設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

Meze Rai Penta 分享

查看數: 28125 | 評論數: 50 | 收藏 1
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2019-3-9 23:00

正文摘要:

本帖最後由 patrick@wong 於 2019-3-10 12:26 編輯 Meze Rai Penta 分享 關於Penta的背景已有網站介紹不用我多說了……手上Penta已煲超過230小時了密度上雖然沒有IER-Z1R那麼高、但佩戴感舒服而且輕巧做工十分出 ...

小king 發表於 2020-2-11 15:47
wackoip 發表於 2019-7-2 16:36
音色是愈㷛愈靚的。但請問各位師兄有Rai Penta 的有冇這個甩色問題。我冇跌過或大力碰撞過㗎 ...

我的Penta也遇上你的問題,因為邊緣比較尖削,輕微碰撞也會掉漆,唯有小心保護,我想用透明指甲油在邊緣部份薄薄塗上幾層,以作保護,但未試過不知是否可行
DonnoLo@FB 發表於 2020-2-2 16:24
ip_csl 發表於 2020-2-2 12:11
留意油浸 2 pin是 0.8mm,耳機插完這線再插其他線會有機會變鬆(前用家意見)

多謝指教,油浸應該有mmcx頭吧,小弟無2pin耳機丫,總係感覺2pin好似有啲唔穩陣。。。
ip_csl 發表於 2020-2-2 12:11
DonnoLo@FB 發表於 2020-2-2 11:29
初坑2個月,前日終於入埋條線,樓主果然無介紹錯,女聲一流,聽乜都夾,唔知條線煲耐啲會有咩唔同呢,等回 ...

留意油浸 2 pin是 0.8mm,耳機插完這線再插其他線會有機會變鬆(前用家意見)
DonnoLo@FB 發表於 2020-2-2 11:29

初坑2個月,前日終於入埋條線,樓主果然無介紹錯,女聲一流,聽乜都夾,唔知條線煲耐啲會有咩唔同呢,等回完血再追埋條油浸玩先
athlonfx60 發表於 2019-7-29 09:57
Finally bought this IEM last week and now doing run-in. Will share my thoughts later, thanks.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
patrick@wong + 10 + 10 恭喜Ching!

查看全部評分

patrick@wong 發表於 2019-7-10 20:17

Hope can help ching....
athlonfx60 發表於 2019-7-10 10:31
patrick@wong 發表於 2019-7-10 10:15
Can try Monile feat 1950s

謝謝你的建議~
patrick@wong 發表於 2019-7-10 10:15
athlonfx60 發表於 2019-7-10 09:23
Hi, 我宜家多數用WM1A,同埋多數聽Classicals (Violins) 同J-Pop

Can try Monile feat 1950s
athlonfx60 發表於 2019-7-10 09:23
patrick@wong 發表於 2019-7-10 07:54
師兄用那一部DAP同聽咩歌多?

Hi, 我宜家多數用WM1A,同埋多數聽Classicals (Violins) 同J-Pop
重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。
快速回復 返回頂部 返回列表