設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[藍光播放機] Panasonic UB9000 Multi-region free

鑽石玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
有冇師兄曾係TPS入手UB9000,何否告之有冇伏?因上次方仗被black list咗,又難忘UB820的表現,所以今次一步到位計劃入手隻UK版,不用擔心電壓問題及無需加牛牛,又可以全區碼睇哂DVD及Blu-ray,但價錢就要貴成千幾個大洋!本人也認為值得!費事麻煩 !

https://www.tps.uk.com/?tab_name=MULTIREGION&tab_id=64
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line

鑽石玩家

Giogio 發表於 2020-12-5 09:36
UB9000 可全區?唔係國行才可掛字幕咩(原廠)

我好簡單,淨係可以all region free! 字幕都冇乜特別需要!
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line

鑽石玩家

vincent369 發表於 2020-12-5 05:34
UK本土買機評價好高,國際線就冇咩提及
https://uk.trustpilot.com/review/tps.uk.com

係呀師兄我都發覺係同一個現象,所以就想上嚟請教有冇師兄買過,因為我怕有啲伏啫,同埋個價錢同喺亞馬遜買嘅都一樣!直接搵佢買定係喺亞馬遜會較為安全?

鑽石玩家

ivan8313 發表於 2020-12-5 22:11
師兄,請問係呢個網買返嚟已經係全區?唔駛改?

係,問過,係用hardware kit 改!

鑽石玩家

heven 發表於 2020-12-6 04:51
係,問過,係用hardware kit 改!

你可以email佢哋再確認!但留意應該無得外卦字幕!

鑽石玩家

vincent369 發表於 2020-12-6 23:53
個人理解,Panasonic 碟機一般推出左一段時間而又受歡迎就有DVD/Blu ray硬改全區,但一般冇機會英迅直運香 ...

TPS UK 在佢web上可以直送香港,同時送UHD及HDMI cable,£999.00 + 運費£6x.00!大概HK$11xx.00 同香港國行版,價錢大致差不多!我本想入手,但在入信用咭資料時,覺得當時個版面相對簡單,不見有什麼驗証,因本人是網購新手,因此停咗手!都要搵我一位朋友代勞 ,同時剛剛在上個月在威x大減價時,今個月暫時貧血中,都係停一停,遲啲先入手!同時我朋友話可以在Amazon UK落了order送去當地地址,之後就可以再轉運來港!
之前也問過佢哋,回覆係硬件改,DVD係auto playback,而Blu-ray 就預先按1,2,3!都係個句,如同方仗有緣,當然入手原裝UK版,就最為化算!
師兄,英國本土係超多人讚,但其他地區就唔覺......

鑽石玩家

vincent369 發表於 2020-12-7 00:54
Panasonic 旗艦機童叟無欺,繼續努力,不要放棄。

師兄,明白,收到!因為我聽歌隻為主,都係睇演唱會藍光多,現役的LX88都一段時間,有時都想睇吓4K碟,早在8月也在英遜入手UB820,平平哋不用三千大洋,曾經看它的4K畫質及4K升頻,一看難忘!奈何與方仗無緣,改唔到Region A,因而放售!所以現在想一步到位!但UB9000個價位.....
我都知旗艦機有佢過人之處!

鑽石玩家

師兄,我剛剛去英遜看過,淨機都要£849.00,如果region free 就相差£150.00了! 相對確定性較高,但軟改成功的確定性相對底!我試過一次了!

鑽石玩家

Harwood 發表於 2020-12-9 10:17
師兄你唔好再咬住佢唔放啦。其他人是可以成功軟改的。軟改無論價錢和兼容度。相信贏曬。 ...

試過一次怕怕啦

鑽石玩家

juamac 發表於 2020-12-9 11:23
嘩,貴左咁多!之前堅平

師兄,依間supplier,我都睇過。啲comments麻麻喎,有人投訴佢收咗部機之後神神地,個盒好似俾人掉過咁喎,咁咪要搞到退款喎!