設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

4k 湯告魯斯系列,壯志凌雲,雷霆壯志,強戰世界,dolby vision, Atmos,有中字幕

查看數: 25082 | 評論數: 81 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2020-5-12 01:40

正文摘要:

本帖最後由 allen89 於 2020-5-19 12:34 編輯 首先介紹洲立港版湯告魯斯單碟版4k在5 月19日已經推出。

xyz56789xyz 發表於 2020-5-28 18:42
AskaLung@FB 發表於 2020-5-28 18:10
師兄 你咁様問,你買果隻係4K港版?

係呀,所以諗緊入唔入美版強戰~
AskaLung@FB 發表於 2020-5-28 18:10
xyz56789xyz 發表於 2020-5-28 17:42
隻美版BD係DTS-HD MA 7.1嗎?抑或是5.1?

師兄 你咁様問,你買果隻係4K港版?
AskaLung@FB 發表於 2020-5-28 18:06
xyz56789xyz 發表於 2020-5-28 17:42
隻美版BD係DTS-HD MA 7.1嗎?抑或是5.1?

我就唔清楚,睇吓有冇其他師兄幫到你,
AskaLung@FB 發表於 2020-5-28 18:05
XPR 發表於 2020-5-28 16:29
我相信隻 BD 應該都係直接 copy 舊版美版果隻,  
二百蚊算吧 當買 BD 送 4K  啦師兄 ...

我都係咁樣諗
AskaLung@FB 發表於 2020-5-28 16:22
4K入邊嗰隻美版BD,又好聲過我隻港版BD

隻美版BD係DTS-HD MA 5.1有冇改善?

幾乎咩版本嘅音軌,全片都係center ch 聲最大,係外星怪攻擊嘅聲先有重低音~
XPR 發表於 2020-5-28 16:29
AskaLung@FB 發表於 2020-5-28 16:22

我相信隻 BD 應該都係直接 copy 舊版美版果隻,  
二百蚊算吧 當買 BD 送 4K  啦師兄
xyz56789xyz 發表於 2020-5-28 14:58
我就覺得4K ATMOS聲空間感弱,聲音集中喺中間。
有時間再比間新舊版 個DTS HD MA 5.1 VS DTS有咩改善。 ...

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
xyz56789xyz + 10 + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分

XPR 發表於 2020-5-28 15:13
AskaLung@FB 發表於 2020-5-28 14:23
入咗,希望越大失望越大,諗住4K ATMOS 應該會好有表現,點知淨係得個嘈字,中高頻非常刺耳,低頻嘅音壓好 ...

一比較 4K 冇低頻  

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
AskaLung@FB + 20 + 20 低頻弱到一個點

查看全部評分

xyz56789xyz 發表於 2020-5-28 14:58
AskaLung@FB 發表於 2020-5-28 14:23
入咗,希望越大失望越大,諗住4K ATMOS 應該會好有表現,點知淨係得個嘈字,中高頻非常刺耳,低頻嘅音壓好 ...

我就覺得4K ATMOS聲空間感弱,聲音集中喺中間。
有時間再比間新舊版 個DTS HD MA 有冇改善。
重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。
快速回復 返回頂部 返回列表