設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[港版] 2021年1月份港版新碟4K 與 bluray (介紹新品)

白鑽玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

注意是DVD十CD (bluray 英皇未有期),因為需想要CD版淨聽已經入手,見地庫有正價貨 $37x非炒價

以下碟片資料及相片英皇轉載

凝聚20年優雅  爆發19場瘋狂
《PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR
容祖兒演唱會》

宣傳演唱會片段

5DVD + 3CD 合共收錄19場演唱會嘅精華片段,包括祖兒嘅30多套絕美造型、紅磡360、仲有大家最愛嘅嘉賓環節即日發售

以下介紹轉載joey facebook

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=253606079457471&id=100044242425631

如果這個世界真的有一種超能力
能夠把一瞬間停頓
我能告訴你們就是這一刻嗎

除了在世的第一天和最後一天
人生有多少次機會能把最愛的人都集合在同一個地方
這種幸福感一直是維持我往後的日子裡很重要的動力
給這麼多人愛著
看著自己做喜歡的事
帶給大家無價的快樂
絕對是一種福報
但我要告訴大家一個小秘密
我在first show前一晚差點崩潰了
除了一如既往的覺得還有很多事情沒準備好
擔心着自己的聲音狀態舞步走位的複雜程度的同時
總綵排當晚還遇上最不想發生的事情
我們其中一個從韓國來的舞者從台上掉下受傷了
雖然沒有任何生命危險
但已把我嚇得我整晚都睡不著
一直在心驚膽戰的狀態

但在首騷晚上正式披上starry night 戰衣
在台下準備出場之際
我告訴自己
大家都在等
我不能再猶豫了
來吧
接下來遇到任何的挑戰
我也必須應付到
這二十年絕對不是白過的
接下來的故事大家也知道了吧(其實還收藏了還有很多精彩的)
腎上腺數高到懷疑人生的十九晚
所有的汗與淚
所有青春的回憶和力量
以及與台前幕後各界精英
@enjoylifeaf @esdevlin @markymarkprd @concertyy #kennethchan @hobing_goomusic @frankiehung_fkh @hubeihar @heibiebie @pollychoy @onestowatchdance @_veracheng_
@lukasososo .........傾力創造不可能
我願意用一切把這刻停住
但畢竟我們都是凡人
並沒有任何超能力
但有的是科技
這隻pretty crazy concert DVD
我們嘔心瀝血製作了整整一年多
不停修改
盡力將內容原汁原味保留
看到你們一直在等一直在催
每次看到留言我都會偷笑
那有這麼希望消費的人
終於來在今天
彎轉完了
PRETTY CRAZY CONCERT DVD面世了
一切苦等都是值得的
時光倒流回到那令人難以忘懷的19場
無論你當時有來過現場欣賞或是道聽途說
我都希望這碟能讓你感受到這份演出究竟有多瘋狂

昨晚音源上架單單一個晚上
你們便已告訴我有多瘋的歌手就有多瘋的歌迷
這群餓壞了的孩子真的太可愛了

最後
就請你們一邊欣賞著最瘋狂的演唱會一邊跟最瘋狂的一年說聲再見
迎接2021
我們一定會更好
大家繼續保重
不要鬆懈

5DVD + 3CD 合共收錄19場演唱會的精華片段,包括祖兒的30多套絕美造型💃🏻、紅磡360🎤🎶、還有大家最愛的嘉賓環節✨ ✨即日公開發售

DVD - Disc 1
1.  INFINITY
2.  空港
3.  Medley :Show Up/好事多為/逃/美麗在望/
隆重登場
4. 美麗在望 (music only)
5. 再見我的初戀
6. 天之驕女
7. 逃避你
8.  無人知道雙子座
9.  走著睡
10.  桃色冒險
11.  Lovin U
12.  不容錯失
13.  牆紙
14.  啜泣
15.  心之科學
16.  歌姬
17.  Medley : 未知/怯/想得太遠/與蝶同眠/
花千樹/天窗/16號愛人/阿門/愛一個上一課
18.  痛愛   

DVD -  Disc 2
1.   Talk
2.   世上只有
3.   這分鐘更愛你
4.   特別嘉賓
5.   夏日傾情 – 黎明合唱
6.   傻痴痴 – 黎明合唱
7.   RETROGRADE
8.   破相
9.   悲觀生物學
10.  跑步機上
11.  Pretty Crazy
12.  Medley : 派對機器/全身暑假/
一面之緣/越唱越強
13.  最後的茱麗葉
14.  華麗邂逅
15.  心淡
16.  美麗在望
17.  麻煩你
18.  借過

