設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[演唱會] 倫敦守護神劇院欣賞一場很豪華的madonna演唱會

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

今年我的年尾終極之旅~永遠都離唔開主打地方日本. 去完日本掃碟之後. 我就直接晌東京坐飛機去london, 目的是為了看madonna的一場很豪華的演唱會.

晌東京飛倫敦, 回途晌俄羅斯度轉一轉機,. 捱左16個鍾. 終於到左london, 今次madonna個演唱會. 取消完又取消.
好彩我地訂左飛果晚無受影響. 如果唔係. 咁遠飛到過去都真係唔知為咩.

[size=1.375]倫敦守護神劇院 The London Palladium
今次madonna專揀呢類型既曆史建築物既劇院黎表演. 每場都只容納2千多名觀眾.
所以票價都比以往的一場幾萬人既演唱會都貴好幾倍. 最貴既VIP飛要差不多萬5蚊.
當然我唔捨得啦. 我買中間位置飛都已經要成4千蚊港紙啦.

場演唱會係嚴禁拍照的. 所有電話在入場前都要鎖機. 大會安排一個手機袋俾你鎖住部機.
散場之後先至會為你解鎖的. 所以全場都幾乎無人可以影到相. 當然~要影既都仲有辨法啦.
就係~袋多部手機去用未得囉.

個場真係好靚, 好傳統既歌劇院, 淨係入場參觀個歌劇院都真係值得架.
入場之後仲有酒吧, 俾你買啤酒飲, 仲有會場限定MADAME X 啤酒同個杯俾紀念.

由於英國規定演唱會唔可以超過11點鍾散場. 所以MADONNA開場時間都早左.
唔會好似之前咁成十點都未出場. 當晚好準時咁8點45分就開始啦. 當然啦. 無咩人敢真係拎部手機出黎影相.
我都只係偷偷地影左兩張, 其餘既都係晌FACEBOOK度下載俾大家睇架昨.

全晚表演總共2小時20分鐘. 但係TALK左半個鍾. 真係唱歌應該都足2個鍾既.
今次MADONNA同觀眾既互動多了. 而且好多時講仲多過唱. 但係成個SHOW真係好精彩.
可能因為個場細, 就重坐最後都好清楚睇到成個台同埋每個人既表現. 而且配合燈火舞台.
成個表現可見落足心機精心編排. 每個細節都好完美. 果然真係MADONNA
雖然張飛貴. 但真係物有所值架. 當你睇過MADONNA演唱會之後. 你就會發現無人比得上佢晌台上既魅力.

MADONNA 永遠都係THE POP OF QUEEN.

場SHOW最後完美地落幕了. 最後節目當然係去買紀念品啦. 佢今次既紀念品同場SHOW一樣.
都係咁貴. 我就駛左好多錢買左佢兩件最貴既Jacket啦. 不過真係好靚. 好我鍾意.

買左兩隻貴到飛起既 Jacket, 左邊果件250英, 右邊果件平D, 都要150英鎊. 今次真係重皮, 淨係紀念品都買左我成6百幾磅.

散場之後D人個個走去後門諗住等MADONNA出黎. 點知等極都等唔到.
會場D人話佢未散場前已經走左人啦. 晒氣

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 15威望 +1280 金錢 +1300 熱話 +110 收起 理由
arcll + 10 + 10
marco + 10 + 10 super super happy
twinggy + 10 + 10 報告非常詳盡
ballball + 10 + 10 正到爆
vinylover + 10 + 10 超正, 一定要加分!
Paulchung1974 + 10 + 10 俾個Like你啦
travelbooy + 10 + 10 超正, 一定要加分!
Evancho + 10 + 10 超正, 一定要加分!
影音小編輯 + 100 + 120 + 10 正到爆
ernietse + 80 + 80 nice trip! buy any cd / vinyl from UK?
小瑟 + 900 + 900 + 100 正到爆
beginners + 10 + 10 正到爆
Hugo Fok + 10 + 10 正到爆
dc903 + 80 + 80 超正, 一定要加分!
chopinlau + 20 + 20 正到爆

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Madonna 絕對係THE POP OF QUEEN

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好勁呀.....你真係一等一FANS呀~

星級玩家

啲紀念品好靚

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

圖文並茂,好正呀