設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[DAP播放器] 2千幾蚊就玩到銅機 Hidizs AP80 銅版 開箱分享

高級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
留意左 HIdizs 呢個牌子一段時間,由 AP80 鋁版到不銹鋼版,到宜加銅版終於忍唔到手要衝翻部 ,廢話唔多講即刻開箱

盒仔細細無咩花巧野係上面,最怕有啲搞到禮盒咁大唔知為咩

一打開就見到部AP80CU 用個膠袋小心咁包住

終於見到真身,同之前係 Show 試既機身銅色仲鮮色小小。跟據廠方表示殼身採用高純度既銅制做,用一段時間後會產生氧化呈現唔同既色澤。本人就完全唔介意變色,期待會唔會變成古銅色

插頭方面就只有一個單端 3.5mm 耳機孔,有一個做得好既單端我覺得就已足夠,亦無需為平衡而平衡

配件就有膠保護套一個,Micro USB to Type C 過機線一條,Type C 充電線一條,後備 mon 貼一對

正式開機,其他功能就唔多講即刻試聲先, 插上同廠既 MS4 試下張敬軒既百年樹木,一開頭已經感受到個低頻係 Solid 咗有力量咗,人聲部份密度比起 AP80 鋁版係高咗,亦更易聽到音樂中既細節。

再試下 Aimer Live in 武道館 "blanc et noir"あなたに出会わなければ~夏雪冬花~ 呢個組合上 Aimer 獨特既聲音上更添左一份感情,人聲同周邊既樂器唔會混埋一齊,兩者都可以好清晰聽到出黎。雖然音場無 AP80 不銹鋼 咁廣闊,不過兩種音色都有唔同體驗

今日開始煲煲佢,期待煲起左之後既表現

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
chopinlau + 10 + 10 超正, 一定要加分!
keigo912 + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

個樣都幾靚同輕巧,第一眼見佢時以為係某品牌出既機

高級玩家

keigo912 發表於 2019-6-5 06:40
個樣都幾靚同輕巧,第一眼見佢時以為係某品牌出既機

的確係有啲影子,不過我諗有一個位係完全唔似

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

單端3.5如果做得好何需平衡

星級玩家

patrick@wong 發表於 2019-6-6 09:38

天長地久:CK4MOD/DX50FMV/R6Pro/CL750/IE800/CKR10
曾經擁有:D2/J3/IMOD5.5/T51MOD/i5/XXS/Sharps/SR-71A/E2C/UM2/MDT/X10/SE215/SE215SPE/SE535/SE535R/SM3V2/8a/ER4S/ER4B/S2/D1001/A100/Momentum/K702/K702ANV

進階玩家

師兄有無試埋不銹鋼對比下