設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] B&W 805D3

黑鑽玩家

恭喜恭喜 !我都係老麥 加805d3呀!往後 一定要互相交流下!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ryan123 + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

ryan123 發表於 2020-8-25 20:16
一休大師! 我喺隔離台有追你啲post 睇架! 你啲架生勁過我好多 交流下緊係好啦! ...

邊度有分㗎?嘻嘻! 平有平玩 貴有貴玩啫! 不過我有口話人, 冇口話自己! 我見到人哋玩前後級 我都好羨慕!……

呢個setting我唔知你係咪新喇叭, 因為如果係新喇叭, 其實你唔使點搞佢住, 因為變聲都好勁, 慢慢runin下先! 新款805d3 驟耳聽落去 你會覺得低頻少咗, 但係其實款式 多咗好多, 所以開頭唔使點搞住, 慳返啲精力先

黑鑽玩家

ryan123 發表於 2020-8-25 20:51
我都好羡慕你對 prestige edition同埋MA9000  我對喇叭仲係好新,你講得啱,真係變緊聲!依家晚 ...

佢個stand 原裝係附送 一個釘腳 同埋半球體, 其實呢度都幾好玩嘅, 因為我都試咗好耐, 如果你多聽流行曲 其實我覺得用半球體仲好, 厚聲啲啲 質感好啲, 如果你用腳釘呢 細節方面就比較豐富 控制力更加好 硬度提高咗少少! 我覺得 多聽 古典比較適合啲! 所以可以睇下自己口味 而更換, 稍後你要調教嗰陣時 都可以玩下呢個位

黑鑽玩家

awc1216 發表於 2020-8-25 21:18
而家見老麥夾8系D3多過夾金仔,係咪聲底變咗所以咁呢?😂

都唔係呀! 各有fans啫! 新睇國人嗰條片E800 都好犀利呀

黑鑽玩家

ryan123 發表於 2020-9-12 00:11
我同你一樣都係7200AE, 之前想買大波羅, 聽過後覺得唔岩自己口味!

之後就買老麥! 老麥岩我自己多0的!! ...

哈哈! 啱啱我都嘆緊! 新一代805 分析力真係幾好! 即時分享 眾樂樂

評分

參與人數 4威望 +80 金錢 +80 收起 理由
keke323 + 40 + 40 超正, 一定要加分
FaiWong@FB + 10 + 10
fatboy88 + 10 + 10 超正, 一定要加分
ryan123 + 20 + 20 超正, 一定要加分

查看全部評分

黑鑽玩家

fatboy88 發表於 2020-9-12 10:44
一邊聽住咁悠揚嘅音樂,一邊嘆住紅酒,真係賞心樂事

对对对! 其實我覺得係可以洗滌心靈, 心跳都慢啲, 耳仔都會寧靜啲

黑鑽玩家

FaiWong@FB 發表於 2020-9-12 11:47
一体大師。我係之前H字頭台見你個post.不過我冇會員。不能留言,我都係一路飲紅酒, whisky.  一路聽{:1_ ...

你真係識嘆!

其實係㗎, 買乜嘢機配搭 自己喜歡就ok, 真係冇乜嘢準則, 同食嘢飲酒一樣!!! 買到自己覺得好嘅嘢, 然後開心share, 大家又互相分享下, 傾下偈 ,不知幾開心!  做人就係咁簡單!

喺山頂到孤芳自賞, 反而未必係一件好事, 可能只係得你自己感受到, 有時仲會更加 感覺到 孤獨!

黑鑽玩家

PeterAlicebnm@G 發表於 2020-11-22 21:04
好羨慕師兄,請問一下係咪一定要用stand 置高佢,放係櫃上面或地面得唔得 ...

如果你唔係一定要發揮到最好, 或者一啲好發燒嘅效果, 其實你鍾意擺喺邊度都得, 當然放喺櫃上面 一定好過放喺地下啦, 因為至少同你耳仔水平 距離冇咁大, 咁如果放喺櫃上面, 最好就搵釘墊高喇叭等佢同個櫃隔離 咁都係一個好辦法, 至於嗰啲腳架點解賣咁貴? 咁梗係有原因啦! 如果唔係啲人點會心甘命抵畀錢買😉

咁如果買腳架最好都係買返原裝, 因為已經搞好曬聲畀你, 你用其他 唔係唔得但係未必發揮最好, 舉個例子, 索得太死你啲聲已經死曬, 咁就唔好聽, 鬆得太多, 啲聲又好鬆散

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
ryan123 + 20 + 20 認同到一個點呀

查看全部評分