設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] 終於都atmos - svs prime elevation

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
終於都atmos 啦,
原本諗住掛個喇叭上去有幾難呢 ~
掛上去唔難, 穿線O個下好難搞,   又有舊線, 過路箱又被電視擋住. 地櫃又擋住條梯.
結果搞左兩個鐘先搞掂

暫時得 5.1.2   , rear high back 的兩隻 (svs prime elevation )仲未到貨.

5.1.2 之後, 睇戲暫時唔覺有聲音後上而下出,  但個感覺係, 成個廳都 填滿左聲音咁.

svs prime elevation 呢對小喇叭黎講, 低音量很好, 原先諗住買兩隻黎試下,  試完OK, 立即再訂多兩隻做  rear high

右邊未卡好個mount

右邊未卡好個mount

評分

參與人數 13威望 +213 金錢 +213 收起 理由
Wilsonbird0328 + 10 + 10 恭喜哂Ching
pinkspider + 50 + 50
ocicattt + 10 + 10 恭喜哂Ching
Jerrywu + 10 + 10
hkspower2001 + 3 + 3 俾個Like你啦
5張叔 + 10 + 10 恭喜Ching!
bigair + 10 + 10 恭喜Ching!
sonic76 + 10 + 10
Diazico + 10 + 10 恭喜Ching!
DickLai@G + 10 + 10
wman + 20 + 20 異兵特出 ,正到爆!!
fishbone8822 + 10 + 10
chhanthony + 50 + 50

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

終於見倒有ching開svs 喇叭範 可唔可以講多少少聲音如何同埋係咪要外國訂 thx

星級玩家

在amazon 買,  dhl 直送到屋企 運費US$40,  9 號訂, 24 號到
聲音方面,
因為我未掛上去時試過用黎 2ch  聽歌,  US$199 一隻計, 聲音方面絶對唔差, 人聲夠厚,  原全係一對正常書架喇叭一樣, 而且音場夠濶
香港這價錢, 我估只能買到一般衛星仔喇叭吧.
atmos 方面, 我都只係隨便試左一下.
不過, 我自問唔係專家,  但好多 review 都覺得佢小喇叭冇乜挑剔

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wingleong + 10 + 10 超正, 一定要加分!

查看全部評分

黃金玩家

yeung992001 發表於 2018-11-6 17:14
在amazon 買,  dhl 直送到屋企 運費US$40,  9 號訂, 24 號到
聲音方面,
因為我未掛上去時試過用黎 2ch  聽 ...

Ching , 我都諗緊買邊隻天花喇叭,見到同你個燈嘗差不多,d線收埋係上面?另外你既觀賞距離有幾多?我都想參考你個setting

鉑金玩家

其實呢對嘢同書架差不多,最低有55Hz,聲音應該幾厚

鑽石玩家

ChakyBruce@FB 發表於 2018-11-21 02:06
Ching , 我都諗緊買邊隻天花喇叭,見到同你個燈嘗差不多,d線收埋係上面?另外你既觀賞距離有幾多?我都 ...

師兄間屋好舒服

鑽石玩家

Nice!!

黃金玩家

matt88p 發表於 2018-11-21 14:20
師兄間屋好舒服

Thank you ?,小小窩居,遲下攪掂埋個5.1.4,個感覺應該唔同左,棵樹應該要棄養??

鑽石玩家

我反而覺得樹好靚

黃金玩家

matt88p 發表於 2018-11-21 19:45
我反而覺得樹好靚

係呀,有植物會另人感覺舒服d☺️☺️