設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[請教] 英京態度惡劣

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
其實係味試下耳機都咁辛苦店員呢,其實我同朋友都真係好有禮貌,想搵對CM換下,想聽多幾隻牌子先決定,或者真係有隻公模好好聽再考慮,但英京今日要做campfire 耳機event,但一句彈埋黎,其實你想試咩架,不過你一次過啦,我地做緊event好忙架,真係辛苦晒

其實都2-3萬,想買隻最好用幾年姐,唔試又點知呢

評分

參與人數 1威望 +1 金錢 +1 收起 理由
wstanley + 1 + 1 認同到一個點呀

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ip_csl 發表於 2020-5-26 19:11
咁多店有得試,為何要去英X?

見佢有得比較多啲款就去望下,點知咁

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

史泰龍@FB 發表於 2020-5-26 20:19
又唔多覺...去襯都幾好態度 係有時多客佢地忙要等下

竟然⋯⋯我今日係完全感受到傳統hi-fi店彈客個種態度,我真係比佢彈完都仲唔該前唔該後,消毒紙巾問佢拎完我都試完三隻耳機都係自己清楚好哂先比返佢,可能我個樣唔似買野啦,但我以前去英京係篤手指買左麥景圖 C2600 and mc275 50周年版的,但經過今次,以後都唔買

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

76skf 發表於 2020-5-26 21:53
小弟都有次試完耳機問左價話再考慮下,佢哋即刻黑面....可能佢哋做開啲豪客掛唔使講價.. ...

講真,我唔試即買個時佢地態度正常架,但可能今次咩都想試下就太麻煩佢地啦,btw,最後買左VE elysium 自己上網訂左,我朋友都買左

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

76skf 發表於 2020-5-26 22:36
有海外地址收貨,而且當地冇VE代理可以扣除19%德國稅掛,即是大概港幣17500左右 ...

冇咁平架

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

成龍大哥 發表於 2020-5-26 22:46
如果客係靚女服務態度一定好很多......

對唔住囉,因為我天生係男仔哈哈

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ip_csl 發表於 2020-5-26 23:03
雖然直接官綱訂是平D,但放2手時就...

我做CM,唔會放,所以先要試齊所有牌子先落到決定,所以人地咪覺得我都幾煩囉

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Chubill 發表於 2020-5-27 08:11
我唔在場, 亦無意幫邊個講説話, 我就咁睇樓主寫, 佢試耳機既時機又有的唔夹, 因為做緊event. 俾我就會完左e ...

做event係代理有人比客試的,而佢係唔需要參與架

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Chubill 發表於 2020-5-27 08:11
我唔在場, 亦無意幫邊個講説話, 我就咁睇樓主寫, 佢試耳機既時機又有的唔夹, 因為做緊event. 俾我就會完左e ...

如果佢一早同我講佢要幫手,唔係咁得閒我會諒解,而佢冇一早提出,而我亦都唔算太麻煩地,問下試唔試得,唔得我冇所謂的,但佢一黎就彈人,就奇怪d

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

wilsonau 發表於 2020-5-27 18:57
有陣時言者無心聽者有意,經常性出現,表達嘅嘢有陣時好難講,不應太放在心裏,大家都係耳機發燒友,最緊要 ...

其實我都幫襯左好多年架,我兩部麥景圖c2600同275都係幫佢地買,連條Kondo VZII都係打個電話話要,連試我都冇叫佢地試比我,因為我都好怕麻煩人,可能我個時都係篤手指啦,小弟都係做服務行業,佢係真心覺得我係運吉唔係買架,而我亦真心聽到佢係點樣彈我架,你試吓叫英京問下佢呀,佢個心當時係點諗呀,佢真係覺得好意思咁樣彈客的話,我絕對唔會再放低一蚊係佢度,同埋我所認識的人都唔會,講完,同埋係咪我錯覺,自從英京知道左之後,就咁多人黎話佢其實係幾好,唔黑面ge,最後都係個句啦,其實好多人如果唔係想買個個價錢ge野,係唔會點敢去試的,個比例我相信唔會多,即係我買唔起過百萬喇叭,都唔會叫人插比我聽啦,其實傳統hifi舖再係咁,冇後生再咁去你地度試野,亦唔會變成之後由買耳機到玩埋Hifi

利申本人outlook係唔夠成熟,所以可能比人覺得冇乜錢,雖然唔多,但有時都捨得洗少少

講完