設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[4K/8K電視] [會後討論有獎賞] LG性價最強4K ThinQ AI電視功能與應用體驗會

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

過農曆年前最後一個活動,但同時亦係我地同 LG 首次搞嘅電視活動!!

呢次除左內容豐富外,係左灣仔蘇寧電器個場玩,佢地除左封左二樓唔做生意黎招呼 76 嘅版友咁畀面外,亦做左一大堆全港最筍;最正嘅超級 offers 畀所有出席嘅 76-FC 會員,當中包括 E9、B9 與 UM76 三個電視型號共八款呎吋嘅即時靚價優惠 ...

仲要個別型號指定呎吋加送嘅禮品總值都超過五千!!  另外,在眾多 LG ThinQ 智能家電 ~ 可對應電視與手機操控及監察嘅家庭電器中,揀黎三款都有折扣優惠,等大家可以新一年黎個 iOT 新世代!!

咁都未止!! 只要大家 Keep 住回覆呢個帖,分享得最有見地又畀蘇寧同事於 1 月 22 日 (星期三) 當天挑選中的話,即獎你 LG Soundbar SJ4 一支,咁就有機會係過年前開個靚彩,捧就份禮品!! 詳情請參考以下資訊!!
【分享有獎賞 R1】 回覆感受有機會獎您 LG Soundbar .jpg
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Post76 玩樂網 爆發影音新體

新年前我們同 LG 電視在蘇寧舉辦了兩場的體驗活動,為了讓大家可以更快了解LG電視的各種好用功能, 我地節錄了三個小貼士比大家, 讓大家可以玩妳你手上的LG 4K電視啦。

⚡️報導詳文 : https://post76.hk/news/2020/02/lg-e9-4k-thinq-ai-event/

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

二場活動終於完成, 今日都算係講得幾多野的一次, 如果大家有咩想分享請係度回覆啦, 有機會WIN條SOUNDBAR返去過新年架!!!

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

小瑟 發表於 2020-1-18 18:52
二場活動終於完成, 今日都算係講得幾多野的一次, 如果大家有咩想分享請係度回覆啦, 有機會WIN條SOUNDBAR返 ...

第一次出席Post76的活動。實在講句絕對冇嚟錯!需然小瑟話這次說了很多話,但我覺得說得很精要,應可能是E9多正功能所至吧:)也看得出各方面的比較安排得宜和緊湊,令我們很快知道不同效果的分別,越聽越精神!加上可能小瑟說話總令人有一種輕鬆搞笑氣氛吧,哈哈!最深印象是個remote control, 兩個字形容曬!"瀟灑"!
小瑟示範了一些常用的setting, 配合埋這個Remote control,易明易用!
經過這聚會後,實在對E9有一見鍾情的感覺!
更甚就是這次的優惠非同小可,更意想不到的其中一樣贈品居然送Apple產品,真係O曬嘴!
需然我家的位置差一點才能容納到55吋的電視,但我這次願意作出一些犧牲,誓要把它娶回家!
多謝Post76
Boris Chan

評分

參與人數 1威望 +300 金錢 +300 收起 理由
wil-wil + 300 + 300 報告非常詳盡

查看全部評分

黃金玩家

唔知會唔會有片睇呢?

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2020-1-18 18:52
二場活動終於完成, 今日都算係講得幾多野的一次, 如果大家有咩想分享請係度回覆啦, 有機會WIN條SOUNDBAR返 ...

用心 今次演示令我們更深入認識更多 LG電視由面板制作到家庭内應用的一切方便。
衷心感謝大會的場地安排,講解。
下次有機會一定再次参加。

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由
wil-wil + 100 + 100 俾個Like你啦

查看全部評分

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

首先好多謝76, lg與suning辦這次活動。本人是第一次參加你們的活動,實令我改觀對坊間辦的"所謂"體驗活動。從前所見所知的活動,多是代理千篇一律出來吹噓產品如何張強勁或較其他品牌優勝,而體驗時段亦只是銷售時段。相反,今次感受到小瑟主持風趣幽默,而他不單是一位主持,亦是一位影音專家,最難得是他的專家分享十分落地易明,內容有教學並兼顧強調lg產品的優勢,更有實用調校指導,就hdr部份可說是長知識,最有趣是以電視與thinq監控雪櫃部份,當調校完冷凍時雖然大家都意識到設計是有點無聊,但就安排開啟雪櫃時順度每人送上一盒飲品,真有點意料之外,看得出你們由present到挑選影片與活動細節全看得出非常用心,連電視送貨到分享活動遊戲都希望我們過年前可玩到,認真細心!

