設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[重低音] 真正入門影音,電視+超低音=1.1?(Rythmik L22)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
事緣換咗部電視機嚟打吓魔物獵人,
大鄉里發覺依家啲電視機有line out可以接重低音,
緊係唔客氣將家中封塵幾年無用嘅入門太陽火10吋重低音接上,
接上後係多了一浸低音,但打機時最覺得衝擊力唔係好足夠,
思前想後個身越來越痕,睇嚟都係時候換過隻重音

評分

參與人數 4威望 +73 金錢 +73 收起 理由
davidwong88 + 3 + 3
chhanthony + 50 + 50
shstang + 10 + 10 正到爆
sonic76 + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

自己咩嘢都唔識,上網睇下見台灣啲師兄幾推薦隻Rythmik fv15hp,同埋仲係網上直銷唔駛上樓受氣,啱哂我啲宅佬,
但fv15hp實在太大隻啦!買咗會比人殺死!唯有睇吓Rythmik啲12吋密封式比較慳位,
睇吓睇吓見到有隻L22雙12吋,闊同深都係十幾吋好慳位,只係高少少姐,虛榮戰勝理性唔好再諗即刻撳掣,個多星期後就送到家中

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

師兄咁得意有Sub仔冇喇叭{:9_419:}
會唔會買套2.1電腦喇叭簡單D?效果直接D

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實雙12同15會有咩分別 如果夠位 雙12同15應該點揀

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

hin5597兄,喇叭係早年係房間小天地用的,因部av機壞了好幾年所以無玩了。原本只是想買部4K電視打機,並沒有心搞音響,只是見有得就咁接駁重低音,所以身痕玩吓同埋使用簡單,開電視重音又自動開。
wingleong 兄,其實我咩嘢都唔識㗎,唔好意思幫你唔到,不過如果叫我揀有位我實會買15吋,唔打得都睇得

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wingleong + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

黑鑽玩家

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

chim8850 發表於 2018-5-5 17:15
hin5597兄,喇叭係早年係房間小天地用的,因部av機壞了好幾年所以無玩了。原本只是想買部4K電視打機,並沒 ...

其實Subwoofers直接由TV出比由AMP出效果冇咁好呢?
太陽火10吋應該都唔差喎,你覺得沖擊力唔夠會唔會係冇咗部AMP嘅Power呢?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

大mo 發表於 2018-5-6 11:29
其實Subwoofers直接由TV出比由AMP出效果冇咁好呢?
太陽火10吋應該都唔差喎,你覺得沖擊力唔夠會唔會係冇 ...

師兄講得啱應該都有關係,始終頭輕腳重。但換咗L22後打魔物獵人啲氣氛出返嚟,衝擊力好強,隻龍係我面前怪叫都勁咗!平時打機個vol開到10點巳經好夠11點直頭成客廳震哂!雖然冇咗震腳毛,但係震梳化個感覺都唔錯,雖然L22係入門嘢但我都用好滿意。平時睇電視開小小重音,感覺電視都好睇咗(唔知點解,覺得L22比入門太陽火靜好多?)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

SUB仔駁TV真係第一次聽, 你隻SUB仔咁勁, 會唔會浪費左呀????
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

小瑟 發表於 2018-6-21 21:38
SUB仔駁TV真係第一次聽, 你隻SUB仔咁勁, 會唔會浪費左呀????

真係大開眼界