設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 東京耳機祭-秋2019

星級玩家

76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
今天11月2日開始,至11月3日,東京的 FUJIYA-AVIC HEADPHONE FESTIVAL 2019 秋季耳機祭,地點照舊係中野 SUNPLAZA (火車站旁),開放時間上午10:30至下午6時,免費入場,大家去開東京唔好錯過呢個日式耳機文化交流節!

為方便大家,以下提供 Beetles Design 有合作嘅品牌嚮今次耳機祭嘅樓層及展位號碼:(排名以英文字母)

JVC - 13/F 展廳內 #7
焦點產品: Victor (JVC) HA-FW1500 原木系列入耳式耳機

Fujiya AVIC headphone shop
#headphonefestival秋2019
@jvc.japan

Nmode - 15/F 展廳內 #3

Panasonic - 13/F 展廳內 #10 (據以往經驗,如有 Technics 產品,會於同一展位內展出)

Sound Warrior - 15/F 展廳內 #3
焦點產品:
SW-HP300 半開放式頭戴式耳筒
SWL-SA1 真空擴音機連揚聲器套裝
SWL-CA1 CD播放機 - 首次曝光參考作品 😎

部份展位置於每層𨋢口大堂內,展廳就係大堂通往嘅房間。

仲有,聽講中野有好多唔錯嘅餐廳,大家可以自己發掘一下,去到先開餐!^_^

Have a great trip!

@fujiyaavic
#中野sunplaza
@jvc.japan
#Nmode
@panasonicheadphone
@soundwarrior_jp
@technics_global

評分

參與人數 3威望 +420 金錢 +420 熱話 +100 收起 理由
jimmy + 100 + 100 俾個Like你啦
光與曝光 + 20 + 20 正到爆
小瑟 + 300 + 300 + 100 超正, 一定要加分!

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

師兄在現場嗎???

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Victor (JVC) HA-FW1500 原木系列入耳式耳機 期待呢隻喎, 因為我好鍾意FX1200, 希望唔好咁貴啦!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

tleonard 發表於 2019-11-3 10:59
扣咗稅之後大約 4K 再加運費,行貨應該唔會少過 5K 啩?

https://www.amazon.co.jp/Victor-HA-FW1500-WOO ...

我16/11去東京喎, 到時望望先, $4,000左右即入, 謝謝!

黃金玩家

tleonard 發表於 2019-11-3 10:59
扣咗稅之後大約 4K 再加運費,行貨應該唔會少過 5K 啩?

https://www.amazon.co.jp/Victor-HA-FW1500-WOO ...

剛剛預訂了運費都只不過係五百幾円

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Pacalet 發表於 2019-11-3 17:44

如用銀x卡,可減1500円

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Pacalet 發表於 2019-11-3 17:44

我記得訂 JVC SU-AX01 嘅時候揀咗幾百円嘅運費,跟住都係 ECMS 派件,照計直飛香港就唔會經過強國,所以理論上 14 號出貨嘅時候應該唔會撞正雙十一嘅大擠塞:

https://blog.fat-nerds.com/dot-nerd/track-amazonglobal-amzn-japan-order-apex/
於是,又花了N分鐘解拆Apex Logistics的網站……… 在服務欄中發現他們家有個專供跨境電子商務的品牌ECMS,小標是「E-Commerce Solutions to China」。

不過 ECMS 忙到甩轆嘅話就唔知會點,寄失咗或者出現其他問題嘅時候就要睇阿媽爽有幾順德人,所以如果師兄嘅信用咭公司對客戶嘅保障太過流的話就唔慳得,每年十一月中出貨嘅嘢最好就俾多些少錢 DHL 賺好過,起碼佢哋會穩陣過 ECMS 少少

阿媽爽卸膊同埋信用卡公司唔爭氣嘅時候就真係企喺度,ECMS 見你幾千銀嘅貨都唔會賠得多,到時真係蝕到入肉。

總之撞正『非常時期』嘅話最好都係作好最壞打算先,盡量將風險減到最低,始終網上購物間唔中都會俾物流公司玩謝,最後亦都奈佢哋唔何,因為基本上佢哋多數都係無責任艦長,有問題嘅時候亦都只會草草了事。

黃金玩家

ip_csl 發表於 2019-11-3 19:19
如用銀x卡,可減1500円

師兄咁已訂貨。

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Thxdtsdd 發表於 2019-11-3 20:00
師兄咁已訂貨。

無,只是路過,而且已經有fw10000