設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[演唱會] Janet Jackson 2019 State of the world 東京演唱會

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

巧合地~2月在東京掃碟的我. 某天在東京的唱片店見到呢張演唱會宣傳海報.
哈哈哈~竟然偶到我偶像正在東京開兩場的State of the world演唱會. 果日正呀2月10日.
不過我都知. 通常第一日都實爆架啦.

於是我決定. 去睇第二晚2月11日果場. 我果陣都check過官綱都重有飛賣.
去到現場先再買飛都未遲啦. 於是第二日我下午2點就起程去九段下 (東京武道館)
博一博. 睇下買唔買到飛啦.

嘩~3點去到已經有好多人聚集買紀念品了. 不過紀念品款式就唔多.
唔理啦. 第一時間去排隊買飛先啦. 哈哈~真係有即場飛賣. 不過就貴小小. 算啦.
咁岩俾我睇到佢演唱會. 貴d都好啦. 真係開心到我唔識形容.

即日4點開始賣當日既飛. 排左都成個鍾我先買到飛.
果日特別早開埸. 5點先開啦, 因為果日係日本假期. 建國紀念品.
一買完飛我都無時間hea啦. 即刻就沖入埸啦. 因為都差不多開show架啦.

差不多6點開埸.  一開埸就唱Buring up, 之後. Nasty,  feedback,  miss you much, alright.
基本上差不多9成都係唱舊歌最hit果D歌既. 最後Made for now做結尾.  講真. 個埸唔係好大. 台都好簡直.
全埸都係靠jaent既勁歌熱舞來帶起高潮同氣氛. 在場的 fan 也high 爆, Janet 也不時大叫 japan,
講真~佢今次唱功同身形都回覆狀態. 由頭唱到尾. 其實都無咩點樣換衫架啦. 岩岩好唱足1個半鍾.
時候講真. 真係短左小小. 不過佢係non stop不停地唱既.

個show雖然時間短左小小. 但係真係好精彩. 好回味. 返到香港. 雖然只係得番左兩張海報,
不過仍然每次看到都十分掛念當晚既氣氛點樣high爆. 真係好開心. 希望有機會. janet會黎香港開.
到時我就可以重溫多一次啦. 今次我一定會買件香港既TEE. 日本我都無買到呀.

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 12威望 +920 金錢 +920 熱話 +100 收起 理由
alleelarry + 200 + 200 正到爆
小瑟 + 500 + 500 + 100 報告非常詳盡
StanleyHo@FB + 10 + 10 超正, 一定要加分!
oops + 10 + 10 正到爆
Aeonflux + 10 + 10 正到爆
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡
cwyip + 10 + 10 可能安室都有去䏲
ernietse + 50 + 50 俾個Like你啦
diamondmouse + 10 + 10 超正, 一定要加分!
JeanJSaw + 10 + 10 俾個Like你啦
dc903 + 50 + 50 正正正正正……呀 我都想睇呀
psb + 50 + 50 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鑽石玩家

Janet 今次終於都返嚟,幾個月前香港 MAMA 2018 佢一首歌都冇唱攞獎就速速走人,唔知乜事...
竟然用返 Rhythm Nation 1814 內一首舊歌名做演唱會主題....睇番所有,Rhythm Nation 1814/Janet 最正

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 7威望 +150 金錢 +150 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 超正, 一定要加分!
cwyip + 10 + 10 超级fans
takeishi + 10 + 10 正到爆
dc903 + 50 + 50 俾個Like你啦
ernietse + 50 + 50 用家心得
JeanJSaw + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

星級玩家

估唔到都有㗎妹後生粉屎

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
takeishi + 10 + 10 好多都係後生女.

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

psb 發表於 2019-2-18 13:18
Janet 今次終於都返嚟,幾個月前香港 MAMA 2018 佢一首歌都冇唱攞獎就速速走人,唔知乜事...
竟然用返 Rhyt ...

我覺得~會有機會黎香港開架. 希望可以再睇多次就好啦.
3月尾PET SHOP BOYS演唱會. 有會機會見到你呀. 我買左飛啦.
不過~我好窮呀. 買最平飛睇昨.

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
psb + 50 + 50 正到爆

查看全部評分

鑽石玩家

takeishi 發表於 2019-2-19 15:09
我覺得~會有機會黎香港開架. 希望可以再睇多次就好啦.
3月尾PET SHOP BOYS演唱會. 有會機會見到你呀. 我 ...

呢次冇呀冇買飛,行唔開,要等下次先得,但 Pet Shop Boys 全新大碟2019 今年好快會出啦,Electric/Super 後一定要入呀,哈哈哈

白鑽玩家

psb 發表於 2019-2-19 21:42
呢次冇呀冇買飛,行唔開,要等下次先得,但 Pet Shop Boys 全新大碟2019 今年好快會出啦,Electric/Supe ...

https://www.petshopboysshop.co.u ... ly-2019/61PL0000000

http://www.superdeluxeedition.co ... boys-inner-sanctum/

評分

參與人數 4威望 +120 金錢 +120 收起 理由
takeishi + 10 + 10 正到爆
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值
psb + 50 + 50 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鑽石玩家

嘩,如夢初醒....Ivan 兄你肯定預訂 Annually Book+ EP了!早前不是說 全新album今年將會出?為何又如上次將書/CD bundle一齊賣?我只要 CD 呀.... 唉,April 12 又要趕緊去搶訂了

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2019-2-20 00:20
嘩,如夢初醒....Ivan 兄你肯定預訂 Annually Book+ EP了!早前不是說 全新album今年將會出?為何又如上 ...

全新专辑未发之前先发行主打单曲cd是常规啊

評分

psb + 50 + 50 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2019-2-20 16:27
全新专辑未发之前先发行主打单曲cd是常规啊

4首新歌全新 "Agenda" 細碟 EP 剛出爐,Pet Shop Boys 已證實 "Agenda" 4首新歌係唔會收錄在 Pet Shop Boys 今年即將推出嘅全新大碟(電音三部曲第三集)內。10分鐘前終於乖乖投降,在官方網店 Digital Store 預訂 Annually + Agenda CD ,因為 loop 聽了四首新歌差唔多10遍,實在太好聽了 ,超正到不能抗拒,很值得收藏。Pet Shop Boys fans 快快預訂,stocks 好快會 out,就好似上次 Annually 2017 一樣。個人覺得"Agenda"呢4首新歌同 Stuart Price 電音大碟三部曲音樂電音風格/概念有所出入,可能這原因 Agenda  以"獨立性"推出特別 4-track 細碟 EP。對將出爐嘅 Pet Shop Boys 2019年全新大碟更有興趣,期待。
http://www.superdeluxeedition.com/news/pet-shop-boys-agenda-ep/

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由

查看全部評分

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

第一張相係未Disk union?

評分

ernietse + 50 + 50 我估係涉谷 recofan

查看全部評分