設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[DAP播放器] 想請教師兄,初玩player點揀好?

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
近排同班老友食飯,其中有個拎咗部手提player比我試,原來真係唔試就好地地,一試就出事,自己本身用手機+moov/spotify,用player聽原來可以爭咁遠,聽佢講部機+耳機都幾唔平.....但佢扮矖嘢死都唔講用咗幾錢

呢兩日同老友出旺角訂Figure跟住同佢去睇耳機,發覺而家player都幾多選擇,幾千到幾皮嘢都有(好痴線),等佢試耳機個陣我問店員有冇啲10K樓下player介紹, 佢介紹咗呢兩部比我試,兩部試完都覺得唔錯,兩隻機聲音音色好唔同,Cayin n6 ii好似啲聲埋啲樂器聲幾好聽,A&K se100 好似清啲廣闊啲,兩部都啱筆直,師兄們,初玩應該點揀好?買player有冇咩要留意?謝謝指教

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

呢幾日去試多幾部先比較吓先,唔該師兄!

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

終於去試埋sony 黑磚,r6pro , dx220 , 應該唔會考慮sony,冇android,音色怪怪哋唔太啱口味, R6 pro 不銹鋼身同size 幾正拎上手唔錯,但聲音好似同手機差唔多冇分別,不過介面行Android 易上手。

DX220外型好似a&k , 又有android, 又可以升級,聲好過R6 pro, 又靚仔過n6 ii, 不過幾大部同埋見好多人話呢個牌子啲嘢好鑊好多問題,香港代理售後勁差,有冇師兄中過招可以分享吓?見佢賣得都唔平又怕中伏.....

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

vivibo 發表於 2019-6-11 21:03
Ching, 點解一定要Android介面嘅?

用慣手機方便同埋本身用緊moov同spotify有一堆歌,不過我見好似得大陸player先用android, 唔知遲啲會唔會好似華為咁google唔支援.....你知啦而家都唔知美國佬幾時搞死曬埋其他大陸機.....

同埋唔明點解Sony黑磚唔用android....佢哋出啲手機都用緊....

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

wkk0504 發表於 2019-6-11 00:51
Ching用緊咩耳機先?

Se535同qc 35

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

moneyx3 發表於 2019-6-10 14:25
我初玩由ak120開始,用過dp100,ak320,dp1a,黑磚。ak每部都用超2年都冇事,電同推力係弱點不過高分析力背景 ...

勁,師兄咁多架生!

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Elvin_F 發表於 2019-6-11 23:06
咁會唔會用AK既機會啱師兄呢?如果要moov同spotify既話。。。

暫時a&k只試過se100,想試多幾部做吓功課先,始終一部機都唔平(以小弟筆直計)

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

試咗一輪,再宗合師兄們同朋友意見,最後揀咗呢部,筆直同聲音最fit心水,問題跟住就係想換耳機(又要駛錢真大鑊),希望快啲到月頭出糧喇....

真係唔該師兄們嘅意見,想問多句,Player要唔要煲㗎?

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

20120820 發表於 2019-6-21 22:44
how much?

現金價10K有找

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

20120820 發表於 2019-6-22 00:03
10k唔駛好抵玩~

都係個朋友同舖頭熟先肯做呢個價炸