設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[重低音] SVS SB3000

銀級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

玩AV多年,一直處於入門級階段。Bluray 仲係oppo 93,Amp係Denon 6300,行5.1.4,喇叭KEF R系列。最近把心一横賣走咗用了多年的Sunfire HRS12,心大心細買乜好呢?响internet硏究在一大排,最後買咗SVS SB3000。諗紧14呎乘27呎夠唔夠呢?會唔會SB4000好D?睇咗好多欧美review似乎3000性價比高,將來亦可買多隻玩双sub。

開箱後,簡單set up,用Denon Auto cal調教後,嘩!無買錯,同之前分別好大。潛深咗,低音細緻咗,整体包圍感好好!好開心呀!呢隻嘢好奇怪,之前D subwoofer volume 都响九至十点位置,但佢說明書叫set 去-10db先同amp調教。但好聲就得!

佢個App好易用,但有好多微調唔敢攪!

總之有種好明顯嘅升級感覺!同大家分享吓!

評分

參與人數 11威望 +200 金錢 +200 收起 理由
ocicattt + 10 + 10 超正, 一定要加分
unclewill + 10 + 10 正到爆!腳趾公都竪起埋。
toms110 + 10 + 10 超正, 一定要加分
jason1969 + 50 + 50
pinkspider + 20 + 20 正到爆
KEFbest@smile + 10 + 10 恭喜Ching!
Jerrywu + 10 + 10 用家心得極具參考價值
MDLP + 50 + 50 SB2000比個like你
kkpysl + 10 + 10
beetoby2005 + 10 + 10 恭喜Ching!
XPR + 10 + 10

查看全部評分

銀級玩家

beetoby2005 發表於 2020-4-5 17:52
SVS好炮......有排玩

明天換埋四隻SVS Sound path subwoofer isolation system腳先!

銀級玩家

MDLP 發表於 2020-4-5 18:41
有地方擺
買2隻SB3000
易玩同效果好過一隻F113

心思思!

銀級玩家

關大爺 發表於 2020-4-5 19:52
一定唔平,但好正

行貨實貴D,好在有朋友!

銀級玩家

MDLP 發表於 2020-4-5 21:59
一定係咁玩
一隻sub仔點靚點高質
喺一般家居條曲線唔會搓得均

謝謝!

銀級玩家

matt88p 發表於 2020-4-6 11:15
Svs 正呀, 我本來都考慮買ULTRA 16

要幫手請出聲!

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
ocicattt + 10 + 10 超正, 一定要加分
matt88p + 20 + 20 俾個Like你啦

查看全部評分

銀級玩家

trailwalker 發表於 2020-4-6 11:40
要幫手請出聲!

B&H買,連DHL港弊590!

銀級玩家

cakecake 發表於 2020-4-6 13:44
我都買左呢4隻脚,上年12月尾amazon買,HKD400 送到屋企門口

現在買不到了!

銀級玩家

Yoshiki2008 發表於 2020-4-6 16:01
請問係咪有SVS sb2000 同sb2000Pro?
用緊10吋大地震都考濾緊upgrade 12吋

Pro係新款,香港未有行貨。

銀級玩家

alanyoung2005 發表於 2020-4-6 16:31
Power 110V?

行貨來的!怕壞咗麻煩!