至於suning優惠的確是很優惠,價平禮品多,只可惜這個優惠只限當日,這點本人感覺安排上可改進,因為優惠多好也需要回家度清楚擺放位置,始終65吋也是龐然巨物,而且還需請示家人,所以眾使我是堅有興趣升級也無福消受,期待下次再辦時是少可保留優惠給我們兩三天!!

評分

參與人數 1威望 +300 金錢 +300 收起 理由

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

首先多謝76團隊同LG搞呢個活動,睇咗76好耐但真係第一次參加活動,雖然平時成日上網睇啲電視評測影片,但原來親身出席活動睇到畫面示範個感受真係唔同,一直有個疑問,點解平同貴嘅電視機價錢可以相差幾倍?經過今次活動終於知點解

平時去開電器鋪播啲demo片放喺平貴電視機都靚,根本就睇唔出平貴嘅分別。而今次活動就用囇平時日常生活嘅用途黎示範,有4k藍光碟、MyTV Super機仔、甚至iPhone 播4k片上電視尼啲生活用途,唔離地抵讃

個活動有兩點我特別有印象:首先唔同嘅4k播片示範有教到大家留意唔同嘅重點,由黑位表現、流暢度、對白同背景音樂既表現等,真係比我哋認識到點樣去評價一部電視,唔會淨係播幾段靚片就猛喺度讚,真心學到野!而且我留意到用嘅4k藍光碟機都係千零蚊貨仔嘅型號,用普通電源線直插濕電,真係冇出術

另一點係LG電視個magic remote原來好真係鬼正,個“cursor” 響畫面上好爽快,見主持小瑟全程自已用magic remote操控好爽手,唔係現場睇真係唔知道

最後係活動地點,印象中好少活動會響灣仔搞,唔係今次活動我都唔知原來灣仔有間幾層樓咁大嘅蘇寧,地點唔錯真係幾方便。但始終唔係獨立影音房隔音上始終爭啲,總括嚟講場地影音效果都算唔錯,我全程都好投入唔覺時間過…

同意上面師兄所講個電視優惠可以多幾日俾大家返屋企度下位,始終電視係大型電器,唔係話買就買

希望76以後搞多啲同唔同牌子電視既貼地活動,真心enjoy

評分

參與人數 2威望 +310 金錢 +310 收起 理由
terry1407 + 10 + 10 報告非常詳盡

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

多謝晒76搞呢個活動,sony、samsung 電視活動就參加過,首先我嘅分享唔係話為攞禮品嘅 ,始終係76文化黎,人人得而做的!! 不過真係未玩過LG,我意思自己都未買過亦無出席過LG電視活動,個日黎過先知原來LG都好勁,而且佢嘅 on-screen manual 睇落好過個其他兩個大品牌,至於隻 magic remote 自己真係適應唔到。活動安排很流暢,對 76 無懷疑,只係時間再長啲深入些就更好好,而且試玩耐啲就完美。仲有同意上面幾位師兄講,個推廣即場要決定很難搞,應該好似之前活動咁,一係憑信指定期內全線有優惠或一星期內到灣仔店就岩數,始終成兩萬多買部 E9,唔可以話買就買。場地方面,灣仔地鐵旁算十分就腳,呢個場可以唸下搞場 soundbar 活動,上次買畀家人時行很多地方都試唔到,希望再買時呢到試到。

評分

參與人數 2威望 +310 金錢 +310 收起 理由
光與曝光 + 10 + 10 絕對認同
wil-wil + 300 + 300 用家心得極具參考價值

查看全部評分

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

tkw67 發表於 2020-1-19 17:45
唔知會唔會有片睇呢?

當然會!!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
tkw67 + 10 + 10 想睇完整報告

查看全部評分

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

錯過這次活動,但剛要換E9 55",蘇零可給優惠76 會員嗎?