設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

家中 Disney+ 播放器材快試

查看數: 17948 | 評論數: 50 | 收藏 1
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2021-11-17 08:31

正文摘要:

本帖最後由 alleelarry 於 2021-11-17 09:23 編輯 前言: 家中可以播放 Disney+ 的器材一共有四台,小米盒子 S、AppleTV 4K、XBox One S 及 Sony X95G(按價值排名:最平宜到最貴),究竟那一台最出眾? 總結: ...

avsuperman 發表於 2021-12-7 12:21
WilsonWong4@G 發表於 2021-12-3 12:10
屋企只係用Soundbar呢啲普通器材,要求比較低…… 所以電視app直出已經覺得效果算唔錯lu…  ...

係,睇D+用soundbar已經足夠,所以我入左條三星Q95A,如果用高階影音系統只會暴露D+弱點,唔夠聲
Aless3939 發表於 2021-12-7 01:41
leung133 發表於 2021-12-3 11:21
睇左幾日,真係影音都好失望~
唔係因為佢出到DA DV唔夠,而係如果佢覺得咁既串流質素就唔出碟
真係失去左一班 ...

始終廠商都要留口飯俾光碟市場嘛
alleelarry 發表於 2021-12-4 09:04
leung133 發表於 2021-12-3 12:27
暫時叫係睇到既,只係因為咁而唔出碟,真係唔係幾岩囉!

有可能出碟都唔夠串流好搵,呢個係商業社會,決定只係向錢看了吧!
alleelarry 發表於 2021-12-4 09:02
WilsonWong4@G 發表於 2021-12-3 12:10
屋企只係用Soundbar呢啲普通器材,要求比較低…… 所以電視app直出已經覺得效果算唔錯lu…  ...

我打算用D+代替傳統電視台,可是暫時我既X95G,真係久唔久窒一窒,聲畫都停一停,有時好密,有時隔半個鐘,當日 Netflix 都係咁,等左好幾個更新先順番!
leung133 發表於 2021-12-3 12:27
alleelarry 發表於 2021-12-3 12:03
因為SONY打通了格式,即使有LAG都照睇,完整地取代傳統電視,要有好既串流效果,用 AppleTV 4K 再加條有 ...

暫時叫係睇到既,只係因為咁而唔出碟,真係唔係幾岩囉!
屋企只係用Soundbar呢啲普通器材,要求比較低…… 所以電視app直出已經覺得效果算唔錯lu…
alleelarry 發表於 2021-12-3 12:03
唔係因為佢出到DA DV唔夠,而係如果佢覺得咁既串流質素就唔出碟
真係失去左一班 ...

因為SONY打通了格式,即使有LAG都照睇,完整地取代傳統電視,要有好既串流效果,用 AppleTV 4K 再加條有牌子既 HDMI,算係咁了!
真係失去左一班影音發燒反
佢果D DA DV真係得個樣,同碟差天共地
就算用NETFLIX比,都仲係差D
現在個感覺就好似:「有啦!唔好咁多野講」 咁囉
alleelarry 發表於 2021-12-3 08:28
現況係有 IMAX 畫面 + Dolby Vision + Dolby Atmos 已經好好玩,呢個組合暫時係戲院都唔會有,個人係覺得要駁來駁去,始終會有唔同步既影響,還是乖乖地睇番 AppleTV 4K。不過咁因為 D+,大家呢段時間,試下呢樣試下個樣,其實都係一種玩味樂趣!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
rach + 50 + 50 認同到一個點呀

查看全部評分

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。
快速回復 返回頂部 返回列表