設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[私人收藏] 展示分享你嘅罕有 / 絕版好 CD 啦!!!

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

支持下,"衫擰" 頭抽版!唔影歌紙勒,D 相係之前影的大合照,cut 番一只碟出來出帖算!懶人係禁,你地要將就下!(剛做完夜賊邊有精神攪禁多野~4去補眠勒!)

[youtube]lQWiFTsyeHs[/youtube]

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 5威望 +280 金錢 +280 收起 理由
psb + 50 + 50 yes!!!
tlsk + 50 + 50 正嘢!
窮小子 + 80 + 80 M仔早晨~仲跟埋個靚靚原裝盒添.
dc903 + 50 + 50 佢dMT,羊無呀
ernietse + 50 + 50 Hong kong band classic

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

呢只 '陰陽金屬盒" <4U金屬盒限量首版/特別版> ~ 最罕有~仲係銀色,一般經過20幾年後就好似下圖右邊禁發晒黑囉!
我當然唔係第一手入貨。
亞"陰陽盒" 你放心,我會好好 keep 得你 "銀色靚靚仔",唔會黑面 或者 黑人憎

呢首歌專輯無架,2012年新歌 (可能為演唱會而作)
唔知點解歌詞幾感觸,好似講 "生離死別" !

[youtube]dU8TgxDPOk8[/youtube]

我和太極一起走過的日子
曲: Ricky@太極
詞: 因葵

人情冷暖,不感意外,
沿途風光,任悲歡交織幾歲,
縱發現故日故地舊友逐漸相距。

情人老去,相親告別。
孩兒遠去,日後闖他的地圖,
若要共你作對,別再管興衰。

別人沒法替代,往昔得失都可愛,
有幸與你遇上,驟覺這生不枉過。

摯愛若離開,我也默然等待,
萬句不忍,後悔感慨,
記憶不會再更改。
摯友若離開,以笑用來掩蓋,
將眼淚替代,既要別去,
你與我那年少的一些,盡記載。

紅唇已冷,跑車已舊,

<呢句好頂癮,紅色跑車的延續>
童年故友,在今天他愛著誰?
要各自以後過活,面對各種瑣碎。

年華老去,安心上路,
良朋摯友,若在哭聲中眼淚垂,
願你懷念過去,是記憶一堆。

別人沒法替代,往昔得失都可愛,
有幸與你遇上,驟覺這生不枉過。
我隔著時空,世界仍然轉動,
沒法改寫,就算多痛,
或我比你更輕鬆。
你隔著時空,看我傲翔天空,
不過是個夢,我告別去,
盼過去那年少的青蔥,夢裡送。
再過五百年,還有首歌,在放送

x

評分

參與人數 4威望 +230 金錢 +230 收起 理由
dc903 + 50 + 50 留意下先
ernietse + 50 + 50 我淨係得黑色粉紅色或者金色冇銀色.
窮小子 + 80 + 80 M仔珍藏喎 ~ 緊係靚仔啦。。。
tlsk + 50 + 50 果然正嘢,閃閃生光好靚仔!

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

禾既 "長頭草" 屍 dee 系列 ! (算係禁啦封面都叫做白雪雪)
一張好富有中國式音樂的唱片,當年同北京演奏樂團合作!(暫未搵到呢類中樂歌曲,只搵到下面果一首!)

[youtube]cHh0RwBWa6I[/youtube]

今年新歌,港播劇主題曲,暫未有出碟!
應該講97~廿年後的依家香港,都係勉勵/鼓勵既正能量歌詞!

噢禁了,要 click 入去條 link 先睇到!

[youtube]KtPXFOKdnh0[/youtube]

x

評分

參與人數 2威望 +100 金錢 +100 收起 理由
tlsk + 50 + 50 精彩報告!
ernietse + 50 + 50 用家心得

查看全部評分