設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[黑膠] 膽搏膽之 Rega Planar 3

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

話說小弟個膽大過個荷包。繼上次同屋企人去大阪玩抬左部天龍 SACD 唱盤返黎之後,呢次又上左個英國網站訂左部唱盤返黎。無他,直接送黎香港運費係40鎊,但就慳左兩成的銷售稅。宜家為起黎連運費都係講緊 $6,0xx 港幣。行貨我睇過要 $10,500

英國貨除左有英國聲底外(廢話),最重要就係 220~240V 同埋係同香港一樣的英式插。我呢d 英國走狗就梗係要大大力支持下

英國製造

英國製造

英國製造

包裝好簡單

包裝好簡單

包裝好簡單

係得咁多野

係得咁多野

係得咁多野

拆包裝

準備上盤

針壓,唔知有無錯,跟spec 調

針壓,唔知有無錯,跟個spec 咁調

針壓,唔知有無錯,跟個spec 咁調

個玻璃盤好重,好型(純個人觀感)

原裝唱頭

原廠唱頭

原廠唱頭

型號

型號

型號

合埋個蓋個樣

合埋蓋個樣係咁

合埋蓋個樣係咁

小弟木耳的情況仍未有改善,所以想睇包膠的師兄就要失望了。最大的驚喜係動態同細緻度。聽返d 陳年舊碟,直頭好似聽緊 DSD 的感覺(再附送炒豆聲)。同之前的Audio Technica 入門盤好大分別。呢個星期六日可以慢慢煲下碟了。

謝謝觀看。

評分

參與人數 13威望 +250 金錢 +250 熱話 +100 收起 理由
ryangiggs + 10 + 10
bloodyhell169 + 10 + 10
LineageII + 10 + 10
billymud + 10 + 10 恭喜Ching!
245141525 + 100
fungl + 20 + 20
ykluk + 80 + 80 超正
HenryYuan + 10 + 10 一定要加分
benwongkk + 10 + 10
喜喜天使 + 10 + 10 俾個Like你啦
leo25 + 50 + 50 俾個Like你啦
pinkspider + 10 + 10
ctmk + 20 + 20 正到爆

查看全部評分

鑽石玩家

CHING果然夠GUTS
請問係英國邊個網站? 未來網?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

ctmk 發表於 2017-10-17 09:09
CHING果然夠GUTS
請問係英國邊個網站? 未來網?

我之前試過兩次去佢地度買d 細件野,價錢平,貨品無問題,所以今次搏大d,買個唱盤。

1萬

白鑽玩家

老而不

AS 是好地方
之前都入手過一些配件的. 運送速度都OK.
還是好音樂最好.

鑽石玩家

hiukong 發表於 2017-10-17 13:36
師兄,係呢個網站: http://www.analogueseduction.net  

我之前試過兩次去佢地度買d 細件野,價錢平, ...

THX!

鉑金玩家

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

有排玩

鑽石玩家

心動, 但不能行動
因為......

鉑金玩家

ctmk 發表於 2017-10-18 20:26
心動, 但不能行動
因為......

呢個紙皮唔重啵..

鑽石玩家

benwongkk 發表於 2017-10-19 09:10
呢個紙皮唔重啵..

紙皮唔重, 但連D碟佔空間唔少, 我又冇你咁大地方嘛