設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

當hugo2 搭配PW Audio 1960s

查看數: 6325 | 評論數: 8 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2018-10-7 12:38

正文摘要:

本帖最後由 anthony.figure 於 2018-10-7 12:43 編輯 之前一直想搵一條RCA去3.5線俾Hugo 2,咁問個FD有無邊隻好介紹。 佢直接問我做咩唔用PW audio條1960s(因為得兩絞所以一直都抗拒)。。。試過朋友鋪頭條兩絞去2 ...

vicky907 發表於 2018-10-8 07:25
anthony.figure 發表於 2018-10-7 13:21
Chord張說明書表示3.5mm係用緊1/8amp power而6.3mm係1/4 amp power,而rca先用盡個amp。
雖然個Volume聲 ...

Ching 你用边部機做Player?
tubeamy 發表於 2018-10-7 17:04
你可以去DMA到試titan
anthony.figure 發表於 2018-10-7 14:52
dezispop 發表於 2018-10-7 14:45
我而家玩緊Hugo 2 USB out, 夾4M4L, 取向追detail細節;但想試一試新味道。

Titan我用緊USB缐,耳機缐取 ...

咁仲唔快啲去試???唔好得我一個俾錢先得㗎
dezispop 發表於 2018-10-7 14:45
anthony.figure 發表於 2018-10-7 14:30
呢個係會嘅,你可以去labkable到試titan或者係Music Camp度試PW Audio嘅1960s。
我自己都係鐘意PW多啲, ...

我而家玩緊Hugo 2 USB out, 夾4M4L, 取向追detail細節;但想試一試新味道。

Titan我用緊USB缐,耳機缐取向近4M4L,PW 1960s可能有另一體會。
anthony.figure 發表於 2018-10-7 14:30
dezispop 發表於 2018-10-7 14:21
我用緊6.3mm, 改用RCA會唔會提升層次感?坊間冇乜地方有demo試玩。

呢個係會嘅(個推力兩回事),你可以去labkable到試titan或者係Music Camp度試PW Audio嘅1960s。
我自己都係鐘意PW多啲,所以就1960s la
dezispop 發表於 2018-10-7 14:21
我用緊6.3mm, 改用RCA會唔會提升層次感?坊間冇乜地方有demo試玩。
anthony.figure 發表於 2018-10-7 13:21
kizuki 發表於 2018-10-7 13:06
ching 可否影下條RCA線? 好正咁。RCA出同3.5/6.3 有乜分別?

Chord張說明書表示3.5mm係用緊1/8amp power而6.3mm係1/4 amp power,而rca先用盡個amp。
雖然個Volume聲係一樣,但係好嘅amp搞gain個volume理想係不變嘅~同埋記得駁尿袋,接近5V 2.1A最理想。。。。(我個尿袋係Sony,勝左穩壓靚電,1.5A。。。先可以開到amp 2 mode(轉珍轉燈)。。。。Mojo出街一定要駁尿袋!!!Chord做到,所以先鐘意佢~雖然折騰左好耐?‍♂️?‍♂️?‍♂️

因為為Hugo同mojo對電好敏感,所以你改電源線同訊源線個聲都有分別(清一色古河。。。。其實想用acoustic revive。。。。)玩chord嘅朋友繼續努力啦~我返去回下血先。。。
kizuki 發表於 2018-10-7 13:06
ching 可否影下條RCA線? 好正咁。RCA出同3.5/6.3 有乜分別?
重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。
快速回復 返回頂部 返回列表