設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 老秦超值組合

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

期待已久嘅老秦十仔9115D及後級7250終於返到屋企,我本身玩音響唔耐,所以講嘅都系個人感受,諸位高手請多多包涵!
    係鬍鬚叔叔駁仔線後,我即刻攞返自己啲試機碟出嚟感受下先,功夫熊貓2,系监房飛虎女拒絕阿寶外出而踏地嘅果ㄧ脚,我已經揾番當時系UA戲院嘅感覺; 而試4k版變3,開頭博派飛船突圍還擊一幕,炮火ㄧ下下迎面打過嚟到堕落至月球表面,坐系梳花嘅我都忍唔住縮ㄧ縮,啲低頻系咁ㄧ浪浪涌埋嚟,真系好正。跟住試鋼鐵超人,人類戰機向外星人開火,感覺15mm嘅穿甲彈系身邊略過,子彈落地以至塵土飛揚,整個過程一絲不茍,錯落有致。
    初步試機之後覺得,老秦9115D的確為新ㄧ代旗艦產品,如果屋企擺得落而又唔介意佢嘅背景真系可以一試,相信唔會比其它知名品牌差; 至於後級7250,你用過後會覺得超值。我買果陣都曾經心大心細,畢竟第一次用國貨嘅十仔同後级,家下終於可以放下所有疑慮。喱套組合,如果再煲多一段時間,應該會有更理想表現,而我梗系會用唔同嘅4k碟喂飽佢喇
     聽鬍鬚叔叔講,我下一步可以試下換返啲快速啲嘅喇叭線,不過應該係過年之後嘅事,界時再同大家分享{:9_432:}

雜項

雜項

鋼鐵超人

鋼鐵超人

變形3

變形3

熊貓2

熊貓2

評分

參與人數 16威望 +170 金錢 +168 收起 理由
kairiip + 10 + 10 超正, 一定要加分!
pac + 20 + 18 恭喜Ching!
keith688 + 10 + 10 俾個Like你啦
bigair + 10 + 10 恭喜Ching!
joelcan + 10 + 10 正到爆
michael23x + 10 + 10 恭喜Ching!
gp250 + 10 + 10
jason1969 + 10 + 10
komkom + 10 + 10 全力支持國産
alanadc23 + 10 + 10 超正
fm31331 + 10 + 10 正到爆
komiya + 10 + 10
Harry波凸 + 10 + 10
naviwow + 10 + 10 恭喜Ching!
Jesus + 10 + 10 点解由哥哥變咗叔叔㗎,下次咪叫伯伯
wman + 10 + 10

查看全部評分

白鑽玩家

老秦十仔確係不差的

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原來師兄都係同道中人 ,真係識貨
LG 65 OLED E7
Yamaha CX-A5200
Crown DCI 8 300
Crown CTS 4200
魅影 9702
杰科 5300
老秦超低音 9115D
L&W  SUB15A
JBL LS40
JBL LSC
Atmos 喇叭 JBL Control X
Surround 喇叭 JBL Control X
Mission 8吋

禁止發言

76-FC 藍寶石勲章

白鑽玩家

alanadc23 發表於 2018-1-29 08:05
超正又加後級 又轉大十仔

等緊你 svs 16u 開箱

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
alanadc23 + 10 + 10 有錢先講 :(

查看全部評分

禁止發言

76-FC 藍寶石勲章

黑鑽玩家

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

alanadc23 發表於 2018-1-29 09:10
試十仔 都係推 terminator 5

好,等我揾隻試下先{:9_430:}

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

試下除網, D聲更出更直接

7萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