設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] [開箱]Denon X6700H 不專業開箱文

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

由10月中俾訂等左成個月,尋日終於等到佢返來了
好耐冇用過天龍,本來諗過吓8500,但諗吓又唔夠喇叭用咁多聲道(加上唔夠錢)所以一開頭目標選擇咗就係X6700H

點知間間都話要訂....有D仲唔憂賣,問吓大約幾時有貨答我:

"唔知架,有就通知你,如果你諗住訂咗得閒就打電話來問,你就唔好訂喇"
"哦,好,咁我諗諗先啦,唔該你"
"唔緊要,你慢慢諗,你而家行出去轉頭返來可能就要等多十個人架喇"

原來而家香港咁好景,唔出去行吓真係唔知....

之前用緊嘅係Pioneer LX901,多謝佢咁多年的辛勞,尋日終於送走咗佢,希望佢搵到一位新好主人啦

尋晚夜貓貓來行audyssey較聲,較完聲後試完好滿意,今晚試用偷雞IMAX睇吓得唔得先

同場加映佢未來兄弟...老婆送的生日禮物...

評分

參與人數 14威望 +340 金錢 +340 收起 理由
jason1969 + 50 + 50 恭喜哂Ching
bbocram + 10 + 10 恭喜哂Ching
chhanthony + 80 + 80
explorerhk + 10 + 10 恭喜哂Ching
ocicattt + 10 + 10 恭喜哂Ching
ryan123 + 20 + 20 恭喜哂Ching
kingyan + 10 + 10 恭喜哂Ching
Jerrywu + 10 + 10 恭喜哂Ching
Manko + 10 + 10
keke323 + 80 + 80 超正, 一定要加分
diyman + 20 + 20 恭喜哂Ching
se人 + 10 + 10 超正, 一定要加分
Martinkfc + 10 + 10 恭喜哂Ching
PepperFish@FB + 10 + 10 恭喜哂Ching

查看全部評分

白鑽玩家

我當然冇喺果度買啦,我同我老婆去,我老婆聽到佢咁講就拉一拉我提示我走,我諗佢應該大把客,唔好阻人發達

我去左另一間買,有問有答,仲解釋埋俾我聽點解而家買呢D機要訂貨,最後落埋訂好開心有講有笑咁離開,佢話我排第7,話大約11月中有貨返,我一直冇搵過佢,結果真係好好彩16號就有貨俾我,因為剛剛夠貨分俾我,所以我特登落去俾錢佢同佢傾多幾句,仲好好傾添

有時去買影音野,講真,錢唔係最大問題,我預咗一筆錢去買,先問有冇現貨,問完再問你訂貨,我諗點睇都似有心買啦,但好似要求你賣俾我咁,好似去乞咁,我寧願唔玩架啫

試過去買一個DYSON吸塵機,幾千蚊,問佢連幾多個吸咀,叫我睇官網,問保養問題,又叫我睇官網,咁既然我乜都睇官網,你企喺度做乜?收銀機呀?

評分

參與人數 2威望 +120 金錢 +120 收起 理由
chhanthony + 80 + 80
keke323 + 40 + 40 認同到一個點呀

查看全部評分

白鑽玩家

Martinkfc 發表於 2020-11-20 21:02
呢隻sales 已經被自由行養懶晒,完全唔記得自己身份,完全配不上叫零售服務業,香港可以被所有亞洲城市代 ...

可能我唔係買D過十萬嘅器材啦,佢又服侍開呢D客,見我買唔夠兩皮野的器材冇乜心機,又或者佢心情唔好,但做得零售,一定要有待客之道,我以前做過幾年Sales,如果我咁做晨早俾人兜咗,我認為禮貌係對客一個基本的尊重,但某D sales可能唔係咁覺得啦...

白鑽玩家

avfansfans 發表於 2020-11-21 12:00
c兄,可唔可以講少少,最初係邊間,後來喺邊間買?

最初邊間唔講了,可能係佢個人問題,唔想殺錯良民,請師兄見諒

我行了全旺角,最後竟然行遠到去左我以前玩影音從來唔會去,亦認為唔係專業的影音店 —— AV生命買

但我買得好開心,結果我同佢買左唔止一樣野,佢又叫我去第二度買喇叭(亦有可能係我撞著個好sales)

我之後上網搵咗一間好貴的音響店買,佢地差不多全店都係賣幾萬起跳至過百萬的器材,我只係買幾千蚊野,但人地服務好到不得了,由介紹我想買果對Focal喇叭性能,同叫我檢查對喇叭時要注意邊D地方,再清楚講俾我聽張單上面寫左D乜,好詳細同清楚,所以我覺得有D地方點解式微同做唔住係有理由的

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ocicattt + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

白鑽玩家

Yoshiki2008 發表於 2020-11-21 17:43
師兄 可以pm 幾錢同邊間av 生命買嗎?
我都係想換6700

師兄,已PM你了,但現在好多間舖都加咗價了...不能確定的消息話天龍要求D舖加返貴D,因為返貨難,聽吓就算

部機原本定價係$20,980

但最多人訂係4700, 佢爭人好多部,因為返貨量唔夠俾人...

白鑽玩家

avfansfans 發表於 2020-11-21 21:05
係呀,成人生活我諗佢價錢應該唔係全行最平嗰間,但都唔會差好遠,不過佢啲服務態度真係好嘅,所以而家我 ...

係呀,以前真係只係去果幢大廈,而家會去D唔同地方睇,但如果一般野佢有,都會去佢度睇先

佢果度有得試聽A110呢...

白鑽玩家

martin845 發表於 2020-11-21 20:39
我相信係因為疫情多左人係屋企
加上無街去儲到錢
多時間多錢之下

佢地係話冇貨俾佢地賣,所以有客都賺唔到咁囉

我唔止大出血,我買左好多野,直頭X盡人亡

白鑽玩家

so0072002 發表於 2020-11-22 02:50
Ching, 同901相比如何呀?

如果沒比較, 901也很好的, 但聽多了就是覺得淡淡的, 好像沒什麼風格, 而且最主要它支援不到新的HDMI2.1了

未換機前也做了功課, 我有另一台MARANTZ NR1710在房裡, 聽歌睇戲完全冇投訴, 因為房間細, 包圍感好易出到來
DENON很久以前用過, 它的風格就是狠, 力大, 但今次換的X6700H 就直接是快,狠,準了
定位清浙, 力量夠大, 風格粗豪, 睇電影真係冇投訴了

不過新機比起舊機當然是進步的, 如果唔係我哋又點會乖乖俾錢呢...?

白鑽玩家

sharkpigyu 發表於 2020-11-22 06:09
師兄 我都係上星期係Av生命個度訂6700 12月中先到
貨!服務態度真係好好 雖然都係好鬼hard sell某幾個牌子  ...

咁橋嘅師兄?? 我雖然唔係K11度買AMP, 但係我新果部電視就係K11 SONY間新開專門店買嘅
就係因為咁樣我老婆就做咗K11金會員, 然後SONY同K11合作搞咗個活動, 寄信來邀請佢去優先買PS5
所以我先有禮物咋!!

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
sharkpigyu + 20 + 20

查看全部評分

白鑽玩家

mantam121 發表於 2020-11-22 09:18
請問而家6700係幾錢入手?

師兄, 而家賣緊差唔多成2皮野... 我之前訂就平幾千