚LG OLED CX更新版本至03.21.16! 隱藏設定多加了“Dolby VSVDB”可選 (V1&V2)

uncle.kl 發表於 2021-2-20 04:09
BillyHui@FB 發表於 2021-2-20 00:08
冇理由喎?我只係平時打機先插HDMI線其他時候都冇插但任何時候都可以㩒到secret menu...{:6_146 ...

成功喇,原來係’Live TV’menu入面開唔到,唔該晒咁多位師兄

評分

參與人數 1威望 +1 金錢 +1 收起 理由
BillyHui@FB + 1 + 1 恭喜哂Ching

查看全部評分

BillyHui@FB 發表於 2021-2-20 00:08
uncle.kl 發表於 2021-2-19 10:16
我重新插過四個HDMI都開唔到呀

冇理由喎?我只係平時打機先插HDMI線其他時候都冇插但任何時候都可以㩒到secret menu...你有冇用上下按掣選第一項呀?唔可以用指標情形下選㩒唔出㗎!
HHaaaa 發表於 2021-2-19 14:02

我只用到三個HDMI位都冇問題,要留意到,當搖控游標顯示在電視畫面上時,應該會輸入唔到指令,你嘗試吓游標消失後你先再輸入指令。而我最後改過之後都係SET返AUTO算了!

評分

參與人數 1威望 +1 金錢 +1 收起 理由
BillyHui@FB + 1 + 1 認同到一個點呀

查看全部評分

BillyHui@FB 發表於 2021-2-18 21:32
GX應該都可以用到㗎!

BillyHui@FB 發表於 2021-2-18 21:32
uncle.kl 發表於 2021-2-18 16:21
師兄,想問GX係咪解唔到 secret menu 呀?Thanks

GX應該都可以用到㗎!
uncle.kl 發表於 2021-2-18 16:21
師兄,想問GX係咪解唔到 secret menu 呀?Thanks
BillyHui@FB 發表於 2021-1-31 20:32
commail 發表於 2021-1-31 12:07
https://www.youtube.com/watch?v=Cq_hh0rOArk

明白了!BT2020色域廣睇SDR片會比較用AUTO鮮艷!HDR反而會自動調至BT2020呢!
commail 發表於 2021-1-31 12:07
HHaaaa 發表於 2021-1-28 14:04
BillyHui@FB 發表於 2021-1-28 12:11
其實㩒咗呢D隱藏設定點會冇咗保養?又唔係拆咗部機...唔識調教就咪㩒用原廠設定囉!
換電源線就 ...

有問題都可以換返條原裝咪得囉
重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。
快速回復 返回頂部 返回列表