設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[4K/8K電視] Samsung Q9F QLED 4K HDR10+ 電視開箱 & 評測 (13# 設定參考)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
評測詳文 :https://post76.hk/news/2018/09/samsung-q9f-review/

Samsung 近期推出全新 QLED 旗艦 Q9F 系列就是其品牌人氣之最,除最初公佈的 75 吋型號,新加入 65 吋型號對大部分玩家而言是相對易攞「批文」。而新系列力推將電視畫面融入家中「Ambient Mode」(環境模式)都令這部 Q9F 更有話題。

【活動資訊】Samsung QLED 最強 4K 電視體驗會
報名帖 ~ https://post76.hk/thread-281341-1-1.html

日期: 2018 年 10 月 06 日 (星期六)
時間: 14:30 - 16:00
嘉賓: 色彩管理學專家 Anthony Lee
人數: 每場 50 人
地點: 帝盛酒店 (Dorsett Wanchai HK) 香港灣仔皇后大道東 387-397 號

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
allen89 + 10 + 10 報告非常詳盡

查看全部評分

白鑽玩家

好似幾正,2000nits亮度夠,  配合新一代光控技術,極光極暗對比表現,應該有不錯水準。

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

朋友買左睇過都幾正!!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

allen89 發表於 2018-9-27 21:11
好似幾正,2000nits亮度夠,  配合新一代光控技術,極光極暗對比表現,應該有不錯水準。 ...

我地搵色魔同部機做過身體驗查, 最光既MODE度出來竟然有 3000 NITS, 所以我地都有興趣攪下呢部機的活動呢!

【活動資訊】Samsung QLED 最強 4K 電視體驗會
報名帖 ~ https://post76.hk/thread-281341-1-1.html

日期: 2018 年 10 月 06 日 (星期六)
時間: 14:30 - 16:00
嘉賓: 色彩管理學專家 Anthony Lee
人數: 每場 50 人
地點: 帝盛酒店 (Dorsett Wanchai HK) 香港灣仔皇后大道東 387-397 號

[youtube]8yo7FUMxHT8[/youtube]
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

試緊

5萬

總版管

其實QLED黑位真係唔差, 較弱是可視角,但屋企一家睇我覺得問題唔大。另外QLED 最正係顏色。LED TV一定有唔小 FANS, 因為家居環境就係日光情況居多,同埋……睇TV係成家人既事麻。

#用hdr影hdrtv係咩校果呢

不過電話影真係好唔掂, 同我現場睇差好多好多!!!!
[youtube]K41JQ8-6OxE[/youtube]

星級玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2018-9-28 21:58
我地搵色魔同部機做過身體驗查, 最光既MODE度出來竟然有 3000 NITS, 所以我地都有興趣攪下呢部機的活動呢 ...

3000nits這麼勁,我是盡Q9用家,請問如可請到色魔到來調機指導下?

5萬

總版管

frankie76@FB 發表於 2018-9-30 22:54
3000nits這麼勁,我是盡Q9用家,請問如可請到色魔到來調機指導下?

其實色魔公司係負責色彩管理的, 調機只係其中一樣最簡單的工作, 反而佢做好多大型印刷色彩管理工程工作, 當然佢都有收費調校服務, 詳情你可以星期六來搵佢傾下丫~

我地活動會送出三個會員可享免費專業調校, 所以來到真係有機會可以比色魔幫手去你屋企調野架~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

剛準備買4k電視網上搜尋找到這個活動,什麼都不認識,希望這個活動幫到手!!除三叔活動,還有其他嗎?

5萬

總版管

RainChan 發表於 2018-10-1 20:01
剛準備買4k電視網上搜尋找到這個活動,什麼都不認識,希望這個活動幫到手!!除三叔活動,還有其他嗎?
  ...

先歡迎你呀, 我地有時D新機都會有體驗會, 主要睇下廠方信唔信任我地, 同埋覺得76既版友係咪佢地想握廣的群眾呢, 之前我地有 SONY 電視, 依家就有 SAMSUNG, 遲下其他牌子就未有消息, 不過我地11月DES影音展就會有多D牌子野睇下咁!!!! 不過當然要可以比大家慢慢聞電視就參加體驗會可以玩盡D呢~

Post76玩樂網.