設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[真無線耳機TWS] 真無缐。 真正運動耳機sony wf-sp900

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

想要專門運動用真藍牙耳機。唔想帶手機可以兩手fing fing做運動。要有内存就唔少得。又要高防水。市面機乎無乜選擇。可選的有bridg dash pro, samsung iconx 2018, sony. Wf-sp900.
前兩隻唔係太舊就唔多防水。 最终買咗隻sony wf-sp900。
問题係香港無行貨。去日本買都要千五六。最後去京東買咗對国行。折合999人仔。

声。無乜要求。木耳。但剛收到時ㄧ聽就真係唔多得。但用apps較過下有改善。無期望所以有啲驚喜。三百有缐耳機質素啦。

有高中音。低音就弱啲。但只為做運動用。ok啦。

個耳扣好隱陣。但耳仔有啲痛。試過跑步游水。唔錯。以後唔使咁悶喇。兩手fing fing 好free.  

Comment:

1) 耳塞及耳扣真係要慢慢較。較唔好。好易跌。
2) Usb c 入歌好快. 3 g 幾分鐘搞好。
3) 呢隻無港行。唯有買国行。指示声係講普通話。
4) 游完水要跟説明書搞清潔。唔係啲声怪怪地。
5) 做完運動人機ㄧ齊沖涼。爽夾清潔。

用後ㄧ星期評。

1) 煲咗ㄧ個星期。聲音有改善。可接受。
2) 使用方便。大細声。向前向後播。藍牙門關好就手。
3) 有斷缐。但唔嚴重。無缐就預咗啦。有缐用得多。個3.5mm頭都接觸不良啦。
4) 睇過下戲。delay 好小。 而且主要聽歌用。無乜好comment.
5) 講電話唔好期望好。因距離太遠。但用手掌du下啲聲來講就好好多。
6) apps寫得幾好。control 唔錯。
7) 試哂跑步游水。無事。好隱陣。勁。
8) 防水ㄧ流。
9) 有内存 player至可叫sport wireless earbud嘛. 唔好話游水啦。 浄係跑步唔使帶多部手機已經好好。特别手濕時控制又好好。呢啲至係sport earbud.  Sony 搞呢啲有佢ㄧ手。
10) 香港sony代理唔入。真係浪費哂。不過都好。出都唔會平。宜家迫我去京東買。好抵。

最後。試過ㄧ次short short 地。無哂反應。放回充電盒之後ok番。希望生生性性用落去。

黃金玩家

”市面機乎無乜選擇”
=================
認真 ?

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

audia 發表於 2019-5-19 11:57
”市面機乎無乜選擇”
=================
認真 ?

要有内存。可當mp3. 唔使帶手機。check過哂。true wireless 得三隻。
dash pro 兩三年前産品。只在logon 見過。成2千5蚊。
Samsung iconx 2018 又無寫防水。最近重轉款tim.

所以真係唔多。

師兄有好見意乎?