DVD -  Disc 3 (Bonus)
1.   這麼近那麼遠 – 張學友 合唱
2.   真情流露 – 張學友 合唱  
3.   一生愛你一個 – 鄭伊健 合唱
4.   在我生命裡 – 鄭伊健 合唱
5.   假如讓我說下去 – 楊千嬅 合唱
6.   連續劇 – 楊千嬅 合唱  
7.   不為誰而作的歌 – 林俊傑 合唱
8.   月半小夜曲 – 李克勤 合唱
9.   刻不容緩 – 李克勤 合唱  
10.  我的宣言 – 周柏豪 合唱
11.  天窗 – 周柏豪 合唱  
12.  末日 – 王菀之 合唱
13.  牆紙 – 王菀之 合唱
14.  愛如潮水 – 張信哲 合唱
15.  習慣失戀 –張信哲 合唱
16.  風箏與風 – 容祖兒
17.  大紅大紫 – Twins合唱
18.  死性不改 – Twins、關智斌合唱

DVD - Disc 4 (Bonus)
1.  不許你注定一人 – Dear Jane合唱
2.  習慣失戀 – Dear Jane合唱
3.  今期流行 – 古天樂 合唱
4.  男朋友 – 古天樂 合唱
5.  玉蝴蝶 – 謝霆鋒 合唱
6.  阿門 – 謝霆鋒 合唱
7.  特別嘉賓 – 農夫 合唱
8.  舉高隻手 – 農夫 合唱
9.  祝君好 – 張智霖 合唱
10.  歲月如歌 – 張智霖 合唱
11.  失樂園 – 草蜢 合唱
12.  ABC – 草蜢 合唱
13.  黃色大門 – 張敬軒 合唱
14.  櫻花樹下 – 張敬軒 合唱
15.  Pretty Hungry – 張敬軒 合唱

DVD - Disc 5 (Bonus)
1. 幸福之歌 –  Supper Moment合唱  
2. 愛得太遲 – 古巨基 合唱
3. 狂串樂基兒 – 古巨基 合唱
4. 搜神記
5. 黃色大門
6. 爭氣

CD - Disc 1
1.  INFINITY
2.  空港
3.  Medley : Show Up/ 好事多為/ 逃/
美麗在望/ 隆重登場
4.  美麗在望 (music only)
5.  再見我的初戀
6.  天之驕女
7.  逃避你
8.  無人知道雙子座
9.  走著睡
10. 桃色冒險
11. Lovin U
12. 不容錯失
13. 牆紙
14. 啜泣
15. 心之科學

CD - Disc 2
1.  歌姬
2.  Medley : 未知/怯/想得太遠/與蝶同眠/
花千樹/天窗/16號愛人/阿門/愛一個上一課
3. 痛愛
4. 世上只有
5. 這分鐘更愛你
6. 特別嘉賓
7. 破相
8. 悲觀生物學
9. 跑步機上
10. Pretty Crazy
11. Medley : 派對機器/全身暑假/
一面之緣/越唱越強
12. 最後的茱麗葉
13. 華麗邂逅
14. 心淡

CD3
1.   美麗在望
2.   麻煩你
3.   借過
4.   舊日回憶的山丘
5.   我的驕傲
6.   月半小夜曲 – 李克勤 合唱
7.   刻不容緩 – 李克勤 合唱
8.   風箏與風 –容祖兒
9.   大紅大紫 – Twins 合唱
10. 死性不改 – 關智斌/Twins 合唱
11.  玉蝴蝶 – 謝霆鋒 合唱
12.  阿門 – 謝霆鋒 合唱
13.  黃色大門 – 張敬軒 合唱
14.  櫻花樹下 – 張敬軒 合唱
15.  Pretty Hungry – 張敬軒 合唱
16.  愛得太遲 – 古巨基 合唱
17.  狂串樂基兒 –古巨基 合唱
18.  搜神記
19.  黃色大門
20.  爭氣

白鑽玩家

實物圖

《一妻兩夫》 (One Husband Too Many)

香港經典電影 系列

首批附送 原裝電影海報咭 (乙張)

