設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 學生之誤入歧途<<長文慎入>>

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

本人只係一個讀緊書嘅20頭學生,屋企人有好好好入門咁玩開AV,而我自己都好入門咁玩HTPC。上年8月喺76冇意中認識了Mark 前輩,介紹下認識了 Matt 前輩。機緣巧合下第一次聽 array 同睇家用投影機,實在大開眼界。在Mark 前輩放毒下,把持不住入左W2000. 131511q5mzri6arihivr56.jpg

多謝 Theo前輩贈送 80 寸幕

睇左投影之後,真係一去不返。咁換左之後非常滿意咁睇左一排。當然,遮光做到非常之差。

今年6月,全家人去美國旅行,JBL 官網520c 有特價,在一眾前輩荼毒下,成功 hand carry 翻到屋企。

WhatsApp Image 2018-10-06 at 1.32.37 PM.jpeg

個時同自己講,換左中置聽一排先,但事實並非如此。剛好有菊友入左590,咁就去家訪。家訪完嘅結果係:

聽過之後,就下定左決心,今次要去了...........

狗衝了一個暑假,不停工作,又係機緣巧合,黑人前輩以靚價賣左俾小弟。在冇盒同屋企人支持下,成功入屋。
WhatsApp Image 2018-10-06 at 1.45.50 PM.jpeg
WhatsApp Image 2018-10-06 at 1.45.51 PM (1).jpeg
WhatsApp Image 2018-10-06 at 1.45.51 PM.jpeg

翻到屋企,cal 到冇 cal 博好左就試,一開聲真係射左,完全兩個世界。
擺好哂,依家變左咁:
WhatsApp Image 2018-10-06 at 1.51.12 PM.jpeg

下一個目標就係換amp, 唔知咁多位前輩有咩意見?

多謝76提供平台讓我學習,及一眾荼毒我嘅前輩,特別係Mark 及 Matt 依兩位前輩。

小弟9up完畢。

評分

參與人數 28威望 +590 金錢 +590 熱話 +100 收起 理由
pac + 50 + 50 恭喜Ching!
sika + 10 + 10 超正, 一定要加分!
bigair + 10 + 10 恭喜Ching!
jackt + 10 + 10
小瑟 + 100 + 100 + 100 俾個Like你啦
alleelarry + 50 + 50 正到爆
se人 + 10 + 10 正到爆
radhk + 10 + 10 俾個Like你啦
malingshe + 10 + 10 超正, 一定要加分!
kkgoal + 10 + 10 絕對認同
casshan + 10 + 10 恭喜Ching!
kitman688 + 10 + 10 難得有年青人肯加入玩影音!一定要加分!.
chhanthony + 50 + 50
rc1 + 10 + 10 超正, 一定要加分!
skyman + 10 + 10 俾個Like你啦
getjoe + 10 + 10
matthew + 100 + 100 恭喜Ching!
ych927 + 10 + 10 恭喜Ching!
tab + 10 + 10 俾個Like你啦
MDLP + 20

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

除左恭喜都冇乜好講...恭喜恭喜

鑽石玩家

每件器材入手背後也有段感性的故事, 恭喜!!!!

好的分享
不可一不可再, 向毒品說不, 向後級說不..
係...不能得一部咁小...

鑽石玩家

見到你搵到真係啱嘅器材, 戥你開心, 其實真係行少好多冤枉路!!
同埋真係唔好客氣, 真心真係唔介意幫手, 搬搬抬抬幫手整嘢, 只要幫到手做朋友真係唔介意盡心盡力幫你去做.
何需介意長途跋涉, 甚至冇時間!!
其實最緊要係多謝76畀個平台你( 實畀人話我擦鞋)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
bigair + 10 + 10 超正, 一定要加分!

查看全部評分

鑽石玩家

睇住自己朋友由啲唔係太得嘅器材, 開始越嚟越有板有眼, 其實好鬼開心!! 希望香港可以多啲年青人玩av, 唔好嗰個淨係顧住玩手機.

評分

catlung + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

matt88p 發表於 2018-10-6 14:41
睇住自己朋友由啲唔係太得嘅器材, 開始越嚟越有板有眼, 其實好鬼開心!! 希望香港可以多啲年青人玩av, 唔好 ...

睇AV 就多

評分

matt88p + 10 + 10 咁都好震撼下喎

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

恭喜師兄!件件精品,真係好有心機!
76多朋友肯分享,一定有人幫到你!
加油!

黑鑽玩家

首先要讚既係樓主既文筆,大學生真係唔同d,  起承轉合,字字珠機,句句精境,內容生動,節奏緊臭,一路睇就好似去左您屋企咁,實在令人雀躍萬分。
其次欣賞樓主並沒有因為"只是學生"而放下自己既興趣,反而力挽狂瀾,最終修成正果,正式踏上不歸路,簡真係讚人熱淚。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
catlung + 10 + 10 你啲文筆都非同凡響呀 XDD
matt88p + 10 + 10 超正, 一定要加分!

查看全部評分

黃金玩家

睇到真的開心,年輕人還有很多可以試。盡情享受吧!

鑽石玩家

mark1 發表於 2018-10-6 15:40
首先要讚既係樓主既文筆,大學生真係唔同d,  起承轉合,字字珠機,句句精境,內容生動,節奏緊臭,一路睇就 ...

佢今翅仆街鳥, 嗰幅相我真係笑咗!!