設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

SP1000M ROYAL GOLD,有着當年由AK240金升AK380銅的感覺....

查看數: 57717 | 評論數: 275 | 收藏 3
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2019-1-10 01:45

正文摘要:

本帖最後由 nikfung 於 2019-1-10 21:55 編輯 2018年年未.....由年中開始香港及國內差不多有10個影音展....而提出的萬元級手提播放器有CAYIN的N8、COWON的 Plenue L、LOTOO的PAW TOUCH GOLD、SONY的索6萬及A ...

EDCH122 發表於 2019-11-15 11:23
KTL 發表於 2019-11-14 20:02
師兄有冇試過同唔同version比較?
用緊1.20cn 諗緊要唔要去downgrade

我是由 firmware 1.2 CN downgrade to 1.13CN.  我用 Khan 耳機,有時覺得高頻有些利邊,中頻人聲比較薄。可能是 Khan 的特性。試朋友的 SP1KM  (ver 1.13 CN) 沒有這些問題。聽感因人而異,還有配夾什麼耳機和缐,效果差異也不小。如果不怕麻煩,找 ECT 幫你 downgrade firmware試一試。不喜歡可以自己 upgrade to 最新 firmware.

KTL 發表於 2019-11-14 20:02
EDCH122 發表於 2019-11-14 11:21
我 downgrade firmware, 現在用 version 1.13CN 推 Noble Khan

師兄有冇試過同唔同version比較?
用緊1.20cn 諗緊要唔要去downgrade
EDCH122 發表於 2019-11-14 11:21
我 downgrade firmware, 現在用 version 1.13CN 推 Noble Khan
KTL 發表於 2019-11-14 06:25
想問下各位師兄用緊邊個firmware version
唔同version係咪唔同聲
ip_csl 發表於 2019-7-27 21:01
kisam 發表於 2019-7-27 20:21
師兄,想問下邊些可以聽到Tralucent的耳機?
另外,你有冇聽過plus 5.2, 同1 plus 2.3 有咩比較?  ...

Right shop同 Let's go 都有得試,plus 5.2 同 1 plus 2.3用原線夾墨菊試.最後入了 plus 5.2 ,因其人声較順滑.但作天入手 tri-silver時,用其夾 1 plus 2.3(配 Kann Cube), 聽到不想除下(純個人聽感).
kisam 發表於 2019-7-27 20:21
ip_csl 發表於 2019-7-23 20:06
Royal gold 就不用考慮Z1R 和 Fw10000 (兩者使用中,royal gold 已放). Tralucent Audio 1+2.3 我或者放 Z ...

師兄,想問下邊些可以聽到Tralucent的耳機?
另外,你有冇聽過plus 5.2, 同1 plus 2.3 有咩比較?
ip_csl 發表於 2019-7-23 20:06
123es 發表於 2019-7-23 19:57
佢諗住買Royal Gold Z1R唔洗諗,我呢幾日喉嚨發炎影響埋耳無去試Tralucent Audio
Fw10000就唔知推力要求大 ...

Royal gold 就不用考慮Z1R 和 Fw10000 (兩者使用中,royal gold 已放). Tralucent Audio 1+2.3 我或者放 Z1R 補錢入
123es 發表於 2019-7-23 19:57
ip_csl 發表於 2019-7-23 19:26
還有 Z1R, Fw10000, 但留意對推力有點要求,PP8 就載得好舒服.另冷門的Tralucent Audio 的1+2.3亦可一試! ...

佢諗住買Royal Gold Z1R唔洗諗,我呢幾日喉嚨發炎影響埋耳無去試Tralucent Audio
Fw10000就唔知推力要求大唔大RG搞唔搞得掂
ip_csl 發表於 2019-7-23 19:26
123es 發表於 2019-7-23 10:37
萬零蚊就女武神或PP8

還有 Z1R, Fw10000, 但留意對推力有點要求,PP8 就載得好舒服.另冷門的Tralucent Audio 的1+2.3亦可一試!
重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。
快速回復 返回頂部 返回列表