設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

2020年又一期待一體化的 9.1.4 SoundBar『 Samsung HW-Q950T 』開箱

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
Samsung 近年所推出的影音新品越戰越勇,除將所有 Soundbar 系列送到美國加州三星音響研發中心調音,新品規格更愈趨發燒,不論是在外觀或是在實際應用上都能體驗到研發團隊的用心。最窩心是 Samsung 的 Soundbar 對自家電視系列的支援非常之貼心,除了能以同一支遙控同時控制電視機與 Soundbar 系統,2020 年新追加的(Q-Symphony)功能更能將電視喇叭融合到 Soundbar 系統内,令電視喇叭在家庭影院系統内都有用武之地,令整體聆聽體驗更進一步。至於我地最近就揾來了大家正熱烈討論,能對應 9.1.4 聲道輸出的 HW-Q950T Soundbar 系統,配搭同廠 QLED 電視 Q95T 作實試,同大家一同發掘一下其潛力。

⚡️圖文片 : https://post76.hk/news/2020/08/samsung-hw-q950t-soundbar-review/

【第一集開箱評測篇】

【第二集設定要點】
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

高級玩家

收到貨,唔知點解後置同subwoofer 有時得又有時唔得,打咗比百老豆搵三星睇吓 ,好奇怪

高級玩家

starbear 發表於 2020-8-14 09:49
https://post76.hk/thread-319903-1-1.html

可以参考qaz123師兄既帖。

琴日去試完,終於買咗q950t ,星期一送貨,期待中

進階玩家

如果用LG OLED65CXPCA 電視會唔會差小小?

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

LihongLi@FB 發表於 2020-8-11 16:35
如果用LG OLED65CXPCA 電視會唔會差小小?

其實聲就一定冇分別既, 只係操作上, 有SAMSUNG TV會比較得心應手呢~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

高級玩家

小瑟 發表於 2020-8-11 16:43
其實聲就一定冇分別既, 只係操作上, 有SAMSUNG TV會比較得心應手呢~

新手一問 Sony 9500G 夾唔夾q950T?

5萬

總版管

下集都上埋線了!!!!

5萬

總版管

yufung 發表於 2020-8-11 21:37
新手一問 Sony 9500G 夾唔夾q950T?

其實電視就用咩牌子都OK的, 唔會對聲音有分別的呢, 只會在操作上冇左電視menu支援, 只可以係sounbar的display上有得睇呢!!!
不過其實條bar都唔多野set的呢~

Post76玩樂網.

高級玩家

小瑟 發表於 2020-8-13 12:18
其實電視就用咩牌子都OK的, 唔會對聲音有分別的呢, 只會在操作上冇左電視menu支援, 只可以係sounbar的dis ...

多謝回覆,聽日去店試吓先,仲諗緊jbl 9.1 同q950t 邊隻好

銀級玩家

係啦~其實jbl 9.1 好定 SamsungQ950T 好呢?

新仔玩家

片入面放後置個架包唔包架?
同有冇掛牆架?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

SamuelKu@FB 發表於 2020-8-13 23:23
係啦~其實jbl 9.1 好定 SamsungQ950T 好呢?

https://post76.hk/thread-319903-1-1.html

可以参考qaz123師兄既帖。

評分

參與人數 1威望 +100 收起 理由
小瑟 + 100 超正, 一定要加分

查看全部評分