設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: manbbb

[4K/8K電視] SONY保養問題

黃金玩家

我c6都一樣,LG睇完都換panel,不過就cut左3D功能......

鉑金玩家

chowkw 發表於 2019-11-21 16:20
咁真係睇下大王幫唔幫到啦,BTW我剛剛係網上搵消委會跟進
另外,我買左好多年SONY既產品,一向給我既印象 ...

同意!

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

AskaLung@FB 發表於 2019-11-21 15:38
話我都係用緊A1,我都驚驚地

你應該無事嘅😁

新仔玩家

我就有個不幸中之大幸,就係我在6月時去百記睇電視機,俾 SALES 話 A8F 貨尾特價,咁本人預計10月左右屋企裝修時順便換電視,咁就買左,不過到九月尾時才送貨安裝,咁不幸之事便發生了,SONY 師傅安裝好後,我用左大約兩個鐘左右就冇左畫面,掹插蘇再插回,最多只係出 SONY 之後就冇左了,咁當然打去CS 喇,即時已經話冇見過咁情況,要師傅上尼 CHECK, 咁 CHECK 完就話冇得救,要車返廠,跟住之後便是大幸了,師傅話,不過都應該係換部新既俾你,但係A8F已經斷左貨,咁就換部A8G俾你喇. 就係咁, A8F 貨尾特價換回全新 A8G.
大家唔好誤會,我唔係哂命.只係想講,如果佢地知道自己理虧,係會用最好既方法去解決的. 所以我都讚成去消委會爭取一下,可能會有一個很好的結果. 不過同尼 D 大公司週旋,輸左自己時間同可能一段長時間冇電視睇,自己頂到,阿大SIR 都頂唔住喇, 魚與熊掌, 可能要自己諗下了

禁止發言

鉑金玩家

blanksoul12 發表於 2019-11-22 09:45
我就有個不幸中之大幸,就係我在6月時去百記睇電視機,俾 SALES 話 A8F 貨尾特價,咁本人預計10月左右屋企裝修 ...

其實我本身都係SONY長期支持者,已經由佢嘅大牛龜電視年代支持到而家OLED,就算早幾代LED啲電視年代,當時佢都有幫更換過panel,但到咗呢一部嘅時候居然保養吾保,我真係好失望😞

黑鑽玩家

真係同情Ching遭遇。之前想買Sony A1, 都是因為在此未成熟OLED技術前擔心其保養問題,不能有piece of mind. 所以最後都轉去P記

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

manbbb 發表於 2019-11-23 08:52
其實我本身都係SONY長期支持者,已經由佢嘅大牛龜電視年代支持到而家OLED,就算早幾代LED啲電視年代,當 ...

是否LG唔肯換比Sony(因為是競爭對手) ,所以Sony先不能換比你呀😁(純粹本人自己猜想,全無事實根據😙)

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Davidfwh 發表於 2019-11-23 10:53
是否LG唔肯換比Sony(因為是競爭對手) ,所以Sony先不能換比你呀😁(純粹本人自己猜想,全無事實根據😙) ...

有印同退色都係天生既...正常冇得换亦係唔包係保養內..只靠品質控制..sorry收19k...明顯lg都當佢係客...lg收客65吋係hkd17200(唔確定200還是500)...

專業玩家

師兄,現在你唯有等待消委會出信給Sony,看看他們是否會“跪低”!好像我和LG交手時,他們一直不肯答應更換新機(就這樣拖了三個星期),但當消委會一出Email (投訴信)給他們,第二天就立即電聯給我安排換機,希望你也能夠更換新機。
不過真是想呻一句,我們香港人真是可憐,買任何電器已經貴過很多地區/國家,但維修服務更得不到保障⋯⋯😤😢