導演       
陳友       
演員       
陳友       
鍾楚紅       
鍾鎮濤       
夏文汐       
梅艷芳       

特別收錄
- 預告片

故事簡介
阿信(陳友 飾)醉心戲劇,變賣祖居,只為投資演出羅密歐與茱麗葉。但曲高和寡,失敗收場,妻子百佳(梅艷芳 飾)黯然離去。信的老友華仔(鍾鎮濤 飾)婚後醉心事業,冷落嬌妻惠康(夏文汐 飾),惠康一氣之下離家出走。信決心放棄藝術,傾力炮製通俗話劇,大收旺場,更愛上女主角飄紅(鍾楚紅 飾),飄紅卻愛上華仔。一天,華仔與飄紅同遊澳門,並邀信同行,怎料遇上劫案,笑料百出……

藍光影碟
語言:        粵語/ 國語
字幕:        繁中/ 簡中/ 英文
片長:        92 分鐘
光碟數目:        1
音效:        Dolby TrueHD 5.1 with Advanced 96k Upsampling
銀幕:        Full HD 1080 Wide Screen
片種:        愛情

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

祖兒隻演唱會碟等咗成年乜都抵返哂,幾乎收錄哂所有嘉賓
希望藍光碟快啲出啦

評分

參與人數 1威望 +30 金錢 +30 收起 理由
allen89 + 30 + 30 認同等到bluray, 一樣會入埋手

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

有冇機會出4k呢

白鑽玩家

關大爺 發表於 2020-12-31 21:35
有冇機會出4k呢

冇聽聞此消息,目前發售只有(5DVD+3CD)版本,如師兄想知最新資料,你最好自己留意返英皇唱片公司的網站公佈,帖子內亦見網友查問你相同問題,但英皇冇回覆,此刻跟本連bluray 版也未有官方資料發佈。 據往績英皇辦的演唱會影碟亦從未曾有4k出過。
https://www.facebook.com/311135442318736/posts/3390035891095327/

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

梗係想DVD先賺一水,先再出BD啦........

白鑽玩家

成龍大哥 發表於 2021-1-2 15:38
梗係想DVD先賺一水,先再出BD啦........

其實不全是,在一眾AV迷角度,當然是bluray, 4k 優先無可爭議,但如果是joey歌迷會內fans ,相信真係未人人家中有bluray 機,尤其是不熟悉聲畫器材,只要有聲有畫就收貨那類,自己見不小仲購買dvd的人仕送比親友及女友(如小朋友動畫,演唱會),當只有bluray冇dvd版賣時,好多也會致電親友問問看,結果回覆也是得dvd機不能播放而作罷。

在此碟上我估計,連joey歌迷會及入紅館觀眾(非AV迷)因素,dvd實銷比bluray 量大。部分屬支持偶像消費行為。之後有bluray亦不會再入手。

執多一水之客便多是如我之流,因想要cd版在立體聲系統播放,但之後一樣會入翻bluray 睇。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

allen89 發表於 2021-1-2 16:21
其實不全是,在一眾AV迷角度,當然是bluray, 4k 優先無可爭議,但如果是joey歌迷會內fans ,相信真係未人 ...

吓?依家仲有純DVD賣嘅咩?現存嘅DVD機唔係應該都壞得八八九九了......

講真依家D電視郁下都五六十寸用嚟睇DVD真係太浪費了,當然我明仲有少數人唔太在意嘅.......

白鑽玩家

成龍大哥 發表於 2021-1-2 16:40
吓?依家仲有純DVD賣嘅咩?現存嘅DVD機唔係應該都壞得八八九九了......

講真依家D電視郁下都五 ...

師兄,純dvd player香港仲有全新賣的,對部分冇某聲畫高要求和想價位平宜的人,佢哋仲可能以前買落,家中唔小dvd收藏的人市場仲有需求。

https://www.hktvmall.com/hktv/en/search_a/?keyword=dvd+player

黑鑽玩家

成龍大哥 發表於 2021-1-2 16:40

講真依家D電視郁下都五 ...

香港個斷層其實都幾嚴重
DVD普及得太緊要,而追求畫質嘅而家自不然係去到4K
Blu Ray處於中間位置好唔上唔落

當然,係咪買DVD個班就滿意DVD嘅畫質呢,又唔係喎
不過要佢地增添器材去睇BD甚至乎4K,佢地又唔會去做

評分

參與人數 1威望 +30 金錢 +30 收起 理由
allen89 + 30 + 30 認同

查看全部評分