設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

比威廉sir毒到了…美版一代宗師

查看數: 8320 | 評論數: 23 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2019-2-2 22:13

正文摘要:

又比威廉sir毒到了…依家解哂毒…正。 #威廉sir推介冇得輸

神武光輝 發表於 2019-4-10 21:59
來打鑊金
383838 發表於 2019-2-20 19:59
小瑟 發表於 2019-2-19 07:33
Hugo 幫手係德發入架,好似140定唔知160蚊左右。(我仲未比錢佢

未比錢都比貨你
Hugo Fok 發表於 2019-2-19 14:15
Hugo 幫手係德發入架,好似140定唔知160蚊左右。(我仲未比錢佢

旺角入手價,百二蚊有找呢
G36 發表於 2019-2-19 09:19
舊港版個畫面爛到,睇一次就放咗⋯⋯
小瑟 發表於 2019-2-19 07:36
威廉 sir話因為黃導知美國人唔了解中國功夫的文化,所以剪左個比佢地睇的美版故事出來,套戲同我地港版好唔同的。但唔同左係邊就未有時間深究了。反正我用來試機就是了。
herox 發表於 2019-2-19 01:46
xhatax 發表於 2019-2-18 13:53
咁美版同日版/法版又同唔同呢?

美版-108mins 日版-123mins 法版 -123mins

港版-130mins   台版-130mins

韓版- 122mins  , 根據各版本碟封套資料。

肯定美版同日版/法版係有分別,

但就唔太記得日版同法版係相同片長時間有無分別啦。
xhatax 發表於 2019-2-18 13:53
herox 發表於 2019-2-18 10:27
新出個隻CN港版 ,跟舊版港版美亞版 是一樣

因為之前港版美亞亦是130分鐘,

咁美版同日版/法版又同唔同呢?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
smiths + 10 + 10

查看全部評分

herox 發表於 2019-2-18 10:27
KwongD7689 發表於 2019-2-11 19:51
新出左個加長版
但唔知係咪美版畫面&內容

新出個隻CN港版 ,跟舊版港版美亞版 是一樣

因為之前港版美亞亦是130分鐘,

碟是一模一樣(完全無分別,manu / 內容 / 聲效 / 畫面),

根本係同一隻碟,只不過改左CN發行。

因為手上已經兩隻碟做左對比。

所以同美版是不同的。

評分

參與人數 2威望 +520 金錢 +520 收起 理由
小瑟 + 500 + 500 報告非常詳盡
jc2ssych + 20 + 20

查看全部評分

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。
快速回復 返回頂部 返回列表