設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

Wharfedale 最新力作 EVO 4.4 座地喇叭 - 延伸性高聲線準確細...

查看數: 94947 | 評論數: 127 | 收藏 5
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2019-12-24 13:58

正文摘要:

英國品牌 Wharfedale 最新推出 EVO 4 系列喇叭,當中包括 EVO 4.1 和 4.2 書架喇叭、EVO 4.3 和 4.4 座地喇叭、 EVO 4.C 以及 4.S 環繞聲喇叭,用家可自由配搭一套環繞聲喇叭。Wharfedale 一向以身價親民見稱,今次 ...

mtvbb 發表於 2022-5-8 00:05
jclove 發表於 2022-5-6 00:11
師兄,我同你個組合差不多,我係用A-S1100 配 EVO4.4 , 剛剛駁咗個Kojo 地盒落去部Yamaha 個RCA位,效果 ...

等我都搵個地盒去試下先
jclove 發表於 2022-5-6 00:11
mtvbb 發表於 2022-5-4 18:12
我前個月剛剛入左YAMAHA AS1200, 用係EVO4.4, 線用SFH (同果期輝X做優惠套裝果隻)
4出4入

師兄,我同你個組合差不多,我係用A-S1100 配 EVO4.4 , 剛剛駁咗個Kojo 地盒落去部Yamaha 個RCA位,效果都幾明顯,聽到更多細節,立體感更加好!你有興趣可以試吓!
Popeye88 發表於 2022-5-5 15:04
當淨買單元都抵😆
kkpysl 發表於 2022-5-4 18:59
最緊要自己收貨
mtvbb 發表於 2022-5-4 18:12
JamesChan@G 發表於 2022-4-23 12:58
小弟岩岩入手左 Evo 4.2。請問各位大大建議配咩合拼amp同喇叭線?純聽歌, pop為主 ...

我前個月剛剛入左YAMAHA AS1200, 用係EVO4.4, 線用SFH (同果期輝X做優惠套裝果隻)
4出4入

疫情下買合拼, 我又唔識又覺得木耳, 唔識物野係為至好聽, 間間都用幾皮野供電, CDT, 又DAC, 隻喇叭都可能十幾個
部部機多少有D特性, 部部都好聽,.
我最後都係睇 網上評測同各CHING 資訊, 尤其YTBER 有D 試EVO 既, 你留言都會好用心回你你想入既AMP夾唔夾 ,
再加上自己荷包有幾多而入YAMAHA

個人起初部機都擔心會唔夾,  去每個場試都會用D 特色味濃既機對比,以為YAMAHA 樣樣,平衡好似無物突出,
我都以聽ROCK 為主, 以為聽ROCK 會唔好聽, , 點知返甄屋企既環境我反面覺得用佢聽BEYOND 好正(可能其他有特色既更正都未定)
同埋以我見前D設備都好易聽到CD 好聲同唔好既分別
D 舊CD 舊歌, 用AS1200, 終於真係2個世界, 好大分別

用緊山靈最平既CD盤, 淘寶RCA線入1200
基本上煲一首歌就RUN IN 到., 自己收貨

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
kkpysl + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

JamesChan@G 發表於 2022-4-23 12:58
小弟岩岩入手左 Evo 4.2。請問各位大大建議配咩合拼amp同喇叭線?純聽歌, pop為主
Cyruschow 發表於 2022-4-20 12:13
any comment / update from users?
crab939 發表於 2021-12-6 21:14
LoMichael@G 發表於 2021-10-22 00:14
我都有D興趣,但4.4 太大無位放,想買4.3 但兩個低音細咗好多。有無用4.3師兄可以分享吓。 ...

4.2啦, 低音單元同4.4一樣咁大
LoMichael@G 發表於 2021-10-22 00:14
我都有D興趣,但4.4 太大無位放,想買4.3 但兩個低音細咗好多。有無用4.3師兄可以分享吓。
重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。
快速回復 返回頂部 返回列表